Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σχολή Γονέων στην Κάλυμνο με τη συνεργασία Υπ. Παιδείας - Ι. Μητρόπολης Κύριο

Το Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων του Υπουργείου Παιδείας ιδρύει σε όλους τους νομούς της χώρας Σχολές Γονέων. Μια τέτοια Σχολή ιδρύεται και στην Κάλυμνο με τη συνεργασία της ι. μητροπόλεως και την υπεύθυνη του προγράμματος κα. Παναγιώτα (Νότα) Φράγκου-Κλήμη.Το μεσημέρι της 28ης/1/11 ο μητροπολίτης κάλεσε τα ΜΜΕ στο μητροπολιτικό μέγαρο, για να ανακοινώσει, μαζί με την καθηγήτρια κα. Φράγκου, την ίδρυση Σχολής Γονέων στην Κάλυμνο. Οι υποβολή αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους γονείς ή και μη γονείς αρχίζουν από την Τρίτη, 1/2/11. Οι αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται στα ΚΕΠ Χώρας και Πόθιας και στα Γραφεία Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης.

 Τα μαθήματα θα γίνονται δυο φορές τη βδομάδα, κάθε φορά ένα 2ωρο. Ο τόπος διδασκαλίας θα οριστεί ανάλογα τον αριθμό των γονέων που θα γραφτούν και την περιοχή της κατοικίας τους. Ο μητροπολίτης προτείνει και τις αίθουσες που διαθέτουν μερικοί ενοριακοί ναοί της Πόθιας και της Χώρας. Από τους πρώτους υπολογισμούς που έκαναν ο μητροπολίτης και η υπεύθυνη καθηγήτρια, προβλέπεται να λειτουργήσουν τουλάχιστον ένα τμήμα στη Χώρα και ένα στην Πόθια.

Το διδακτικό προσωπικό θα είναι καθηγητές διορισμένοι στα σχολεία (κοινωνιολόγοι, ψυχολόγοι), ενώ η κα Φράγκου είπε ότι, αν η συνεργασία με τη Μητρόπολη, το Δήμο Καλύμνου και την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου αποφέρει τα αναμενόμενα, θα καταστεί δυνατό να έρθουν από την Αθήνα ειδικοί επιστήμονες για να διδάξουν στη Σχολή.

Οσο κι αν ακούγεται παράδοξο, η Σχολή Γονέων είναι ένας χρήσιμος σύμβουλος των γονέων κάθε ηλικίας. Γιατί ο άνθρωπος μπορεί να ονομάζεται μεν  γονιός από τότε που αποκτά το πρώτο του παιδί, όμως η «εκπαίδευσή» του ως γονέα είναι διά βίου, γιατί συνεχώς είναι υποχρεωμένος να υποδύεται όλο και νέο ρόλο, καθώς στην αρχή γονέας ανηλίκου, μετά γίνεται γονέας εφήβου, πρέπει να γίνει σωστός γονέας νέου/νέας, ακόμη και γονέας (ειρηνευτής, εξισορροπητής, δικαιοσύνης κ.λπ.) παιδιών μεγάλης ηλικίας. Σε όλες αυτές τις φάσεις της ζωής του, προφανώς και στις επιμέρους εξελίξεις, είναι υποχρεωμένος να προσαρμόζεται κάθε φορά σε νέες στάσεις και συμπεριφορές.  

Στη συνέντευξη τύπου ο κ. Παΐσιος και η κα. Φράγκου ενημέρωσαν τους δημοσιογράφους κυρίως πάνω σε διαδικαστικά και πρακτικά θέματα. Στο τέλος  έδωσαν για δημοσίευση το παρακάτω δελτίο τύπου:  

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ
ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ
ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ
Κάλυμνος 28-1-2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σχολή Γονέων στην Κάλυμνο.
Ενημερώνουμε όλους τους Γονείς ότι η Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ίδρυσε και θέτει σε λειτουργία σε όλους τους νομούς της χώρας Σχολές Γονέων. Η λειτουργία του έργου υποστηρίζεται από το Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Ι.Δ.ΕΚ.Ε.) της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης (Γ.Γ.Δ.Β.Μ).

Σκοπός του έργου των Σχολών Γονέων είναι η στήριξη των γονέων, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν με επιτυχία στο σύνθετο και δύσκολο ρόλο τους όπως αυτός διαμορφώνεται στις σύγχρονες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες. Το έργο θα προσφέρει στους γονείς και στο οικογενειακό και σχολικό περιβάλλον γνώσεις και ευκαιρίες για προβληματισμό.
Στην Κάλυμνο τα προγράμματα που θα παρέχονται από την Σχολή Γονέων με τη συνεργασία της Ιεράς Μητρόπολης Λέρου Καλύμνου Αστυπαλαίας, τον Δήμο Καλύμνου και το 2° Γραφείο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Δωδεκανήσου θα είναι τα εξής:
1. Η οικογένεια στην σύγχρονη εποχή, διάρκειας 50 ωρών
2. Διαφυλικές σχέσεις διάρκειας 25 ωρών
3. Ανάπτυξη στην Τρίτη ηλικία, διάρκειας 25 ωρών
4. Συνεργασία εκπαιδευτικών-οικογένειας διάρκειας 25 ωρών
5. Ψυχολογική υποστήριξη και αγωγή υγείας ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, διάρκειας 25 ωρών
6. Συμβουλευτική γονέων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες διάρκειας 50 ωρών
7. Στερεότυπα και διακρίσεις στην οικογένεια, διάρκειας 25 ωρών
Η εκπαιδευτική διαδικασία έχει ως στόχο την ενεργό συμμετοχή των εκπαιδευομένων, σύμφωνα με τις αρχές εκπαίδευσης ενηλίκων (θεωρητικό μέρος συζήτηση/ανταλλαγή απόψεων και βιωματικές ασκήσεις) και παρέχεται από εξειδικευμένους επιστήμονες.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε γονείς παιδιών όλων των ηλικιών, κάθε εθνικής προέλευσης ηλικίας και μόρφωσης σε μελλοντικούς γονείς, γονείς ατόμων με ειδικές ανάγκες εκπαιδευτικούς ενήλικες τρίτης ηλικίας ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.
Καλούμε όλους τους Γονείς που επιθυμούν την συμμετοχή τους να συμπληρώσουν σχετική αίτηση. Τα τμήματα τίθενται σε λειτουργία με την εγγραφή 18-20 ατόμων. Τονίζουμε ότι τα μαθήματα παρέχονται Δωρεάν.
Οι αιτήσεις συμμετοχής για τα προγράμματα καθώς και φωτοαντίγραφο Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατήριο‚ θα υποβάλλονται: Α) Στο 2° Γραφείο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (παλιά Λιονταράκια), και Β) στα Κ.Ε.Π‚ καθημερινά από 9:00 έως 1:30 μμ.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε, στην Εκπαιδευτικό Σχολής Γονέων για την Κάλυμνο κ. Φράγκου Παναγιώτα, Τηλ 22430-51404 και 69388080 36 ή στον υπεύθυνο Εκπαίδευσης Σχολών Γονέων του Νομού στην Ρόδο κ. Ιωαννίδη Μιχαήλ τηλ 22410-31727

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις

Πολυμέσα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version