Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Δελτίο τύπου με μορφή επιστολής προς "άγνωστο" παραλήπτη Κύριο

Από το Δημοτικό Βρεφονηπιακό Σταθμό εκδόθηκε, σήμερα 31.10.11, το παρακάτω δελτίο τύπου. Το δημοσιεύουμε και σημειώνουμε τις παρατηρήσεις μας:

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΙΓΑΙΟΥ
ΝΟΜΟΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΝΠΔΔ-ΠΑΙΔΙΚΟΣ- ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ
ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΥΜΝΙΩΝ
ΜΑΝΑ- Ιωάννα Καρπάθιου
Αριθμ
Πρωτ. 41
Κάλυμνος 31 -16-2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Με ιδιαίτερη έκπληξη και αγανάκτηση, πληροφορηθήκαμε ότι επιτέλεσε «πολιτική είδηση» το ζήτημα της δήθεν «παράνομης» καταβολής των μισθών των εργαζομένων στο ΝΠΔΔ με την επωνυμία « Παιδικός- Βρεφονηπιακός Σταθμός - Δήμου Καλυμνίων· ΜΑΝΑ - Ιωάννα Καρττάθιου».
Για το λόγο αυτό Και προκειμένου να διασαφηνιστεί το ζήτημα που προέκυψε, δια του παρόντος σας γνωρίζουμε ότι οι καταβολές των μισθών μας γίνονται τηρουμένης κάθε νόμιμης διαδικασίας και κατά τα προβλεπόμενα στο άρθρο 189 παράγραφος 2 Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων, το οποίο οφείλατε να γνωρίζετε. Επίσης σας γνωρίζουμε ότι εμείς οι υπάλληλοι του ΝΠΔΔ εργαζόμαστε με κάθε επιμέλεια και υψηλό αίσθημα ευθύνης, ώστε οι Παιδικοί Σταθμοί, να εκπληρώνουν εύρυθμα το σκοπό τους, προσφέροντας τις υπηρεσίες τους στα παιδιά και στις οικογένειες της Καλύμνου μακριά από αντιπαραθέσεις και πολιτικές αντεγκλήσεις. Θεωρούμε λοιπόν τουλάχιστον άστοχη την όποια προσπάθεια δημιουργίας πολιτικού ζητήματος, στηριζομένου στον τρόπο που εμείς πληρωνόμαστε, ο οποίος σε κάθε περίπτωση γίνεται καθ’ όλα νόμιμα.
Οι Εργαζόμενοι του ΝΠΔΔ:
(10 ονόματα με υπογραφές)

 

Παρατηρήσεις από την ΑΡΓΩ

Κάνουμε τις παρακάτω παρατηρήσεις πάνω σ’ αυτό το υπαλληλικό δελτίο τύπου (δ.τ.), γιατί η ηλεκτρονική ΑΡΓΩ (το μοναδικό ΜΜΕ στην Κάλυμνο!) ήταν αυτή που έφερε στο πολιτικό προσκήνιο το θέμα της αμοιβής των υπαλλήλων του Παιδικού Σταθμού και το άνοιξε περισσότερο ακόμη ο επικεφαλής της αξ. αντ/τευσης κ. Ρούσσος, ως όφειλε. Το ανωτέρω δ.τ. υπό μορφή επιστολής απευθύνεται σε συγκεκριμένα πρόσωπα που έχει κατά νουν ο συντάκτης (λέγοντας «οφείλατε να ξέρετε») και εμείς δε σφυρίζουμε αδιάφορα. Τι βλέπουμε στο δ.τ.:

1) Όποια/ όποιος συνέταξε το κείμενο αυτό, θα έπρεπε να το είχε δημοσιεύσει ως «Ανακοίνωση» της υπηρεσίας και όχι ως «Δελτίο Τύπου». Και με την ανακοίνωση μπορούσε να πει τα ίδια χωρίς να πάρει τέτοια… φόρα με τον τίτλο: Δελτίο Τύπου.

2) Αλλά για να εκδώσει δ.τ. πρέπει πρώτα να πάρει την άδεια από τον πολιτικό της προϊστάμενο, δηλαδή τον κ. δήμαρχο. Όμως σε μια τέτοια περίπτωση θα ήταν πιο απλό και δεοντολογικά ορθό να απαντήσει ο ίδιος ο κ. δήμαρχος με δικό του δ.τ., αφού έτσι κι αλλιώς οι υπάλληλοι λένε ότι δημιουργήθηκε «πολιτικό πρόβλημα» Τώρα, στο πολιτικό πρόβλημα απαντούν οι υπάλληλοι; Καινοτομία σαφέστατης σκοπιμότητας, πλην άστοχής.

3) Ποιος μίλησε για την ευσυνειδησία των υπαλλήλων; Ούτε η ΑΡΓΩ ούτε κανένα πολιτικό πρόσωπο. Βάζει αυτό το θέμα ο συντάκτης για να καλύψει την ουσία του προβλήματος, από όποια σκοπιά και να το δει.

4) Οι εργαζόμενες που υπογράφουν (όλες μαζί, χωρίς… ψυχολογική βία, προφανώς χάρη ενότητας, σύμπνοιας, συναδελφικότητας και λοιπές αρετές…) ουσιαστικά τι έκαμαν; Βγήκαν να «καλύψουν» το δήμαρχο. Γιατί αυτός είναι η κεφαλή του Δήμου που παράγει το παράδοξο της «10μηνης-11μηνης προετοιμασίας του συστήματος», ο πρόεδρος του Σταθμού (απορία, για τι δεν εμπιστεύθηκε τη θέση αυτή σε έναν αντιδήμαρχο;) Επομένως τι έκαμαν χωρίς να το καταλάβουν; Αν και δήλωσαν ότι είναι μακριά από τις πολιτικές αντιπαραθέσεις, απαντώντας στα περί «πολιτικού προβλήματος» ουσιαστικά ανέλαβαν ενεργό δράση στην αντιπαράθεση, βάλλοντας πλάγια (χωρίς να λένε ονόματα) είτε τον κ. Ρούσσο (αυτό καταλάβαμε) είτε και την ΑΡΓΩ. Άλλο κακό κι αυτό για τις υπαλλήλους του Παιδικού Σταθμού!

5) Είναι ή δεν είναι πρόβλημα για τους υπαλλήλους το ότι ο η δημοτική Αρχή, μπήκε στον ενδέκατο μήνα της θητείας της και ακόμη δεν μπόρεσε να δρομολογήσει το σύστημα μισθοδοσίας των υπαλλήλων του Παιδικού Σταθμού; Ναι ή όχι; Θα ήταν γελοίο να ακούσουμε και ως απάντηση ότι «δεν είναι πρόβλημα». Κι αν λοιπόν υπάρχει πρόβλημα αυτό δεν είναι πρόβλημα της δημοτικής Αρχής, στην εποχή της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης (φωτιά στα μπαζάκια μας!) είναι ή δεν είναι «πολιτικό πρόβλημα». Τι να το πούμε;  

 6) Μ’ αυτό το δ.τ. οι υπάλληλοι πιστεύουν ότι  αποστόμωσαν αυτούς που δημιούργησαν το «πολιτικό πρόβλημα»; Και ο κ. δήμαρχος καλύπτεται με τις υπογραφές των υπαλλήλων; Μετά από αυτή την «κάλυψη» λύνονται τα χέρια του δημάρχου, ενώ χωρίς αυτήν ήτανε εκτεθειμένος; Μήπως ο κ. δήμαρχος χρησιμοποίησε τις υπογραφές των υπαλλήλων για «εργαλείο» αντεπίθεσης προς Ρούσσο πιθανόν και την ΑΡΓΩ; - αν και η ΑΡΓΩ μίλησε για δεκάμηνο αναποτελεσματικότητας στο σύστημα μισθοδοσίας.

7) Η ηλεκτρονική ΑΡΓΩ στο σχετικό άρθρο της αρκέστηκε στην ερώτηση; Υπάρχει στο Δημόσιο μισθός έναντι επί 3-4 μήνες; Τα περί νομιμότητας των διαδικασιών που ακολουθεί ο Δήμος είναι άλλο… καπέλο Η ερώτηση από την ΑΡΓΩ ήταν σαφέστατη και οποιαδήποτε άλλη απάντηση είναι υπεκφυγή ή οτιδήποτε άλλο. Για την παρανομία στην πρακτική του «έναντι» μίλησε ο κ. Ρούσσος και καλά έκανε. Αυτό που όφειλαν οι εργαζόμενες ήταν να κάνουν απλώς το σταυρό τους και να πούνε: επιτέλους κάποιοι μας νοιάστηκαν, γιατί έπηξε ο δημοσιογραφικός ντουνιάς από «Κινέζους» που δεν βλέπουν τίποτα άλλο από το να αντιπολιτεύονται τυφλά την αντιπολίτευση και να συμπολιτεύονται θεότυφλα τη συμπολίτευση. Αντ’ αυτού, βγήκαν διαμαρτυρόμενες γιατί κάποιοι νοιάστηκαν γι’ αυτές. Σταματώ εδώ αυτό το σχόλιο…

8) Ένα δ.τ. δεν έχει τη γραφή επιστολής. Η επιστολή ή δελτίο τύπου, δύο σε ένα εδώ δεν πάει. Για παράδειγμα: 1) «σας γνωρίζουμε…»: Σε ποιους απευθύνεται ο συντάκτης του κειμένου; 2) «οφείλατε να γνωρίζετε»: Ποιοι είναι αυτοί; σε ποιους μιλάει ο συντάκτης;  Η εισαγωγή και ο επίλογος μιλάνε γενικά, αλλά ενδιάμεσα ο συντάκτης παρασύρθηκε και μιλούσε προς κάποιον ή κάποιους, χωρίς να διευκρινίζει.

Ο «άγνωστος» παραλήπτης εξ ανάγκης απάντησε στο δ.τ..

Τελευταία τροποποίηση στις

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version