Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Γ. ΡΟΥΣΣΟΣ: Επικίνδυνη η καθυστέρηση στο θέμα των Ιχθυοκ/ργειών Κύριο

 

Επικίνδυνη, λέει ο επικεφαλής της αξ. αντ/τευσης κ. Γ. Ρούσσος, η καθυστέρηση στην γνωστοποίηση της απόφασης του Δ.Σ. για το Χωροταξικό των Υδατοκαλλιεργειών στους αρμόδιους φορείς

 

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ                                     

«ΚΑΛΥΜΝΟΣ – ΕΝΟΤΗΤΑ – ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ»         

ΜΕΙΖΩΝ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ                                 

ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΛΥΜΝΟΥ

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ Α. ΡΟΥΣΣΟΣ

Κάλυμνος  02/11/2011

Aρ.Πρωτ. : 0021

 

Προς:

 1. Δήμαρχο Καλυμνίων κ. Διακομιχάλη Δ
 2. Πρόεδρο του Δ.Σ. Καλύμνου κ. Γαβαλά Ν.

 

Κοινοποίηση:

 1. Αντιπρόεδρο του Δ.Σ. κ. Μαστροκούκο Ι
 2. Γραμματέα του Δ.Σ. κ. Ψαρά Γ.
 3. Δημοτικούς Συμβούλους Καλύμνου (διά της Γραμματείας του Δήμου)
 4. Ειδικό Γραμματέα του Δ.Σ. κ. Καμπούρη Μ
 5.  ΜΜΕ Καλύμνου

 

ΘΕΜΑ: Επικίνδυνη καθυστέρηση στην γνωστοποίηση της απόφασης του Δ.Σ. για το Χωροταξικό των Υδατοκαλλιεργειών στους αρμόδιους φορείς- Λάθος απόσπασμα πρακτικού της απόφασης- ανάγκη ορθής επανάληψης και άμεσης διεκπεραίωσης της αρμοδίως.

 

Κύριε Δήμαρχε  , κύριε Πρόεδρε του Δ.Σ. ,

 1. Με την με ΑΠ: 0016/29-09-11 επιστολή μας σας θέσαμε το ανωτέρω ΘΕΜΑ παρουσιάζοντάς σας όλη την εξέλιξη του από την 11/04/11 οπότε αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της ανοιχτής διακυβέρνησης για δημόσια διαβούλευση η προωθούμενη Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για το Χωροταξικό των Υδατοκαλλιεργειών  έως και την 13/09/11 οπότε αναρτήθηκε στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ η σχετική με το θέμα απόφαση 192/2011 του Δ.Σ.
 2. Στην ανωτέρω επιστολή μου κατέληγα με τα ακόλουθα:

«Κύριε Δήμαρχε και κ. Πρόεδρε του Δ.Σ. , μετά από τα παραπάνω είναι προφανές ότι η αναρτηθείσα στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ απόφαση 192/2011 είναι λαθεμένη και θα πρέπει το ταχύτερο δυνατόν να γίνει ορθή επανάληψη της ,

 • ·         με αντίστοιχη ανάρτηση της και
 • ·         με ενσωμάτωση των μερών Α και Β όπως αυτά είναι στην διάθεση του Ειδικού Γραμματέα του Δ.Σ. όπως του τα έχουμε στείλει (και σε εσάς επίσης ) ηλεκτρονικά και
 • ·         συμπερίληψη στο τέλος του αποφασιστικού μέρους της αναφερθείσας ανωτέρω ειδικής δήλωσης μου.

Αναμένουμε την άμεση αποκατάσταση του λάθους και σας επισημαίνουμε ότι τυχούσα συντελεσθείσα διεκπεραίωση της λαθεμένης απόφασης στους αρμόδιους φορείς θα πρέπει να φροντίσετε να θεραπευτεί άμεσα με επαναδιεκπεραίωση σε αυτούς της ορθής επανάληψης της.

Εν τω μεταξύ έχουν ήδη περάσει 4 μήνες από την λήξη της κανονικής δημόσιας διαβούλευσης και ακόμα δεν έχει κατατεθεί αρμοδίως η επίσημη θέση και γνώμη της Καλύμνου»

 1. Σε πρόσφατη συνέντευξη τύπου , την 27/10/11 , που οργανώσαμε με τα Τοπικά ΜΜΕ έκαμα σχετική ενημέρωση τους για την εν τω μεταξύ εξέλιξη του θέματος με έμφαση στην μη διεκπεραίωση της απόφασης του Δ.Σ. , την οποία αν και είναι προφανές ότι έχετε υπόψη σας , επιτρέψετε μου να κάμω και σε εσάς στο σημείο αυτό , με περισσότερη τεκμηρίωση και συμπεριλαμβάνοντας όλο το ενδιάμεσο χρονικό διάστημα μέχρι και σήμερα 02/11/11:
 2. Δεν έχει μου έχει δοθεί ακόμα μέχρι σήμερα καμιά πληροφόρηση από εσάς και με κανένα τρόπο , σε σχέση με τα ερωτήματα της ανωτέρω επιστολής μου.
 3. Την 17/10/11 επικοινώνησα τηλεφωνικώς με τον Προϊστάμενο της Γραμματείας του Δήμου για να ενημερωθώ  για το αν έγινε κάποια διεκπεραίωση της έστω λαθεμένης απόφασης. Η απάντηση του κου. Προϊσταμένου ήταν ότι

                                                               i.      δεν του εδόθη καμιά οδηγία σχετικά με την διεκπεραίωση της απόφασης του Δ.Σ. για το θέμα

                                                             ii.      δεν του εδόθη καν ούτε η ίδια η απόφαση και

                                                            iii.      δεν  έχει διεκπεραιωθεί η απόφαση από την γραμματεία του Δήμου σε κανένα.

 1. Στην συνέχεια επικοινώνησα τηλεφωνικώς με τον Ειδικό Γραμματέα του Δ.Σ. ο οποίος με ενημέρωσε ότι η μόνη διεκπεραίωση της απόφασης του ΔΣ για το Χωροταξικό των Υδατοκαλλιεργειών  που έχει γίνει από τον ίδιο με δική του πρωτοβουλία και μέχρι και την 17/10/11 είναι η αποστολή με e-mail της απόφασης , στους Βουλευτές του Νομού και  στο Γραφείο του Πρωθυπουργού , χωρίς επιβεβαίωση παραλαβής καθώς  επίσης και η ηλεκτρονική της αποστολή στους χειριστές του site του ΥΠΕΚΑ με εσωτερικό e-mail μέσα από το site , χωρίς να κρατηθεί αποδεικτικό αποστολής , ούτε αποδεικτικό παραλαβής και χωρίς να έχει γίνει καμιά επιβεβαίωση παραλαβής , χωρίς τελικά να ξέρουμε ποιος το παρέλαβε και αν το παρέλαβε στο ΥΠΕΚΑ και ποιος είναι ο χειριστής υπάλληλος για το θέμα.
 2. Από τα ανωτέρω έβγαλα το συμπέρασμα ότι :  Η απόφαση του Δ.Σ. δεν έχει πάει πουθενά επισήμως αλλά ίσως έχει πάει ανεπίσημα – ηλεκτρονικά μόνο στους Βουλευτές του Νομού και στο Γραφείο του πρωθυπουργού καθώς και ίσως σε ένα άγνωστο χειριστή του site του ΥΠΕΚΑ.
 3. Στην συνέχεια επικοινώνησα με τον Πρόεδρο του Δ.Σ. και τον ρώτησα ευγενικά για το γιατί δεν έχω πάρει μια απάντηση ακόμα στην επιστολή μου και σε κάθε περίπτωση γιατί δεν έχει διεκπεραιωθεί η έστω λαθεμένη απόφαση του Δ.Σ. εκεί που πρέπει . Ο κ. Γαβαλάς αν και δεν ήξερε που έχει σταλεί η απόφαση και το έμαθε εκείνη την στιγμή από εμένα που του είπα την ενημέρωση που είχα προηγουμένως από τον Γραμματέα του Δ.Σ.  απάντησε με μια ειρωνική , αλαζονική και απαξιωτική συμπεριφορά με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να γίνει περεταίρω παραγωγική συζήτηση μαζί του.

Κύριε Δήμαρχε , κύριε Πρόεδρε του Δ.Σ.

            Λόγω της μεγάλης σοβαρότητας του θέματος για την Κάλυμνο , με την παρούσα επιστολή μου απευθύνομαι για τελευταία φορά προς εσάς ευελπιστώντας ότι

 1. Θα φροντίσετε για την άμεση διεκπεραίωση , της έστω λαθεμένης κατά την γνώμη μας απόφασης του Δ.Σ. προς τους αρμόδιους , δεδομένου ότι αν και ελλιπής στο σκέλος των επιχειρημάτων , κατά την γνώμη μας , και επίσης λαθεμένης σε σημαντικά σημεία της ως προς την έκφραση σε σχέση με αυτό που ομοφωνήσαμε στο Δ.Σ. , επί της ουσίας περιέχει σωστές ομόφωνες θέσεις όλων μας και είναι πολύ κρίσιμο να υπάρξει αυτή η απόφαση , το συντομότερο δυνατόν , στους σχετικούς φακέλους των αρμοδίων πολιτικών και υπηρεσιακών οργάνων.
 2. Θα φροντίσετε στην συνέχεια να μας ενημερώσετε εγκύρως και με όποιον τρόπο κρίνετε εσείς σκόπιμο για την όποια διεκπεραίωση της απόφασης θα έχετε κάμει

Όσον αφορά το λάθος της απόφασης , επιφυλασσόμαστε για περεταίρω ενέργειές μας προς αντιμετώπιση του.

Γιώργος Α Ρούσσος

Επικεφαλής της Μείζονος Μειοψηφίας

τ. Δήμαρχος Καλυμνίων

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version