Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Απάντηση του Γ. Γαλουζή στο Γ. Ρούσσο για τη συναίνεση Κύριο

Ο επικεφαλής της ελ. αντ/τευσης στο δημ. σ/λιο δημοσιοποίησε, υπό μορφή δελτίου τύπου, την απάντησή του προς τον κ. Γ. Ρούσσο για το θέμα της συναίνεσης.  

 

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΓΑΛΟΥΖΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Διεύθυνση Γραφείων Καλαμιώτισσα

Κάλυμνος τηλ/φαξ:2243022599

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Κάλυμνος 13/10/2011

Αριθμ. Πρωτ.09

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                          ΠΡΟΣ:  τον Επικεφαλής Μειζ. Μειοψηφίας           

                                                           κο  Γ. Ρούσσο, τέως  Δήμαρχο

                               Κοινοποίηση:   1- Δήμαρχο Καλυμνίων κ. Διακομιχάλη

                                                           2- Πρόεδρο Δ.Σ κ. Γαβαλά Ν.

                                                           3- Δημ. Συμβούλους

                                                           4- Μ.Μ.Ε Καλύμνου

 

ΘΕΜΑ:  Απάντηση στην επιστολή του επικεφαλής Μείζ. Μειοψηφίας      

 κ. Γ. Ρούσσου  περί << Πρόγραμμα Δράσης : Κοινοί  τόποι Καλύμνου>>

 

Κύριε Ρούσσο,

Σε απάντηση της επιστολής σας με αριθμ. πρωτ. 0017/01-10-2011 και  μετά την αναφορά  στην τελευταία σας συνέντευξη τύπου θέλω να σας δηλώσω τα εξής:

1ο  Με  την πρόταση σας περί <<κοινών  τόπων  Καλύμνου>> εμφανίζεστε  υπέρμαχος της συναίνεσης , της συνεργασίας , της κοινής προσπάθειας  για επίλυση των οξυμένων  τοπικών προβλημάτων της Καλύμνου.

2ο  Ζητάτε  πολιτική και πρακτικές συναίνεσης  τώρα που βρίσκεστε στην αντιπολίτευση, επί 8 χρόνια Δήμαρχος τι κάνατε γι αυτό;   Δεν είναι υποκριτικό και παράλογο;   Μήπως  πρέπει  πρώτα να ανακτήσετε την χαμένη  σας  αξιοπιστία   και μετά να  προτείνετε συναινετικές  πολιτικές;   Ποια εξουσία δεν θέλει  συναίνεση;  και  γιατί στην περίπτωση σας η σημερινή Δημοτική Αρχή  δεν το  πράττει;

Αυτά και πολλά  άλλα ερωτήματα κ. Ρούσσο μένουν αναπάντητα,  μήπως θα έπρεπε να απαντηθούν;

3ο  Η πρόταση σας να ξεκινήσουμε την συζήτηση  προσδοκώντας, ότι  κάποτε θα συμμετάσχει  η  Δημοτική αρχή  στον διάλογο  δεν  με  βρίσκει  σύμφωνο, την  θεωρώ   ανεπαρκή  και  ουτοπική.   Πιστεύω ,  ότι  δεν  μπορεί να υπάρξει συναίνεση  χωρίς την  συμμετοχή της Δημοτικής  αρχής,  η  οποία  αποτελεί  και  το εκτελεστικό  όργανο  των  όποιων αποφάσεων,  εκτός  αν θέλετε να  κάνουμε  αντιπολίτευση  για  την αντιπολίτευση   κάτι  που  εσείς  ευθύς  εξ αρχής  εφαρμόσατε.

Κύριε  Ρούσσο,   θέλετε να είστε  πάντα το σημείο αναφοράς της  πολιτικής  ζωής  του  τόπου,  κάντε  τους  ρόλους  σας  διακριτούς ,  αυτού  του  επικεφαλής  της  Μείζ. Αντιπολίτευσης   και  του  ειδικού συμβούλου  του  Υφυπουργού Τουρισμού, δεν  αρκεί να  το λέτε, πρέπει και να το εφαρμόζετε. Να  μάθετε  να  σέβεστε  τις  απόψεις των  άλλων, τις  διαδικασίες και αποφάσεις   του  Δημοτικού Συμβουλίου  (π.χ  συνεδρίαση Δ.Σ για την αλιευτική πολιτική και το Leader  αλιείας)  και να μην θεωρείτε  τον εαυτό σας , ως  το επίκεντρο της πολιτικής .

Κύριε  Ρούσσο,   πρέπει να  εμφανίσετε  σήμερα  πρόσωπο αξιόπιστο  και  αληθινό .

Πως  είναι δυνατόν να σας εμπιστευθούμε, όταν από την μια πλευρά μιλάτε για συναίνεση , συνεργασία, αποποινικοποίηση  της πολιτικής ζωής και από την άλλη  καταθέτετε ενστάσεις- μηνυτήριες αναφορές(ΧΥΤΑ).

Πως είναι δυνατόν εμείς που κριθήκαμε από εσάς  και την παράταξη σας, ως ανεπαρκείς,  άσχετοι  και άπειροι προεκλογικά,  τώρα  να  μας ζητάτε συνεργασία.

Ξέχασα βέβαια, πολιτική συναίνεση  ζητούν αυτή την περίοδο και άλλοι πολλοί ,συναίνεση για το μνημόνιο, συναίνεση για τις αποκρατικοποιήσεις, συναίνεση για την εφεδρεία  και τις απολύσεις ,  συναίνεση  για  την εφαρμογή του Καλλικράτη , μήπως  τελικά η συναίνεση  είναι φάντασμα  ή μήπως  τελικά σημαίνει <<κάτσε να παίξουμε την μακριά γαϊδούρα>>.

Η συναίνεση δεν είναι παιχνίδι με  λέξεις  που παίζουν πολλοί και στο τέλος κερδίζει ένας.

Είναι σίγουρο κύριε Ρούσσο  ότι , η επίτευξη των στόχων  συνοδεύεται  από πολιτική συναίνεση, μόνο που ο δικός μας στόχος δεν είναι  η  κατάληψη << με το στανιό>> της  εξουσίας .

Για μας κ. Ρούσσο  <<κοινός τόπος>>  για  πολιτική συναίνεση είναι η αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου,  που   μέσα  από πολιτικό, δημιουργικό   και  ειλικρινή διάλογο  προκύπτουν, συναινετικές, αναπτυξιακές  πολιτικές.

Η  συναίνεση  δεν υιοθετείται ,  οικοδομείται!!!

                              

                                              ΓΙΑΝΝΗΣ   Α.  ΓΑΛΟΥΖΗΣ

                                     Επικεφαλής  Ελάσσονος  Μειοψηφίας

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version