Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

«Καθυστερεί η αποστολή της απόφασης για τις ιχθυοκαλλιέργειες» Κύριο

 

 

Ο επικεφαλής της αξ. αντ/τευσης στο δημ. σ/λιο κ. Γ. Ρούσσος έστειλε στον κ. δήμαρχος την παρακάτω επιστολή επισημαίνοντας την επικίνδυνη καθυστέρηση του Δήμου να διεκπεραιώσει άμεσα και να γνωστοποιήσει την απόφαση του δημ. σ/λίου για τις ιχθυοκαλλιέργειες στους αρμόδιους φορείς.

 

Ο κ. Ρούσσος επισημαίνει ότι η απόφαση πρέπει να επαναγραφεί διορθωμένη, για να περιέχει και τις προτάσεις για τις οποίες εργάστηκε πολλές ώρες και έγιναν αποδεκτές από το σώμα, αλλά η δημ. αρχή τις παρέκαμψε. 

 

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ                                     

«ΚΑΛΥΜΝΟΣ – ΕΝΟΤΗΤΑ – ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ»         

ΜΕΙΖΩΝ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ                                 

ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΛΥΜΝΟΥ

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ Α. ΡΟΥΣΣΟΣ

Κάλυμνος  29/092011

Aρ. Πρωτ. : 0016

 

Προς:

1.  Δήμαρχο Καλυμνίων κ. Διακομιχάλη Δ

2.  Πρόεδρο του Δ.Σ. Καλύμνου κ. Γαβαλά Ν.

 

Κοινοποίηση:

1.  Αντιπρόεδρο του Δ.Σ. κ. Μαστροκούκο Ι

2.  Γραμματέα του Δ.Σ. κ. Ψαρά Γ.

3.  Δημοτικούς Συμβούλους Καλύμνου (διά της Γραμματείας του Δήμου)

4.  Ειδικό Γραμματέα του Δ.Σ. κ. Καμπούρη Μ

5.  ΜΜΕ Καλύμνου

 

 

ΘΕΜΑ: Επικίνδυνη καθυστέρηση στην γνωστοποίηση της απόφασης του Δ.Σ. για το Χωροταξικό των Υδατοκαλλιεργειών στους αρμόδιους φορείς- Λάθος απόσπασμα πρακτικού της απόφασης- ανάγκη ορθής επανάληψης και άμεσης διεκπεραίωσης της αρμοδίως.

 

Κύριε Δήμαρχε  , κύριε Πρόεδρε του Δ.Σ. ,

 1. Την 11/04/11 , αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Ανοικτής Διακυβέρνησης του ΥΠΕΚΑ η προωθούμενη Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για το Χωροταξικό των Υδατοκαλλιεργειών , με πρόσκληση για δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση και κατάθεση προτάσεων , παρατηρήσεων ή αντιρρήσεων από τους δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς και πρόσωπα.
 2. Την 28/05/11 , ολοκληρώθηκε η ανωτέρω διαβούλευση όπου κατατέθηκαν συνολικά 768 σχόλια (προτάσεις , παρατηρήσεις ή αντιρρήσεις) από σωματεία , Δήμους , πρόσωπα και άλλους ενδιαφερόμενους φορείς.
 3. Δυστυχώς στην ανωτέρω διαδικασία ο Δήμος μας απουσίασε παντελώς. Αποτέλεσμα αυτού είναι ότι μέχρι και σήμερα οι σχετικές με το θέμα επιτροπές της Κυβέρνησης δεν έχουν τις θέσεις της Καλύμνου στην διάθεση τους ως μέρος της δημόσιας ηλεκτρονικής διαβούλευσης και αυτό είναι πολύ αρνητικό για τα συμφέροντα της Καλύμνου.
 4. Την 28/06/11 και με 1 μήνα καθυστέρηση συγκαλέσατε το Δημοτικό Συμβούλιο προκειμένου να ληφθεί η απαιτούμενη απόφαση – γνώμη της Καλύμνου επί του θέματος.
 5. Με συναινετική και δημιουργική διάθεση δεν σας ασκήσαμε την ίσως επιβαλλόμενη κριτική για αυτή την επικίνδυνη καθυστέρηση και την αντίστοιχη μη πρέπουσα στην Κάλυμνο απουσία από την κανονική δημόσια διαβούλευση , και προσήλθαμε σε αυτό το Δ.Σ. παρουσιάζοντας και καταθέτοντας μια ολοκληρωμένη και τεκμηριωμένη πρόταση , για λήψη απόφασης , την οποία και αναγνώρισαν ως τέτοια,  όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι αλλά και εσείς.
 6. Ακολούθησε με την Βοήθεια του Ειδικού Γραμματέα του Δ.Σ. κ. Καμπούρη Μικέ μια επίσης συναινετική συνεργασία μας στην πράξη , με τον κ. Πρόεδρο του Δ.Σ. και τον κ. Μαγκάκη Ι εκ μέρους της παράταξης του κ. Γαλουζή , προκειμένου να συντεθεί ένα τελικό κείμενο απόφασης του Δ.Σ. στην βάση της ομοφωνίας όλων μας.
 7. Στην ανωτέρω διαδικασία στην κυριολεξία δούλεψα σε υπαλληλικό επίπεδο για την επίτευξη της ομοφωνίας , υπομένοντας κάθε σχετική καθυστέρηση και πιέζοντας με κάθε ευγένεια την επίσπευση των σχετικών διαδικασιών.
 8. Δυστυχώς η ανωτέρω διαδικασία με δική σας ευθύνη διήρκεσε επίσης ένα μήνα έως και την 26/07/11 οπότε με δική σας πρωτοβουλία που αποδεχθήκαμε , έγινε νεότερη συνεννόηση δική σας με εμάς και με τον κ. Μαγκάκη , στο περιθώριο του Δ.Σ. εκείνης της ημέρας
 9. Στην ανωτέρω σύσκεψη και κάτω από την επιμονή του κ. Μαγκάκη να μην συμπεριληφθούν οι συγκεκριμένες προτάσεις που είχα ετοιμάσει στην απόφαση (μέρος Γ) , υποχώρησα προς χάριν της ομοφωνίας και συμφωνήσαμε και οι τρεις σε ένα συμβιβασμό , σύμφωνα με τον οποίο «θα εκδοθεί μια απόφαση που θα έχει μόνο τα μέρη Α και Β ενώ τρίτο μέρος Γ με τα επιχειρήματα θα ονομαστεί ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ της απόφασης , επισυναπτόμενο σε αυτήν»

10. Ακολούθησε και πάλι με την Βοήθεια του Ειδικού Γραμματέα του Δ.Σ. Κ. Καμπούρη Μικέ μια επίσης συναινετική συνεργασία μας στην πράξη με τον κ. Πρόεδρο του Δ.Σ. και τον κ. Μαγκάκη Ι εκ μέρους της παράταξης του κ. Γαλουζή , προκειμένου να συντεθεί ένα τελικό κείμενο απόφασης του Δ.Σ. στην βάση της ομοφωνίας όλων μας και του αναφερθέντος συμβιβασμού.

11. Στην ανωτέρω διαδικασία και πάλι στην κυριολεξία δούλεψα σε υπαλληλικό επίπεδο για την επίτευξη της ομοφωνίας , υπομένοντας κάθε σχετική καθυστέρηση και πιέζοντας με κάθε ευγένεια την επίσπευση των σχετικών διαδικασιών.

12. Και πάλι δυστυχώς η ανωτέρω διαδικασία με δική σας ευθύνη διήρκεσε πάλι περισσότερο από ένα  μήνα έως και την 31/08/11 οπότε χωρίς καμιά ειδοποίηση μας και ενώ εγώ περίμενα τις απαντήσεις σας , φέρατε ξανά το θέμα στο Δ.Σ. παραβιάζοντας κάθε στοιχειώδη δεοντολογία.

13. Στο ανωτέρω δημοτικό συμβούλιο υπερβάλαμε τους εαυτούς μας και συνεχίσαμε στην γραμμή της συναίνεσης και της ομοφωνίας , υποχωρώντας ακόμα περισσότερο στην απαίτηση του κ. Μαγκάκη την οποία στηρίζατε εσείς και δεχθήκαμε να μην επισυναφθεί ούτε ως παράρτημα το μέρος Γ με τα επιχειρήματα που είχα ετοιμάσει και έτσι (δεχθήκαμε) να αποφασίσουμε μόνο τα μέρη Α και Β που είχα κωδικοποιήσει εκ μέρους όλων μας. Απαίτησα μόνο , και έγινε δεκτό , να γραφτεί ως δήλωση μου στο τέλος του αποφασιστικού μέρους ότι : Έγινε ειδική δήλωση του κ. Ρούσσου που είναι η ακόλουθη: «Ψηφίζουμε μεν την απόφαση αλλά εμμένουμε στην άποψη μας ότι θα έπρεπε να συμπεριληφθεί σε αυτήν, το σύνολο των εξειδικευμένων προτάσεων μας  προς βελτίωση και αλλαγή του σχεδίου της ΚΥΑ»

 1. Ακολούθησε και πάλι και με την Βοήθεια του Ειδικού Γραμματέα του Δ.Σ. Κ. Καμπούρη Μικέ μια επίσης συναινετική συνεργασία μας στην πράξη με τον κ. Πρόεδρο του Δ.Σ. και τον κ. Μαγκάκη Ι εκ μέρους της παράταξης του κ. Γαλουζή προκειμένου να συντεθεί ένα τελικό κείμενο απόφασης του Δ.Σ. στην βάση της ομοφωνίας όλων μας και του αναφερθέντος συμβιβασμού.

15. Στην ανωτέρω διαδικασία ενημερώθηκα από τον Ειδικό Γραμματέα του Δ.Σ. και αποδέχθηκα ευχαρίστως ότι την δουλειά της τελικής διατύπωσης της ομόφωνης απόφασης θα την κάμει ο κ. Μαγκάκης που θα μας φέρει ένα σχέδιο απόφασης για να συμφωνήσουμε επί αυτού. Έτσι ,  συνέχισα απλώς να πιέζω με κάθε ευγένεια  για την επίσπευση των σχετικών διαδικασιών.

16. Και πάλι δυστυχώς η ανωτέρω διαδικασία με δική σας ευθύνη διήρκεσε μισό  μήνα έως και την 16/08/11 οπότε αφού δεν είχαμε ενημερωθεί για το αν κατάθεσε επιτέλους ο κ. Μαγκάκης το σχέδιο απόφασης  , επιβεβαίωσα αυτοπροσώπως από τον Ειδικό Γραμματέα του Δ.Σ. ότι δεν έχει προχωρήσει το θέμα και έκαμα για 1η φορά μια χαμηλών τόνων κριτική για την νέα καθυστέρηση , στο πλαίσιο της συνέντευξης μου στα ΜΜΕ την ίδια μέρα.

17. Στην συνέχεια ανέμενα από εσάς μια αντίδραση αλλά όπως φάνηκε ανέμενα μάταια και είχα σκοπό να ασκήσω πια οξεία κριτική για την πρωτοφανή κωλυσιεργία σας παρά την ομοίως πρωτοφανή συναίνεση και υπομονή μας.

18. Την 23/09/11 μιλώντας με τον τοπικό δημοσιογράφο κ. Μακαρούνα άκουσα εμβρόντητος ότι κακώς σας έκαμα κριτική την 16/09/11 αφού η απόφαση έχει αναρτηθεί από την 13/09/11. Και το άκουσα αυτό εμβρόντητος (πιστεύοντας το) γιατί πολύ απλά δεν είδαμε ούτε ποτέ ειδοποιηθήκαμε για την ύπαρξη κάποιου  σχεδίου απόφασης του  κ. Μαγκάκη , όπως περιμέναμε , και άρα συντάχθηκε η απόφαση χωρίς την σύμφωνη γνώμη μας. Το αποκορύφωμα δηλαδή της αντιδεοντολογικής και μη έντιμης συμπεριφοράς. Έμεινα όμως με την ελπίδα ότι τουλάχιστον ας είναι σωστά συνταγμένη η απόφαση και ας έγινε με αντιδεοντολογική συμπεριφορά.

19. Στην συνέχεια διαπίστωσα πραγματικά ότι έχει αναρτηθεί η απόφαση την 13/09/11 και χάρηκα. Η χαρά μου όμως κράτησε λίγο γιατί μόλις την διάβασα διαπίστωσα πραγματικά εμβρόντητος ότι περιέχει εκφράσεις και φράσεις που ποτέ δεν συμφωνήθηκαν και με τις οποίες από την αρχή είχαμε διαφωνήσει και είχαμε καταφέρει (έτσι νομίζαμε) να τις αντικαταστήσουμε με άλλες κοινής αποδοχής. Επίσης δεν περιλαμβάνει την δήλωση μου , που συμφωνήσαμε να συμπεριλαμβάνει. Διάβασα δηλαδή μια απόφαση ουσιωδώς διαφορετική από τα με κόπο συμφωνηθέντα στην συνεδρίαση του ΔΣ της 31/08/11 (σημείο 13 ανωτέρω)

 

Κύριε Δήμαρχε και κ. Πρόεδρε του Δ.Σ. , μετά από τα παραπάνω είναι προφανές ότι η αναρτηθείσα στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ απόφαση 192/2011 είναι λαθεμένη και θα πρέπει το ταχύτερο δυνατόν να γίνει ορθή επανάληψη της ,

 • ·       με αντίστοιχη ανάρτηση της και
 • ·       με ενσωμάτωση των μερών Α και Β όπως αυτά είναι στην διάθεση του Ειδικού Γραμματέα του Δ.Σ. όπως του τα έχουμε στείλει (και σε εσάς επίσης ) ηλεκτρονικά και
 • ·       συμπερίληψη στο τέλος του αποφασιστικού μέρους της αναφερθείσας ανωτέρω ειδικής δήλωσης μου.

 

Αναμένουμε την άμεση αποκατάσταση του λάθους και σας επισημαίνουμε ότι τυχούσα συντελεσθείσα διεκπεραίωση της λαθεμένης απόφασης στους αρμόδιους φορείς θα πρέπει να φροντίσετε να θεραπευτεί άμεσα με επαναδιεκπεραίωση σε αυτούς της ορθής επανάληψης της.

Εν τω μεταξύ έχουν ήδη περάσει 4 μήνες από την λήξη της κανονικής δημόσιας διαβούλευσης και ακόμα δεν έχει κατατεθεί αρμοδίως η επίσημη θέση και γνώμη της Καλύμνου

 

Γιώργος Α Ρούσσος

Επικεφαλής της Μείζονος Μειοψηφίας

τ. Δήμαρχος Καλυμνίων

Τελευταία τροποποίηση στις

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version