Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Άστοχη η «πλάγια» επίθεση του κ. Κώστα Ζαΐρη

Εκπληξη και λύπη μου προκάλεσε τηλεφωνική παρέμβαση στο ΑΙΓΑΙΟ TV, στην εκπομπή του Μ. Χαραμαντά "Εν Καλύμνω" (17.10.11). Επιτέθηκε εναντίον του τέως προέδρου της ΑΝΕΚ, αλλά, επί τη ευκαιρία, «χτύπησε» τον Σακ. Τρικοίλη, μιλώντας εντελώς πρόχειρα και απρόσεκτα.

 

Δε θα δώσω έκταση στο θέμα, αλλά μιαν απάντηση την οφείλω. Το πρόβλημα του κ. Κ. Ζαΐρη, υποψηφίου δημ. συμβούλου με την παράταξη του κ. Γ. Γαλουζή, ήταν πώς και για ποιο λόγο ο Δήμος αγόρασε αντίτυπα του βιβλίου «Νεότερη Ιστορία της Καλύμνου», Σακ. Τρικοίλη, και γιατί  η ΑΝΕΚ είχε καταχωρήσει ανακοινώσεις-διαφημίσεις στην εφημερίδα ΑΡΓΩ.

Εντελώς επιγραμματικά, για να ξέρουμε τι λέμε (εν καιρώ θα πούμε πολλά σε πολλούς...):

1) Το συγκεκριμένο βιβλίο μου δεν είναι φιλολογικό, όπως το είπε, είναι ιστορικό (ένα από τα 3 ιστορικά βιβλία που έγραψα για την Κάλυμνο, τώρα εκδίδω το 4ο ιστορικό βιβλίο, 7ο στη σειρά του μέχρι σήμερα συγγραφικού μου έργου). Ανάμεσα στο φιλολογικό βιβλίο (γλώσσα, γραμματική, συντακτικό, αναλύσεις, γραμματολογίες κ.τ.ο.) και το ιστορικό βιβλίο η διαφορά είναι τεράστια. Το συγκεκριμένο μου βιβλίο είναι η μοναδική Νεότερη Ιστορία της Καλύμνου, που έχει  εκδοθεί μέχρι σήμερα. Έχω χρησιμοποιήσει  ιστορικές πηγές πολλών χιλιάδων σελίδων, πέρασα από εξαιρετικά δύσβατους δρόμους αξιοποίησης των πηγών και έδωσα στην Κάλυμνο ένα βιβλίο εντελώς διαφορετικό από τα συνηθισμένα «πονήματα» του ποδαριού και της «συγγραφικής» αυθαιρεσίας πάνω σε κεφάλαια της τοπικής μας ιστορίας.  

2)  Η αγορά του βιβλίου μου από το Δήμο δεν είναι πρωτοφανές γεγονός. Ο Δήμος πάντα αγόραζε και αγοράζει βιβλία Καλυμνίων συγγραφέων (κάθε κατηγορίας συγγραφέων…). Και αυτό είμαι βέβαιος ότι το γνωρίζει ο κ. Κ. Ζαΐρης - ηθελημένη αστοχία.  

3)  Αν ο Δήμος έπρεπε να αγοράσει και βιβλία του πατέρα του, αυτό δε με αφορά.   

4)  Για τις αμειβόμενες διαφημίσεις της ΑΝΕΚ στην ΑΡΓΩ, να του «θυμίσω» ότι δεν είναι μόνο η ΑΡΓΩ που φιλοξένησε αμειβόμενες διαφημίσεις – αστοχία από απροσεξία.

Θα κλείσω με μια πολιτική παρατήρηση: Κανένας πολιτικός δεν είναι δυνατόν να σταθεί στα πόδια του, όταν, κατά τις δημόσιες παρεμβάσεις, 9 φορές στις 10 επικαλείται στον πατέρα του. Όσο σπουδαίος και άξιος να ήταν ο πατέρας του, ο κ. Μιχάλης Ζαΐρης, ως δήμαρχος και πολιτικό πρόσωπο, όσο αξιόλογος κι αν είναι ως συγγραφέας, δεν είναι δυνατόν να πολιτεύεται ένας γιος επικαλούμενος κάθε τρεις και λίγο τον πατέρα σου.

Τελικά, ο κ. Κ. Ζαΐρης μίλησε όχι ως πολιτικό πρόσωπο αλλά ως γιος του πρώην δημάρχου Μιχάλη Ζαΐρη. Και κυρίως, έκανε λάθος στην επιλογή του στόχου του.  

       

Τελευταία τροποποίηση στις

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version