Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Μετά από 2 μήνες «κύησης» βγήκε η… απόφαση (μια διόρθωση) Κύριο

Το πρώτο σίριαλ για το έργο της σπηλαίωσης στον εξωτερικό λιμενοβραχίονα «έφαγε» περί τους 8 μήνες. Συνακόλουθα, το δεύτερο σίριαλ της απόφασης του Γ.Γ.  Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου πάνω στις ενστάσεις χρειάστηκε 40 ημέρες «δουλειάς». Οι ενστάσεις απορρίφθηκαν. 

 

Ο κ. Φ. Χατζημιχάλης ύστερα από 2 μήνες, στις 17.10.11, απέρριψε τις ενστάσεις που υπέβαλαν οι δύο εργολάβοι, ο κ. Νικ. Κρούσκος (με ημερομηνία κατάθεσης 8.8.11) και ο κ. Δημ. Μυλωνάς (με ημερομηνία κατάθεσης 19.9.11). Η εξέλιξη αυτή επιτρέπει την αισιοδοξία ότι το έργο επιτέλους θα ξεκινήσει.

Ο κ. δήμαρχος, με το αίσιο τέλος της περιπετειώδους αυτής υπόθεσης, κάλεσε για επίσημες ανακοινώσεις τα ΜΜΕ στις 21.10.11, περιστοιχιζόμενος από μεγάλο αριθμό στελεχών και συνεργατών του. Επανέλαβε τη γνωστή του θέση ότι το έργο καθυστέρησε εξαιτίας των ενστάσεων του εργολάβου κ. Ν. Κρούσκου. σε κάποια αποστροφή του λόγου του, ανέβασε τους τόνους λέγοντας ότι αυτό το διάστημα δεν έμεινε πολλά βράδια ξάγρυπνος, αλλά τελικά δεν υπέκυψε στον πόλεμο που του έκανε ο κ. Κρούσκος με τις ενστάσεις. Και είπε χαρακτηριστικά: «εγώ εντολοδόχος εργολάβου δε γίνομαι».

Μετά την απόφαση του Γ.Γ. κ. Χατζημιχάλη, η οποία βγήκε ύστερα σχετική γνωμοδότηση του Υπ. Εσωτερικών προς το οποίο είχε υποβάλει ερώτημα, τον κύκλο των αποφάσεων για το πολύκροτο αυτό έργο ολοκλήρωσε ο Επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, από τη Ρόδο, δίνοντας και εκείνος με τη σειρά του το «πράσινο φως» στο Δήμο να ξεκινήσει το έργο.

Αυτές τις ημέρες ο κ. Διακομιχάλης θα καλέσει, όπως είπε, τον ανάδοχο του έργου κ. Παπαγεωργίου για την υπογραφή της σύμβασης, ώστε να αρχίσουν άμεσα οι εργασίες. Εξέφρασε την ασταθή ελπίδα ότι ο κ. Κρούσκος δε θα του προβάλει άλλα προσκόμματα. Αλλά, προέβλεψε και το αρνητικό σενάριο, ότι ο κ. Κρούσκος θα καταφύγει στην Επιτροπή του άρθρου 152, προκειμένου να καθυστερήσει κι άλλο την υλοποίηση του έργου.

Τι είναι όμως αυτή η περιβόητη… Επιτροπή; Είναι μια διαδικασία την οποία προβλέπει ο νόμος και σ’ αυτή καταφεύγουν όσοι θέλουν να επανεξεταστεί η νομιμότητα μιας απόφασης, εν προκειμένω: του Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Και είναι λογικό, γιατί ο κ. Φ. Χατζημιχάλης είναι πολιτικό πρόσωπο, εκπρόσωπος της κυβέρνησης, ενώ η Επιτροπή του άρθρου 152 είναι, θα λέγαμε, ένα δικαστικό όργανο της Δημόσιας Διοίκησης που ελέγχει τη νομιμότητα των αποφάσεων των πολιτικών προσώπων. Δηλαδή, ελέγχει αυτό από το οποίο… πάσχει η χώρας μας. Επομένως, η πρόβλεψη του κ. Διακομιχάλη είναι εύστοχη, προϊόν της γνώσης και της πείρας που διαθέτει, και αυτό το ενδεχόμενο είναι πολύ πιθανό.

Βέβαια, εκείνο που έχει ύψιστη σημασία για την Κάλυμνο είναι να ολοκληρώνονται αυτές οι διαδικασίες σύντομα, γιατί το έργο αυτό πρέπει να γίνει άμεσα. Αν λοιπόν ο κ. Κρούσκος χρησιμοποιήσει και αυτή την οδό ελέγχου της απόφασης που πήρε ο Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης, η Επιτροπή να απαντήσει άμεσα, χωρίς άλλη καθυστέρηση. 

Αλλά, για κατακλείδα, αξίζει να σημειώσουμε δύο «λεπτομέρειες» στο χρονικό των προαναφερόμενων δύο ενστάσεων: Σύμφωνα με τις ημερομηνίες που διάβασε ο δήμαρχος κ. Δ. Διακομιχάλης στα έγγραφα, ο κ. Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Φ. Χατζημιχάλης άφησε να περάσουν 40 ημέρες, μέχρι την ένσταση που ο κ. Μυλωνάς υπέβαλε, στις 19.9.11, χωρίς να εκδώσει απόφαση. Η μία «λεπτομέρεια». Και όταν πήρε στα χέρια του και δεύτερη ένσταση, του κ. Μυλωνά, «άφαγε» άλλο ένα 20ήμερο, για να βγάλει επιτέλους την απόφαση και για τις δύο ενστάσεις. Για τον κ. Κρούσκο χρειάστηκε 2 μήνες και για τον κ. Μυλωνά 20 ημέρες. Η άλλη «λεπτομέρεια». Να σημαίνουν άραγε κάτι αυτές οι «λεπτομέρειες»-πακέτο; Είναι εντελώς «τυχαίο»;

(Σημείωση: Επειδή κάναμε κάποιο λάθος στην αλυσίδα των ημερομηνιών, δημοσιεύσαμε διορθωμένο το ρεπορτάζ, γιατί δεν είχαμε καθυστέρηση 40 ημερών αλλά 2 μήνες)

 

Τελευταία τροποποίηση στις
Σακελλάρης Ν. Τρικοίλης   info@argokalymnos.gr

Πολυμέσα

9 σχόλια

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση