Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

«Ο κ. Διακομιχάλης ούτε ικανός δήμαρχος είναι ούτε πεπειραμένος» Κύριο

Ευθεία και σκληρή επίθεση εξαπέλυσε εναντίον του δημάρχου κ. Δ. Διακομιχάλη ο επικεφαλής της αξ. αντ/τευσης κ. Γ. Ρούσσος, κατά τη συνέντευξη που παραχώρησε στα ΜΜΕ, στις 8.10.2011.

 

Στροφή πολιτικής  

Ο τέως δήμαρχος στην εισηγητική του τοποθέτηση αναφέρθηκε στα μεγάλα προβλήματα της Καλύμνου, τα οποία όχι μόνο μένουν στάσιμα, όπως τόνισε, αλλά πέρασαν ήδη και το «κόκκινο». Κατηγόρησε τον κ. Διακομιχάλη πέφτει σε απανωτά λάθη, προβαίνει σε λάθος κινήσεις και η αποτελεσματικότητά του είναι ανύπαρκτη. Κεφαλαιοποιώντας ο κ. Ρούσσος τις επιμέρους παρατηρήσεις, περιέκλεισε την πολιτική άποψη για τον κ. δήμαρχο στη φράση: «Ο κ. Διακομιχάλης ούτε ικανός δήμαρχος είναι ούτε πεπειραμένος». Η φράση αυτή αποτελεί είδηση από την άποψη ότι ο κ. Ρούσσος έκανε στροφή πολιτικής στην αντιμετώπιση του αντιπάλου του. Ο κ. Ρούσσος απάντησε στις κρίσεις που άκουγε ότι «ο κ. Διακομιχάλης είναι πεπειραμένος και ικανός», άσχετα αν η σημερινή συγκυρία του «έκοψε τα φτερά», και τόνισε με έμφαση ότι δεν ισχύει ούτε το ένα ούτε το άλλο, ούτε πεπειραμένος ούτε ικανός είναι.

Και αυτή τη συνολική αξιολογική κρίση του ο κ. Ρούσσος τη έβγαλε, επαγωγικά (από τα επιμέρους στο συνολικό αποτέλεσμα), μέσα από παρουσίαση της πορείας των τοπικών προβλημάτων κατά τους 9 μήνες εξουσίας του νέου δημάρχου, την οποία «χαρτογράφησε» σε πολυσέλιδο χρονολόγιο που σύνταξε και διένειμε στους δημοσιογράφους, για να αποδείξει ότι ο κ. δήμαρχος δεν έχει να επιδείξει καμιά αποτελεσματικότητα πάνω στα θέματα (α) του χωροταξικού των ιχθυοκαλλιεργειών, (β) της αποκατάστασης του εξωτερικού λιμενοβραχίονα. Επίσης, τον κατηγόρησε (γ) για την αδιαφορία του να απαντήσει στην πρότασή του για εξεύρεση «κοινών τόπων της Καλύμνου», δηλαδή συγκεκριμένες θεματικές πολιτικές πάνω στις οποίες μπορούν να συναινέσουν οι παρατάξεις και οι αποφάσεις του δημ. σ/λίου να είναι ομόφωνες. Τέλος, τον εγκάλεσε (δ) για το κόψιμο του νυκτερινού δρομολογίου που εκτελούσε το KALYMNOS DOLPHIN, προς και από Μαστιχάρι Κω, για την εξυπηρέτηση τόσο των Καλύμνιων που εργάζονται στην Κω και το βράδυ έρχονται στην Κάλυμνο, όσο και των τουριστών, κυρίως αναρριχητών, οι οποίοι λόγω έλλειψης νυκτερινού δρομολογίου αναγκάζονται τώρα να μένουν ένα βράδυ στην Κω (ώστε να παίρνει και το Μαστιχάρι το «μερίδιο» του. Αλλά και εκτός χρονολογίου ο κ. Ρούσσος επισήμανε την ασυνέπεια και αναποτελεσματικότητα του κ. Διακομιχάλη (ε) στην απαλλοτρίωση στο ΧΥΤΑ για την οποία δεσμεύτηκε προεκλογικά, και (στ) την κατασκευή του ΧΥΤΑ ή ΧΥΤΥ. Αυτή η διαδρομή της επιχειρηματολογίας δείχνει ότι ο κ. Ρούσσος ανεβάζει τους τόνους και γίνεται πιο αυστηρός.

Απλά… «δεν είναι ικανός»

Πέρα όμως να σημειώσουμε και κάτι σημαντικό: Ο κ. Ρούσσος απέφυγε τα άκρα, δεν είπε ότι ο κ. Διακομιχάλης είναι ανίκανος, αλλά αρκέστηκε στο («σχήμα λιτότητας») ότι ο κ. Διακομιχάλης «δεν είναι ικανός». Αλλά αυτός ο χαρακτηρισμός που βάζει αρνητικό πρόσημο στην ικανότητα, δεν οδηγεί υποχρεωτικά στο άλλο άκρο, στην ανικανότητα. Στέκεται και στο μέσο: όποιος «δεν είναι ικανός» δεν είναι υποχρεωτικά «ανίκανος», μπορεί να είναι μέτριος, μικρών δυνατοτήτων (όπως π.χ. όταν λέμε για κάποιον ότι «δεν είναι ψηλός», δε σημαίνει ότι τον λέμε «κοντό). Ο κ. Ρούσσος έκρινε τον κ. Διακομιχάλη απλά ως «μη ικανό»

Η δεύτερη είδηση

Αλλά σ’ αυτή του τη συνέντευξη ο κ. Ρούσσος έβγαλε και τη δεύτερη είδηση: ότι «τα έσπασε» με τον περιφ/κό σύμβουλο και πρόεδρο των ψαράδων κ. Γ. Κατσοτούρχη, τον συνεργάτη του επί χρόνια στα θέματα αλιείας (από την εποχή που ήταν έπαρχος ο κ. Ρούσσος, προ 17ετίας και πλέον). Τον κατηγόρησε για συνεργία στον αποκλεισμό της αξ. αντ/τευσης από τη συνεδρίαση του δημ. σ/λίου που είχε μοναδικό θέμα το αναπτυξιακό πρόγραμμα «Leader Αλιείας», για το οποίο είχαν δουλέψει για χρόνια μαζί οι κ. Ρούσσος και Κατσοτούρχης.

Η επιφάνεια των γεγονότων λέει ότι ο κ. Διακομιχάλης, επικαλούμενος την ανάγκη να είναι παρών ο μελετητής κ. Ιω. Ρώτας, όρισε το δημ. σ/λιο εξ ανάγκης στη 1μμ, αλλά αυτό προδίκαζε την αποχή των δύο αντ/τεύσεων, αυτής του κ. Γ. Ρούσσου και της άλλης του κ. Γ. Γαλουζή. Και ενώ ο κ. Ρούσσος παρακάλεσε τον κ. Κατσοτούρχη, που ήταν ο εισηγητής του θέματος στο δημ. σ/λιο, να βάλει βέτο και να απαιτήσει την παρουσία των αντ/τεύσεων, κάτι που θα γινόταν δυνατό μόνο με την αναβολή της συνεδρίασης για 2 ημέρες, ο κ. Κατσοτούρχης προσχώρησε στην πολιτική πρακτική του κ. Διακομιχάλη. Δημιουργήθηκε έτσι μείζον θέμα που επέφερε τη ρήξη. Εκτός κι αν κάτω από την επιφάνεια των πραγμάτων, των επιλογών και των γεγονότων, υπάρχει μια άλλη πολιτική ουσία - αυτό πιστεύουμε εμείς.

Συνεπώς, στο συγκεκριμένο θέμα η είδηση έχει δύο διαστάσεις: 1) ο κ. Διακομιχάλης έγινε πρωταγωνιστής στη διαχείριση του «Leader Αλιείας – αν και μέχρι σήμερα δεν κατέθεσε καμία πρόταση, (2) οι κ. Ρούσσος – Κατσοτούρχης «τα έσπασαν»… και επίσημα.

Ποια από τις δύο ειδήσεις είναι η σοβαρότερη; Η φράση του Ρούσσου για τον κ. Διακομιχάλη, ότι «δεν είναι ούτε ικανός ούτε πεπειραμένος» ή το δημ. σ/λιο για το Leader Αλιείας χωρίς τις αντ/τεύσεις με αποτέλεσμα τη ρήξη Ρούσσου-Διακομιχάλη;

Μια τρίτη είδηση είναι ότι ο κ. Ρούσσος, απαντώντας σε ερώτηση του Σακ. Τρικοίλη, ανακοίνωσε ότι είχε υποβάλει μήνυση εναντίον του κ. Διακομιχάλη, για συκοφαντική δυσφήμηση, πολλούς μήνες πριν η εισαγγελέας πρωτοδικών Κω στείλει στο Αρχείο την καταγγελία Διακομιχάλη-Τάτση για κομπίνα €500,000 ως μη βάσιμη.

Τελευταία τροποποίηση στις
Σακελλάρης Ν. Τρικοίλης   info@argokalymnos.gr

Πολυμέσα

4 σχόλια

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση