Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Αντιδήμαρχος Ηλ. Τσέρος: «Η εγκύκλιος έπιασε τόπο» - Καθυστερεί ο Καλλικράτης

 Ερωτηματικά και ποικίλους σχολιασμούς είχε προκαλέσει η εγκύκλιος του αντιδημάρχου κ. Ηλία Τσέρου, προς τους υπαλλήλους του Δήμου, να είναι απόλυτα συνεπείς προς τα καθήκοντά τους, με πρώτο και κύριο την πιστή τήρηση του ωραρίου εργασίας.

 

Η πραγματικότητα είναι ότι ο κ. Τσέρος με την εγκύκλιο του αυτή, μόλις ανέλαβε τα καθήκοντά, ως υπεύθυνος για τα διοικητικά θέματα, δεν είπε κάτι καινούριο ή παράδοξο. Και αυτή η προειδοποίηση για κυρώσεις στους μη συμμορφούμενους, δεν ήταν τίποτα περισσότερο από αυτά που προβλέπει ο Κώδικας Δημοσίων Υπαλλήλων. Αλλά σε μια χώρα που η επίσημη Πολιτεία αναγνωρίζει σε δημόσιους υπαλλήλους μέχρι και «επίδομα έγκαιρης προσέλευσης», το αυτονόητο της συνέπειας στο ωράριο φτάνει να θεωρείται υπερβολικό και καταπιεστικό. Γι’ αυτό και μαζί με τους θετικούς σχολιασμούς για την εγκύκλιο του κ. Τσέρου ακούστηκαν και αρνητικοί.

Ζητήσαμε λοιπόν από τον κ. αντιδήμαρχο να μας δώσει μια πρώτη εικόνα των αποτελεσμάτων και της «υποδοχής» που έτυχε η εγκύκλιος του.  Βέβαια ο χρόνος είναι πολύ μικρός, μόλις που έχει περάσει το πρώτο 10ήμερο, αλλά σε θέματα διοίκησης δεν υπάρχει η λεγόμενη «πίστωση χρόνου». Η ευρυθμία και η τάξη ή ξεκινάει άμεσα ή χάνεται στην ομίχλη…  

Στο Δήμο τα πρώτα αποτελέσματα ήταν θετικά. Ο κ. Τσέρος είναι πολύ ικανοποιημένος. Διαπιστώνει με ενθουσιασμό, θα λέγαμε, ότι υπάρχει πλήρης κατανόηση εκ μέρους των υπαλλήλων, όχι μόνο του δημοτικού μεγάρου αλλά και υπηρεσιών εκτός αυτού, π.χ. του ΚΑΠΗ κ.α. Μας έδειξε καταστάσεις των Υπηρεσιών με καταγραμμένες τις εξόδους υπαλλήλων και μας είπε χαρακτηριστικά: «δεν θα δεις πια υπαλλήλους του Δήμου να περιφέρονται στους δρόμους. Αν δεις κάποιον έξω, αυτός έχει πάρει άδεια από τον προϊστάμενο του».

 

Οπωσδήποτε, θετική αυτή η εξέλιξη στο Δήμο, αλλά ο Δήμος βρίσκεται ακόμη στην αρχή του νέου δρόμου που έχει να διανύσει, αφού αναβαθμίσει τη «μηχανή» του. Σημαντικό βήμα η διοικητική τάξη, αλλά πολύ μακριά από το «τοπίο» του Καλλικράτη. Ρωτήσαμε τον κ. αντιδήμαρχο αν προχωρεί η διοικητική μεταρρύθμιση Καλλικράτη και η απάντηση που μας έδωσε ήταν ότι η δημ. Αρχή αγωνίζεται συστηματικά σ’ αυτό το μέτωπο. Δεκτή και αυτή η απάντηση, αλλά πρέπει να φανούν και τα πρώτα δείγματα.

Εμείς θα σημειώσουμε ότι, δυστυχώς, δε φαίνεται καθαρά καμιά επίδοση της δημ. Αρχής σ’ αυτό τον τομέα. Αντίθετα, βλέπουμε μια εργώδη προσπάθεια να ανακαλυφθούν σκάνδαλα ή έστω και… στραβοπατήματα της απελθούσας Δημαρχίας, π.χ. στη ΔΕΥΑΚ,  στο Δημ. Λιμενικό Ταμείο κ.α. Βλέπουμε, επίσης, τον κ. δήμαρχο να γίνεται και πάλι τηλεοπτικός σχολιαστής, για να ασκεί επιθετική αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση του κ. Ρούσσου, η οποία στο κάτω-κάτω ακόμη δεν έχει «ζεστάνει τις μηχανές» της. Πολλή κουβέντα, πολλά τα υπονοούμενα που μάλιστα ανασκευάζονται με «ελιγμούς» όταν ο «θησαυρός» αποδειχτεί «άνθρακες». Γενικώς, μια αναπαραγωγή «ψυχρού πολέμου». Η νέα δημ. Αρχή μας δίνει την εντύπωση ότι χάνεται στην ανάγνωση και τη μετάφραση της νέας πραγματικότητας – ωστόσο επιμένει ότι οικοδομεί τη συναίνεση.

Ο κ. Τσέρος είναι έξω από όλα αυτά. Μένει προσηλωμένος στον δικό του τομέα και δεν ασχολείται με περιφερειακά και «εκτός θέματος» ζητήματα. Ο δήμαρχος κ. Διακομιχάλης είναι αυτός και μόνον αυτός που θα πρέπει να οδηγήσει το Δήμο Καλυμνίων στον «Νέο Κόσμο του Καλλικράτη». Δεν γνωρίζουμε λεπτομέρειες για τα δρώμενα και μεταβαλλόμενα στη δομή και λειτουργία του Δήμου, αλλά δεν υπάρχει κάτι το «ορατό». Η διοίκηση φαίνεται να βρίσκει τους ρυθμούς της. Πρέπει όμως και να μεταρρυθμιστεί από θα θεμέλια της.         

Τελευταία τροποποίηση στις

Πολυμέσα

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ

2 σχόλια

  • Σύνδεσμος σχολίου ΜΙΚΕΣ ΡΗΓΑΣ δημοσιεύθηκε από ΜΙΚΕΣ ΡΗΓΑΣ

    "Εμείς θα σημειώσουμε ότι, δυστυχώς, δε φαίνεται καθαρά καμιά επίδοση της δημ. Αρχής σ’ αυτό τον τομέα."
    ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΣΗΜΕΙΩΝΩ: 31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ. ΕΙΠΑΜΕ ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΛΛΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΧΡΟΝΟ...

  • Σύνδεσμος σχολίου ΜΙΚΕΣ ΡΗΓΑΣ δημοσιεύθηκε από ΜΙΚΕΣ ΡΗΓΑΣ

    "Εμείς θα σημειώσουμε ότι, δυστυχώς, δε φαίνεται καθαρά καμιά επίδοση της δημ. Αρχής σ’ αυτό τον τομέα."
    ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΣΗΜΕΙΩΝΩ: 31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ. ΕΙΠΑΜΕ ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΛΛΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΧΡΟΝΟ...

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version