Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

«Ο κ. Διακομιχάλης ούτε ικανός δήμαρχος είναι ούτε πεπειραμένος» Κύριο

Ευθεία και σκληρή επίθεση εξαπέλυσε εναντίον του δημάρχου κ. Δ. Διακομιχάλη ο επικεφαλής της αξ. αντ/τευσης κ. Γ. Ρούσσος, κατά τη συνέντευξη που παραχώρησε στα ΜΜΕ, στις 8.10.2011.

 

Στροφή πολιτικής  

Ο τέως δήμαρχος στην εισηγητική του τοποθέτηση αναφέρθηκε στα μεγάλα προβλήματα της Καλύμνου, τα οποία όχι μόνο μένουν στάσιμα, όπως τόνισε, αλλά πέρασαν ήδη και το «κόκκινο». Κατηγόρησε τον κ. Διακομιχάλη πέφτει σε απανωτά λάθη, προβαίνει σε λάθος κινήσεις και η αποτελεσματικότητά του είναι ανύπαρκτη. Κεφαλαιοποιώντας ο κ. Ρούσσος τις επιμέρους παρατηρήσεις, περιέκλεισε την πολιτική άποψη για τον κ. δήμαρχο στη φράση: «Ο κ. Διακομιχάλης ούτε ικανός δήμαρχος είναι ούτε πεπειραμένος». Η φράση αυτή αποτελεί είδηση από την άποψη ότι ο κ. Ρούσσος έκανε στροφή πολιτικής στην αντιμετώπιση του αντιπάλου του. Ο κ. Ρούσσος απάντησε στις κρίσεις που άκουγε ότι «ο κ. Διακομιχάλης είναι πεπειραμένος και ικανός», άσχετα αν η σημερινή συγκυρία του «έκοψε τα φτερά», και τόνισε με έμφαση ότι δεν ισχύει ούτε το ένα ούτε το άλλο, ούτε πεπειραμένος ούτε ικανός είναι.

Και αυτή τη συνολική αξιολογική κρίση του ο κ. Ρούσσος τη έβγαλε, επαγωγικά (από τα επιμέρους στο συνολικό αποτέλεσμα), μέσα από παρουσίαση της πορείας των τοπικών προβλημάτων κατά τους 9 μήνες εξουσίας του νέου δημάρχου, την οποία «χαρτογράφησε» σε πολυσέλιδο χρονολόγιο που σύνταξε και διένειμε στους δημοσιογράφους, για να αποδείξει ότι ο κ. δήμαρχος δεν έχει να επιδείξει καμιά αποτελεσματικότητα πάνω στα θέματα (α) του χωροταξικού των ιχθυοκαλλιεργειών, (β) της αποκατάστασης του εξωτερικού λιμενοβραχίονα. Επίσης, τον κατηγόρησε (γ) για την αδιαφορία του να απαντήσει στην πρότασή του για εξεύρεση «κοινών τόπων της Καλύμνου», δηλαδή συγκεκριμένες θεματικές πολιτικές πάνω στις οποίες μπορούν να συναινέσουν οι παρατάξεις και οι αποφάσεις του δημ. σ/λίου να είναι ομόφωνες. Τέλος, τον εγκάλεσε (δ) για το κόψιμο του νυκτερινού δρομολογίου που εκτελούσε το KALYMNOS DOLPHIN, προς και από Μαστιχάρι Κω, για την εξυπηρέτηση τόσο των Καλύμνιων που εργάζονται στην Κω και το βράδυ έρχονται στην Κάλυμνο, όσο και των τουριστών, κυρίως αναρριχητών, οι οποίοι λόγω έλλειψης νυκτερινού δρομολογίου αναγκάζονται τώρα να μένουν ένα βράδυ στην Κω (ώστε να παίρνει και το Μαστιχάρι το «μερίδιο» του. Αλλά και εκτός χρονολογίου ο κ. Ρούσσος επισήμανε την ασυνέπεια και αναποτελεσματικότητα του κ. Διακομιχάλη (ε) στην απαλλοτρίωση στο ΧΥΤΑ για την οποία δεσμεύτηκε προεκλογικά, και (στ) την κατασκευή του ΧΥΤΑ ή ΧΥΤΥ. Αυτή η διαδρομή της επιχειρηματολογίας δείχνει ότι ο κ. Ρούσσος ανεβάζει τους τόνους και γίνεται πιο αυστηρός.

Απλά… «δεν είναι ικανός»

Πέρα όμως να σημειώσουμε και κάτι σημαντικό: Ο κ. Ρούσσος απέφυγε τα άκρα, δεν είπε ότι ο κ. Διακομιχάλης είναι ανίκανος, αλλά αρκέστηκε στο («σχήμα λιτότητας») ότι ο κ. Διακομιχάλης «δεν είναι ικανός». Αλλά αυτός ο χαρακτηρισμός που βάζει αρνητικό πρόσημο στην ικανότητα, δεν οδηγεί υποχρεωτικά στο άλλο άκρο, στην ανικανότητα. Στέκεται και στο μέσο: όποιος «δεν είναι ικανός» δεν είναι υποχρεωτικά «ανίκανος», μπορεί να είναι μέτριος, μικρών δυνατοτήτων (όπως π.χ. όταν λέμε για κάποιον ότι «δεν είναι ψηλός», δε σημαίνει ότι τον λέμε «κοντό). Ο κ. Ρούσσος έκρινε τον κ. Διακομιχάλη απλά ως «μη ικανό»

Η δεύτερη είδηση

Αλλά σ’ αυτή του τη συνέντευξη ο κ. Ρούσσος έβγαλε και τη δεύτερη είδηση: ότι «τα έσπασε» με τον περιφ/κό σύμβουλο και πρόεδρο των ψαράδων κ. Γ. Κατσοτούρχη, τον συνεργάτη του επί χρόνια στα θέματα αλιείας (από την εποχή που ήταν έπαρχος ο κ. Ρούσσος, προ 17ετίας και πλέον). Τον κατηγόρησε για συνεργία στον αποκλεισμό της αξ. αντ/τευσης από τη συνεδρίαση του δημ. σ/λίου που είχε μοναδικό θέμα το αναπτυξιακό πρόγραμμα «Leader Αλιείας», για το οποίο είχαν δουλέψει για χρόνια μαζί οι κ. Ρούσσος και Κατσοτούρχης.

Η επιφάνεια των γεγονότων λέει ότι ο κ. Διακομιχάλης, επικαλούμενος την ανάγκη να είναι παρών ο μελετητής κ. Ιω. Ρώτας, όρισε το δημ. σ/λιο εξ ανάγκης στη 1μμ, αλλά αυτό προδίκαζε την αποχή των δύο αντ/τεύσεων, αυτής του κ. Γ. Ρούσσου και της άλλης του κ. Γ. Γαλουζή. Και ενώ ο κ. Ρούσσος παρακάλεσε τον κ. Κατσοτούρχη, που ήταν ο εισηγητής του θέματος στο δημ. σ/λιο, να βάλει βέτο και να απαιτήσει την παρουσία των αντ/τεύσεων, κάτι που θα γινόταν δυνατό μόνο με την αναβολή της συνεδρίασης για 2 ημέρες, ο κ. Κατσοτούρχης προσχώρησε στην πολιτική πρακτική του κ. Διακομιχάλη. Δημιουργήθηκε έτσι μείζον θέμα που επέφερε τη ρήξη. Εκτός κι αν κάτω από την επιφάνεια των πραγμάτων, των επιλογών και των γεγονότων, υπάρχει μια άλλη πολιτική ουσία - αυτό πιστεύουμε εμείς.

Συνεπώς, στο συγκεκριμένο θέμα η είδηση έχει δύο διαστάσεις: 1) ο κ. Διακομιχάλης έγινε πρωταγωνιστής στη διαχείριση του «Leader Αλιείας – αν και μέχρι σήμερα δεν κατέθεσε καμία πρόταση, (2) οι κ. Ρούσσος – Κατσοτούρχης «τα έσπασαν»… και επίσημα.

Ποια από τις δύο ειδήσεις είναι η σοβαρότερη; Η φράση του Ρούσσου για τον κ. Διακομιχάλη, ότι «δεν είναι ούτε ικανός ούτε πεπειραμένος» ή το δημ. σ/λιο για το Leader Αλιείας χωρίς τις αντ/τεύσεις με αποτέλεσμα τη ρήξη Ρούσσου-Διακομιχάλη;

Μια τρίτη είδηση είναι ότι ο κ. Ρούσσος, απαντώντας σε ερώτηση του Σακ. Τρικοίλη, ανακοίνωσε ότι είχε υποβάλει μήνυση εναντίον του κ. Διακομιχάλη, για συκοφαντική δυσφήμηση, πολλούς μήνες πριν η εισαγγελέας πρωτοδικών Κω στείλει στο Αρχείο την καταγγελία Διακομιχάλη-Τάτση για κομπίνα €500,000 ως μη βάσιμη.

Τελευταία τροποποίηση στις

Πολυμέσα

4 σχόλια

 • Σύνδεσμος σχολίου Ιωάννης Ν. Πατέλλης δημοσιεύθηκε από Ιωάννης Ν. Πατέλλης

  Καλά κάνετε Κύριε Ρήγα και εκφράζετε με θάρος τη γνώμη σας, μπορεί κανείς να διακρίνει το ήθος σας μέσα απο τα λεγόμενά σας (περιεχόμενο και τρόπος έκφρασης). Δυστυχώς το θάρος λείπει από τους περισσότερους συμπατριώτες μας, πολλοί καταλαβαίνουν αλλά δεν μιλούν και δεν θυμώνουν. Τους αρκεί να ξεθυμαίνουν στα καφενεία όπου η κριτική καιη παντογνωσία πάει σύννεφο και βέβαια με την έλευση των επόμενων εκλογών ο καθένας σε κάποιον καταλήγει να δώση την ψήφο του για πλείστους τόσους λόγους αλλά ποτέ σχεδόν για την πραγματικότητα.
  Καί η δική μου κριτική δεν στοχεύει σε ιδιοτέλεια καιδεν έχω πολιτικές φιλοδοξίες. Πιστεύω και εγώ σαν και σας ότι οι ΝΕΟΙ είναι ανάγκη να συνειδοποιηθούν να καταλάβουν και να πάρουν την τύχη τους στα χέρια τους. Τα σχόλιά μου σ'αυτούς κυρίως απευθύνονται.
  Σας καταλαβαίνω απόλυτα και σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια.

 • Σύνδεσμος σχολίου ΜΙΚΕΣ Β. ΡΗΓΑΣ δημοσιεύθηκε από ΜΙΚΕΣ Β. ΡΗΓΑΣ

  Κ. Πατελλη, οποιος τολμησει να γραψει την γνωμη του η κριτικαρει στοχοποιειται αμεσα και στολιζεται με αρκετα επιθετα. Η ειρωνεια και η υβρις ειναι τα χαρακτηριστικα των πολιτικων με νεα, προοδευτικα μυαλα και ηθος. Η προσπαθεια απαξιωσης και ο χλευασμος ειναι ο τροπος που μερικοι αντιλαμβανονται τον δημοκρατικο διαλογο.
  Λυπαμαι αφανταστα για ολα αυτα αλλα δεν απαντω γιατι ουτε το ηθος, ο χαρακτηρας και η κοινωνικη μου συμπεριφορα μου επιτρεπουν να χρησιμοποιω τετοιες μεθοδους και γλωσσα. Δεν ειμαι και ουτε προκειται ΠΟΤΕ να γινω πολιτικος, το μονο που με ενδιαφερει ειναι η ευημερια των φιλων μου, της οικογενειας μου και ολων των συμπατριωτων μου, αυτο ειναι και κοινο μας παθος κ. Πατελλη το δειχνουν τα γραφομενα σας. Θελω να βλεπω Καλυμνιους με χαμογελο και χαρα στα προσωπα τους, θελω την αγαπη και την φιλια τους και ΟΧΙ ΤΗΝ ΨΗΦΟ τους.
  Δεν μπορω ομως να κλεισω το στομα μου οταν βλεπω οτι ο γιαλος δεν ειναι στραβος αλλα απλα εμεις αρμενιζουμε στραβα. Η μεχρι τωρα ζωη μου και οι επιλογες μου παντοτε δειχνουν οτι εχω, ευτυχως η δυστυχως, ανησυχο πνευμα και ποτε δεν επιδιωξα τον ευκολο δρομο. Ατομα λοιπον που παντα ακολουθουσαν, δικαιωμα τους, τον σιγουρο δρομο δεν μπορουν να μου επισυναπτουν τον τιτλο του πεπαλαιωμενου, συντηρητικου μυαλου.
  Ζητω συγγνωμη στους αναγνωστες που τους κουρασα με την πολυλογια μου, επρεπε ομως να απαντησω εστω και εμμεσα.
  Να ειστε καλα κ. Πατελλη και να ειστε σιγουρος οτι πολλοι συμπατριωτες σας, χαιρονται και σας θαυμαζουν για αυτο που ειστε!

 • Σύνδεσμος σχολίου Ιωάννης Ν. Πατελλης δημοσιεύθηκε από Ιωάννης Ν. Πατελλης

  Ο Κύριος Ρήγας κάνει εύστοχα σχόλια γιά αυτά που συμβαίνουν στην Κάλυμνο και ειδικά σε ότι αφορά τις καταστροφικές αντιπαραθέσεις των παρατάξεων Ρουσσου, Διακομιχάλη. Ο Κύριος Ρούσσος σωστά κατηγορείται για στρουθοκαμιλισμό καθώς ο διάλογος που προτείνει επιλεκτικά διακόπτεται από τον ίδιο κατά το δοκούν, αναλογα δηλαδή του πως του βγαίνει. Ο Κύριος Διακομιχάλης δυσκολεύεται να πάρει θέσεις για κύρια θέματα που αφορουν την Κάλυμνο. Και στους δύο λείπει το όραμα καί η τόλμη. Σαν παλαιοπολιτικοί που είναι και οι δύο επενδύουν στην εξάρτηση. Δηστυχώς έτσι γαλουχήθηκαν..

 • Σύνδεσμος σχολίου ΜΙΚΕΣ Β. ΡΗΓΑΣ δημοσιεύθηκε από ΜΙΚΕΣ Β. ΡΗΓΑΣ

  Ποια από τις δύο ειδήσεις είναι η σοβαρότερη;
  Σακελλαρη μου το νησι βουλιαζει οικονομικα, κοινωνικα και η νεολαια σαπιζει στους τεκεδες και στα υπογεια. Σκασιλα που εχει ο "Γιαννης" και η "Μαρια" που φευγει ο γιος τους μεταναστης, εαν ο Διακομιχαλης ειναι ανικανος και ο Ρουσσος θεοσταλτος σωτηρας.
  Εχω καταντησει γραφικος να γραφω σε καθε σχολιο και συντομα θα πρεπει και να μου κοψεις και εμενα μισθο, αλλα δεν αντεχω αλλο να βλεπω τα προβληματα να πεφτουν βροχη και εμεις να ασχολουμαστε τι λενε και κανουν οι "πολιτικοι".
  Τελικα αυτοι κανουν την δουλεια τους, παλευοντας να κρατηθουν στην καρεκλα η να την επανακτησουν.Οψιμο ενδιαφερον για χρονια προβληματα λες και ολα μας εχουν προκυψει τον τελευταιο χρονο. Πανικος καθε φορα που καποιο ΜΜΕ η πολιτης τους κανει κριτικη και προσπαθουν με διαφορες τακτικες, κατα μετωπον επιθεση η με στρουθοκαμηλισμο, αγνοοντας τα σχολια, ελπιζοντας οτι ετσι θα εξαφανισθει ο εφιαλτης της κριτικης. Νιπτουν τας χειρας των,αφηνοντας λακεδες της αυλης να τραβουν τους αντιπαλους τους σε χρονοβορες δικαστικες διαδικασιες η στελνοντας ουφο (οπως τους αποκαλεις) σε ειδικες αποστολες. Το αποτελεσμα; Η κοινωνια μας σε αγκυλωση και οι αρχες σε εμπολεμη κατασταση χανοντας πολυτιμο χρονο και ανθρωπινο δυναμικο που θα μπορουσαμε να χρησιμοποιησουμε για να λυσουμε τα προβληματα μας. Με ενοχλει αφανταστα οτι στον αγωνα για την εξουσια δεν σκεφτονται οτι ομηρος ειναι ο Καλυμνιος πολιτης.
  Η απαντηση μου λοιπον φιλε Σακελλαρη στην υποθετικη σου ερωτηση ειναι οτι και οι 2 ειδησεις με αφηνουν τελειως αδιαφορο.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version