Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

10 μήνες ο Δήμος ψάχνει το «σύστημα» στους παιδικούς σταθμούς Κύριο

 

Η αποτελεσματικότητα στο Δήμο Καλυμνίων, εκ των πραγμάτων, αποδεικνύεται ότι κατάντησε να είναι ευχή, ζητούμενο, και, τελικά μέγα πρόβλημα. Απόδειξη, μεταξύ άλλων, οι παιδικοί σταθμοί.

 Ο δήμαρχος κ. Δ. Διακομιχάλης, τον Απρίλη, πριν 6 μήνες, ενοποίησε τους τρεις παιδικούς σταθμούς του Δήμου (πέτυχε αυτό που λένε 3 σε 1), ανέλαβε την προεδρία του νέου διοικ. σ/λίου, «έπαιξε» και ένα μικροπολιτικό «κολπάκι» με το τίτλο του νέου οργανισμού, και μετά «πέρα βρέχει». Η τακτοποίηση των εργαζόμενων, βρεφονηπιοκόμων και βοηθητικού προσωπικού, δουλεύονται στο "ρελαντί". Πέρασαν 10 μήνες εξουσίας και πάνω από 6 μήνες του νέου οργανισμού, αλλά δεν ήλθε ακόμη το πλήρωμα του χρόνου για τις τακτές πληρωμές του προσωπικού. Το μηχανογραφικό σύστημα… συντονίζεται. Ρεκόρ πολιτικής αναποτελεσματικότητας.

Οι 3 πρώτοι μήνες μετά την ενοποίηση των σταθμών (Απρίλης, Μάιος Ιούνιος) έφυγαν με στάση πληρωμών των υπαλλήλων και κανένας υπάλληλος δεν έβγαλε κιχ. Από διακριτικότητα, από κατανόηση, από παραταξιακό «πατριωτισμό»;  Δε γνωρίζουμε. Επίσης δε γνωρίζουμε πώς αισθανόταν ο κ. δήμαρχος. Όμως οι υπάλληλοι που έμεναν απλήρωτοι, ενώ τους κυνηγούσαν οι πιεστικές υποχρεώσεις, τραπεζικές και οικογενειακές.

Κάποια στιγμή πληρώθηκαν αναδρομικά για το τρίμηνο που πέρασε και είπαν «τέλος καλό, όλα καλά». Όμως τους επόμενους 2 μήνες (Ιούλιο και Αύγουστο) χρειάστηκαν να το παλέψουν πολύ. Οι πληρωμές έγιναν με καβγάδες, πιέσεις και, τελικά, με… «θυσία» του δημάρχου. Τώρα, τους 2 τελευταίους μήνες, Σεπτέμβρη-Οκτώβρη, τα ίδια και πάλι. Πληρώθηκαν «έναντι», με ένα 15ήμερο «έναντι» των δύο μισθών ("φημολογείται» ότι «ψήνεται και δεύτερο 15ήμερο, «έναντι» και πάλι).  

Τι πάει να πει «έναντι»; Υπάρχει νόμιμη πληρωμή στο Δήμο «έναντι»; Αυτά λέει ο Καλλικράτης, αυτά λέει και ο επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, στη Ρόδο, για την τυπικότητα και νομιμότητα, για την οποία ο κ. Διακομιχάλης «διαρρηγνύει τα ιμάτια του» (στην καθομιλουμένη: σκίζει τα ρούχα του); Ένα αυτό.

Υπάρχει όμως το άλλο, που προαναφέραμε: Σκέφτηκε ποτέ ο κ. Διακομιχάλης ότι οι υπάλληλοι των παιδικών σταθμών έχουν ανελαστικές υποχρεώσεις, τραπεζικές και οικογενειακές (βάζουμε πρώτα τις τραπεζικές), που δε σηκώνουν καθυστερήσεις πληρωμών, τις οποίες ο κ. δήμαρχος εφαρμόζει «ελαφρά τη καρδία»  - φράση που συνηθίζει όταν καταλογίζει ελαφρότητα στους αντιπάλους του, απέναντι στη δική του υπευθυνότητα;  

Και ο πιο φανατικός οπαδός του κ. Διακομιχάλη, δεν μπορεί να μη δεχτεί ότι ο  Δήμος στο θέμα των παιδικών σταθμών (και δεν είναι δυστυχώς ο μόνος τομέας) σέρνεται. Πού οφείλεται αυτό; Ούτε αναποτελεσματικός είναι ο κ. Διακομιχάλης ούτε τόσο σκληρός, ανάλγητος και αδιάφορος για τους υπαλλήλους των παιδικών σταθμού. Απλούστατα, είναι εντελώς «αλλού». Βρίσκεται στον κόσμο του, τον κόσμο που έφτιαξε ο ίδιος προσωπικά. «Αλλού ο παπάς κι αλλού τα ράσα του». Δεν μπορεί να ξεκολλήσει από τις δικές του, τις προσωπικές προτεραιότητες. Ποιες είναι αυτές; Σύμφωνα με τις τηλεοπτικές ειδήσεις φιλικού του σταθμού, τρέχει για την υπόθεση της εισαγγελέως Κω, την οποία κατάγγειλε για «κουκούλωμα» κομπίνας €500.000 στο ΧΥΤΑ και ανάγγειλε ότι θα τη μηνύσει. Πασχίζει ως δήμαρχος να «τακτοποιήσει» ζητήματα της Πολεοδομίας – όχι διοικητικά. Παλεύει να αναχαιτίσει κατολισθήσεις τεράστιων όγκων "παγόβουνου" που τον κατατρέχουν. Και με τι δεν τρέχει. Πού καιρός για την τακτοποίηση των παιδικών σταθμών.Πρέπει όμως να διαλέξει: «Ή παπάς, παπάς ή ζευγάς, ζευγάς». Πληρώνει «έναντι», γιατί πολιτεύεται «έναντι».              

Τελευταία τροποποίηση στις

1 σχόλιο

  • Σύνδεσμος σχολίου pantelis δημοσιεύθηκε από pantelis

    Εδώ ο κόσμος χάνεται και η δημαρχία ασχολείται μόνο με "σκάνδαλα",σαν να ΄ναι η κουτσομπόλα της γειτονιάς!Πότε θα ασχοληθεί με τα καθημερινά προβλήματα του κόσμου;Γιατί είναι εξαφανισμένη;Αυτά υποσχέθηκε προεκλογικά;

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version