Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

"Λείπει η Κάλυμνος" από τις διεργασίες για τις ιχθυοκαλλιέργειες

Πήρε απόφαση το δημ. σ/λιο, μετά από μαραθώνια συνεδρίαση τον περασμένο Ιούλιο, για το χωροταξικό των ιχθυοκαλλιεργειών.

 

Η υπουργική πρόταση τοποθετεί ιχθυοκαλλιέργειες σχεδόν σε όλες τις ακτές της Καλύμνου, αλλά το δημ. σ/λιο του Ιουλίου διαμόρφωσε μια ομόφωνη πρόταση η οποία κέρδισε την παμψηφία, αλλά στη συνέχεια η δημ. Αρχή αδράνησε. Μέχρι σήμερα δεν την διεκπεραίωσε.

Αυτό ήταν το πρώτο θέμα και η καταγγελία που έκανε  ο επικεφαλής της αξ. αντ/τευσης κ. Γ. Ρούσσος, στη συνέντευξη που παραχώρησε στα ΜΜΕ, το πρωί της 27ης Οκτωβρίου, στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημ. σ/λίου (Πνευματικό Κέντρο). Ο κ. Ρούσσος ερεύνησε το θέμα, για να δει αν ο Δήμος το πήγε ένα βήμα παρακάτω, αλλά διαπίστωσε ότι εκτός από την αποστολή της απόφασης με email, από τον  γραμματέα του δημ. σ/λίου, η δημ. Αρχή δεν έκανε απολύτως τίποτα για την επίσημη διεκπεραίωση του θέματος αυτού, που είναι τόσο ζωτικής σημασίας για το αναπτυξιακό μέλλον της Καλύμνου. Επίσης, ούτε κινήθηκε για την ενεργοποίηση των βουλευτών του νομού, ώστε να συνδράμουν την Κάλυμνο σε ένα τόσο σοβαρό θέμα του νησιού.

Επιπρόσθετα, τόνισε ότι, ενώ αυτή την περίοδο βρίσκονται σε εξέλιξη όλες οι διεργασίες, στα κέντρα αποφάσεων, προκειμένου να διαμορφωθεί το τελικό σχέδιο του νομοθετικού πλαισίου των ιχθυοκαλλιεργειών και να προσδιοριστούν οριστικά οι περιοχές που θα είναι ιχθυοκαλλιεργητικές, «λείπει η Κάλυμνος», όπως υπογράμμισε με έμφαση. Ο Δήμος δεν έκανε καμιά παρέμβαση και δεν προώθησε τις θέσεις του, όπως αυτές είναι καταγεγραμμένες στην απόφαση του δημ. σ/λίου – που έμεινε «στα συρτάρια».

Αυτό ήταν το πρώτο από τα θέμα που έθεσε ο κ. Ρούσσος - αφού προηγουμένως έκανε εκτεταμένες παρατηρήσεις για τη λάθος δημοσιογραφία που ασκούν τα δύο τοπικά κανάλια και, επίσης, απέρριψε το «μύθο της αντιπαράθεσης μεταξύ Ρούσσου-Διακομιχάλη». Το δεύτερο θέμα ήταν η υποβάθμιση που έχει υποστεί, για λόγους μικροπολιτικής σκοπιμότητας, η πρότασή του «Κοινοί Τόποι της Καλύμνου», με την οποία επιδιώκει ένα μίνιμουμ συναίνεσης των δημοτικών παρατάξεων, ώστε η Κάλυμνος να βρει ένα επίπεδο συνεννόησης και συνεργασίας στο δρόμο της ανάπτυξης. Και το τρίτο θέμα ήταν η απόφαση της ΑΝΕΚ να καταργήσει δύο δρομολόγια με το Μαστιχάρι Κω, πλήττοντας έτσι καίρια τον αναρριχητικό τουρισμό.

Ενα τέταρτο θέμα που έθεσε ο κ. Ρούσσος, με αφορμή ερωτήσεις των δημοσιογράφων για ποικίλα ζητήματα, είναι η παρανομία της δημ. Αρχής να πληρώνει «έναντι» τις υπαλλήλους του Δημοτικού Βρεφονηπιακού Σταθμού και να έχουν περάσει τόσοι μήνες χωρίς ακόμη ο Δήμος να έχει τακτοποιήσει μισθοδοτικά τις υπαλλήλους.

Στη συνέχεια το λόγο πήραν οι δημοσιογράφοι και έθεσαν πολλά και διάφορα θέματα. 

Τελευταία τροποποίηση στις

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version