Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Τι κρύβει η σιωπή Δρ. Ταυλάριου-Δ. Διακομιχάλη; «Τέλος εποχής»; Κύριο

Υπάρχει μια περίεργη σιωπή εκ μέρους του Δήμου. Στο σκοτάδι κρατάει ο κ. δήμαρχος το θέμα της συνεργασίας του με τον κ. Δρ. Ταυλάριο, τον οποίο προσέλαβε ως υπεύθυνο (α) για το Γραφείο Αποδήμων Καλυμνίων, και (β) για το Γραφείου Τύπου του δημάρχου.

 

Καμία οργάνωση

Βέβαια για το Γραφείο Αποδήμων ο κ. δήμαρχος δεν είχε κάνει καμιά προετοιμασία, αφού δεν υπάρχει (και δεν υπάρχει ακόμη) ούτε ένας υπάλληλος ειδικά γι’ αυτό το αντικείμενο εργασίας, πολύ περισσότερο που να διαθέτει τα αναγκαία προσόντα (γνώση τουλάχιστον 2 ξένων γλωσσών, Αγγλικής – Γαλλικής και άριστη χρήση της Ελληνικής), αλλά ούτε και η στοιχειώδης οργανωτική δομή υπάρχει. Με τον κ. Ταυλάριο απλώς υπήρχε… η ελπίδα ότι κάτι μπορεί να πετύχει, αφού έχει αυτό το «όραμα» εδώ και δεκαετίες.

Καταργήθηκε;

Δυστυχώς το κακό της παντελούς άπνοιας συνεχίζεται: Είμαστε στον 11ο  μήνα της θητείας της δημ. Αρχής και δεν έχει μπει ούτε «μια πέτρα πάνω στην άλλη» στο θέμα του Γραφείου Αποδήμων, ενώ και αυτές ακόμη οι ενημερωτικές συνεντεύξεις που παραχωρούσε ο κ. Ταυλάριος στα τοπικά ΜΜΕ κάθε Παρασκευή, προκειμένου να ενημερώνει τους Καλύμνιους για το έργο που επιτελεί ο Δήμος, ξαφνικά κόπηκαν κι αυτές με «μαχαίρι». Ο εκπρόσωπος τύπου του κ. δημάρχου έχει εξαφανιστεί από προσώπου γης Καλύμνου. Ούτε ένα δελτίο τύπου δεν έχει εκδώσει. Τελικά, καταργήθηκε ο εκπρόσωπος τύπου; Κι αν ναι. Για ποιο λόγο; Προέκυψε κάποιο πρόβλημα συνεργασίας ή υπάρχει έλλειψη… υλικού για ανακοίνωση;

Τι έγινε στη Γαλλία;

Αλλά ο κ. Ταυλάριος είχε ως κύρια αρμοδιότητα το Γραφείο Αποδήμων και, πέραν του ότι τίποτα απολύτως δεν έγινε στους 10 αυτούς μήνες, υπάρχει επιπλέον θέμα με το ταξίδι του στη Γαλλία. Και εδώ απόλυτο το σκοτάδι. Καμιά ενημέρωση της κοινής γνώμης. Στη συνέντευξη που παραχώρησε ο κ. Ταυλάριος στα τοπικά ΜΜΕ, στις 2 Σεπτεμβρίου 2011, ανακοίνωσε ότι («λίαν προσεχώς») θα έφευγε για τη Γαλλία, μόνος του για να είναι οικονομικό το ταξίδι, με σκοπό να προωθήσει το εξαγωγικό εμπόριο καλύμνικων προϊόντων, ειδικά στην περιοχή Αρλ στη νότια Γαλλία, όπου ζούνε 2,5 χιλιάδες Καλύμνιοι. Είχε εκφράσει την ικανοποίησή του ότι «με χαρά υποδέχτηκαν οι Καλύμνιοι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες αυτή την πρωτοβουλία του Δήμου» και ότι «επιτέλους ο Δήμος νοιάζεται για τους μικρομεσαίους», φέρεται να είπαν.  

Παρουσίασε τότε ο κ. Ταυλάριος μια πολύ ωραία διαφημιστική μπροσούρα, άριστης εκτυπωτικής ποιότητας, στην οποία προβάλλονταν προϊόντα της Καλύμνου, μικρές ποσότητες των οποίων πήρε και μαζί του για επίδειξη στις εκεί εκθέσεις που τον περίμεναν: σφουγγάρια, κουλούρες, μέλι, θρύμπη, αλισφακιά κ.α. Ηταν πολύ αισιόδοξος και υποσχέθηκε ότι, μόλις επιστρέψει, θα παραχωρήσει ειδική συνέντευξη για να παρουσιάσει τα αποτελέσματα του ταξιδιού του (δες το σχετικό βίντεο).

Συνέβη όμως να επεκτείνει το ταξίδι του ο κ. Ταυλάριος μέχρι την Αυστραλία, με τα έξοδα πληρωμένα από Καλύμνιο επιχειρηματία. Για ποιο λόγο θα πήγαινε εκεί, δεν ήταν και πολύ ξεκαθαρισμένο. Φάνηκε να είναι ένα ταξίδι για απλή επικοινωνία και συνάντηση με τους εκεί μετανάστες Καλύμνιους. Όμως υπάρχει θέμα: με ποια αρμοδιότητα θα μιλούσε εκεί ο κ. Ταυλάριος, αφού δεν είναι εκλεγμένος από το λαό; Αρκούσε η προφορική εξουσιοδότηση δημάρχου, και όχι του δημ. σ/λίου, για συζητήσεις και διαπραγματεύσεις με υπεύθυνους επιχειρηματίες της Αυστραλίας; Εκεί δε θα πήγαινε για το μέλι, τις κουλούρες και την αλισφακιά. Κάτι πιο σημαντικό και στενά επιχειρηματικό (όχι για πολιτιστικά δρώμενα: γιορτές, χορούς και συνεστιάσεις) θα έπρεπε να είχε στην ατζέντα του – αν είχε ατζέντα….  

Τελικά λοιπόν τι έγινε και στα δύο αυτά ταξίδια; Αλλά αν μείνουμε στο ταξίδι της Γαλλίας το απλό ερώτημα είναι: Βγήκε κάποιο αποτέλεσμα; Πουλήθηκαν τα καλύμνικα προϊόντα; Υπάρχει ενδιαφέρον; Έχει περάσει περίπου ένας μήνας κι ούτε φωνή ούτε ακρόαση. Υπάρχει κάποιο πρόβλημα; Στράβωσε κάτι με τους αποδήμους πριν ξεκινήσει ο κ. Ταυλάριος, π.χ. από την παγκαλυμνιακή συνδιάσκεψη, στο Πνευματικό Κέντρο, στις 6 Αυγούστου; Ρωτάμε, μήπως; Ή δεν τρέχει τίποτα; Όμως προς τι αυτή η μακρόσυρτη σιωπή

Υπάλληλος του λαού…

Ήταν «ύποπτο» το ότι ο κ. Διακομιχάλης στην τελευταία του συνέντευξη (21.10.11), μετά την επιστροφή του κ. Ταυλάριου στην Κάλυμνο, είχε μεν μαζί του τον κ. Ταυλάριο, αλλά δήλωσε εξαρχής ότι δεν θα δεχτεί καμιά ερώτηση που θα κινείται έξω από τα δύο θέμα που εκείνος θα παρουσίαζε: την προβλήτα και το φεστιβάλ αναρρίχησης. Απαίτησε δηλαδή σκοτάδι… Όμως ο κ. Ταυλάριος είναι υπάλληλος του Καλυμνιακού λαού και όχι του κ. Διακομιχάλη. Ο μισθός του είναι λεφτά του Καλυμνιακού λαού. Επομένως, μια στοιχειώδης υποχρέωση και των δύο  είναι η ενημέρωση τόσο για το ταξίδι Γαλλίας-Αυστραλίας όσο και, γενικότερα, για τη συνεργασία που έχουν σήμερα οι δύο άνδρες.  Έχουμε «τέλος εποχής» και δεν το ξέρουμε;

Τελευταία τροποποίηση στις

Πολυμέσα

2 σχόλια

  • Σύνδεσμος σχολίου ΑΛΕΧΑΝΔΡΟΣ ΣΙΔΕΡΗΣ δημοσιεύθηκε από ΑΛΕΧΑΝΔΡΟΣ ΣΙΔΕΡΗΣ

    ΟΙ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΠΑΝΤΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΕΝΑ ΡΙΣΚΟ

  • Σύνδεσμος σχολίου Mike δημοσιεύθηκε από Mike

    ΚΥΡΙΕ ΤΡΙΚΟΙΛΗ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΣΤΕΛΟΥΝ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΚΤΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΛΥΜΝΙΟΝ http://www.radiokalymnos.com/DELTIA TYPOY.htm ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ ΜΙΧΑΗΛ ...

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version