Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΑΠΟ ΤΟΝ Κ. ΖΑΪΡΗ: Απάντηση στον κ. Τρικοίλη

Κύριε Τρικοίλη

Την τηλεοπτική παρέμβαση στο «ΑΙΓΑΙΟ tv», την έκανα σαν πολίτης της Καλύμνου και σαν μέτοχος της ΑΝΕΚ. Σε καμία περίπτωση δεν την έκανα σαν πολιτικός (άλλωστε δεν είμαι). Ήταν διερευνητική και ξεκάθαρη χωρίς υστεροβουλία.

 

Τα ερωτήματα που έθεσα ήταν δύο και απλά. Το πρώτο ήταν κατά πόσο ήταν απαραίτητο να διαφημίζεται μια εταιρία χωρίς άμεσο ανταγωνιστή (αναφερόμουν στο «Νήσος Κάλυμνος») και το δεύτερο ήταν, γιατί μια ναυτιλιακή εταιρία αγοράζει βιβλία.

Θεωρώ λοιπόν καταρχήν άστοχο το να με ταυτίζετε με την δημοτική παράταξη «ΝΕΑ ΚΑΛΥΜΝΟΣ», σ’ αυτήν την παρέμβαση, αφήνοντας το υπονοούμενο ότι κάνω πολιτική.

Το πρώτο ερώτημα είχε βάση και το ξέρετε. Άλλωστε ο κ. Χαραμαντάς  απάντησε ότι η ΑΝΕΚ διαφημιζόταν τηλεοπτικά, μόνο στο «ΑΙΓΑΙΟ tv».

Οι καταχωρίσεις της ΑΝΕΚ στην Καλυμνιακή, έμπαιναν δωρεάν.

Το δεύτερο ερώτημα είχε να κάνει με την φιλοσοφία μιας ναυτιλιακής εταιρίας.

Όλοι χαίρονται όταν μια ναυτιλιακή εταιρία ναυπηγεί νέα πλοία. Αυτή είναι και η αποστολή μιας τέτοιας Α.Ε. Αν η παράταξη Ρούσσου θεωρεί κατόρθωμα την ναυπήγηση δύο μικρών πλοίων, άραγε πώς πρέπει να νιώθει ο τότε Δήμαρχος και το Δ.Σ. της εταιρίας που έφτιαξαν το «Νήσος Κάλυμνος»; Θα είχε μεγάλη αξία να υπολογιστεί κάποτε πόσα λεφτά έδωσε το καράβι αυτό μέσω μισθοδοσίας στην τοπική αγορά, τα είκοσι και πλέον χρόνια που ταξιδεύει. Επίσης ενδιαφέρον θα ήτανε να φανεί πόσοι ναύτες, μηχανικοί, λοστρόμοι και καπετάνιοι έχουν βρει στο καράβι αυτό, δουλειά και ασφάλεια, κοντά στο σπίτι τους.

Αυτή η μικρή αναφορά για να αποδείξω ότι πραγματικά πιστεύω ότι η Α.Ν.Ε.Κ. στο κομμάτι της ναυτιλίας και των μεταφορών, έκανε και κάνει καλή δουλειά, μεταφέροντας κόσμο, δίνοντας ζωή σε απρόσιτα νησιά.

Αυτό και μόνο αποδεικνύει ότι η φιλοσοφία της ερώτησης ήταν, κατά πόσο η ΑΝΕΚ επιτελεί το έργο της, όταν αγοράζει βιβλία κάθε είδους.

Αυτό που δεν ήξερα και μου το εξηγήσατε όταν σας πήρα τηλέφωνο (μετά το άρθρο σας ) ήταν ότι τα βιβλία αυτά σας τα παρήγγειλε ο τέως Δήμαρχος κ. Ρούσσος.

Ανασκευάζω λοιπόν το ερώτημα και το θέτω αλλιώς. Είναι στην διακριτική ευχέρεια του κάθε Δημάρχου να αγοράζει βιβλία (έστω και ιστορικά ) μέσω της ΑΝΕΚ;

Η αναφορά στον πατέρα μου, ήταν απλά για να αναφέρω κάποιον άλλο συγγραφέα (δεν είχα το δικαίωμα να αναφερθώ σε κάποιον ξένο χωρίς την άδεια του)  και όχι φυσικά για να αγοράσει η  ΑΝΕΚ τα δικά του βιβλία (τα οποία δεν τα πουλάει, αλλά τα χαρίζει)

Τέλος οφείλω μια απάντηση για την αναφορά στον πατέρα μου.

Ήσασταν υπερβολικός ότι χρησιμοποιώ τον πατέρα μου, για να σταθώ στα πόδια μου. Έχω αναφερθεί σε εκείνον, δύο φορές μόνο και πάντα για θέματα ΑΝΕΚ. Επειδή με ξέρετε προσωπικά πολύ καλά (και εγώ εσάς), γνωρίζετε ότι ποτέ δεν χρειάστηκα την βοήθεια του πατέρα μου, επαγγελματικά και πολιτικά. Σπούδασα στην Ελλάδα, εργάστηκα στο Δημόσιο καταλαμβάνοντας τις θέσεις μέσω ΑΣΕΠ και τώρα ασκώ ελεύθερο επάγγελμα. Ήμουν υποψήφιος με τη Δημοτική παράταξη του Γιάννη Γαλουζή, έφαγα τη λάσπη της αρκούδας προεκλογικά (που ήταν η ΑΡΓΩ τότε;), δεν εκλέχθηκα, και συνεχίζω να κάνω την δουλειά που σπούδασα. Άστοχη λοιπόν και αυτή σας η παρατήρηση για τον πατέρα μου και την ιδιότητα του ως πρώην Δήμαρχος.

Κατανοώ, ότι τις τελευταίες μέρες το κλίμα είναι φορτισμένο και βρεθήκατε στο μάτι του κυκλώνα. Αυτό όμως δεν πρέπει να σας κάνει να χάνετε την ψυχραιμία σας και να πυροβολείτε τον όποιο κριτή. Δημοσιοποιήστε την επιστολή που είπε ο κ. Χαραμαντάς, που απ’ ότι είπε ξεκαθαρίζει τα πράγματα. Θεωρώ ότι είναι η καλύτερη απάντηση που μπορείτε να δώσετε. Πάντως είτε το κάνετε, είτε όχι, αφήστε και σε άλλους το δικαίωμα να κρίνουν τις δράσεις μιας εταιρίας λαϊκής βάσης με κύριο αντικείμενο την ναυτιλία. Η ΑΝΕΚ κτίστηκε με πρώτη ύλη τον Καλύμνιο και τελικό σκοπό την εξυπηρέτηση του, στον τομέα των μεταφορών. Ο κάθε Καλύμνιος λοιπόν, έχει δικαίωμα να κρίνει το έργο της, χωρίς να φοβάται ότι θα ακούσει τα πανιά που τον τυλίξανε.

Διαβάζω την εφημερίδα σας πολύ συχνά. Βλέπω ότι σας ενδιαφέρει η σωστή και πολύπλευρη ενημέρωση. Μάλιστα όταν κάποιοι απαντούν «βίαια» και με «θερμό κεφάλι» τους «μαλώνετε» και τους προτείνετε ψυχραιμία. Συμφωνώ απόλυτα με την προτροπή σας.

Τώρα το τι πιστεύω εγώ για εσάς, σαν καθηγητή και σαν άνθρωπο, το ξέρετε πολύ καλά και σίγουρα δεν ενδιαφέρει τους αναγνώστες σας.

 

Κώστας Ζαΐρης

Πολιτικός Μηχανικός

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version