Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ομαδικά «πυρά», αναγκαστική αλλαγή το γκάλοπ

 

Και ενώ όλα κυλούσαν ομαλά στο γκάλοπ, μας «την έπεσαν» και πάλι οι γνωστοί-άγνωστοι  με βροχή από ψήφους. Εκατοντάδες μέσα σε λίγες ώρες. Για ποιο λόγο;

Το γκάλοπ που βάλαμε τόλμησε.. να ρωτήσει: «Σας καλύπτει η απόφαση της εισαγγελέα να στείλει στο αρχείο την καταγγελία του δημάρχου για σκάνδαλο στο ΧΥΤΑ;» Στην αρχή ο αριθμός των ψήφων ήταν φυσιολογικός, μετά, εκεί που η απάντηση ΝΑΙ υπερτερούσε ελαφρώς, αλλά και το ΟΧΙ έδειχνε «τα δόντια» του,  μέσα σε λίγες ώρες άρχισε… ο «βομβαρδισμός» με ομαδικά «πυρά», κατά εκατοντάδες…,  υπέρ του ΟΧΙ. Μίλησαν οι αντίθετοι με την άποψη… της εισαγγελέα. 

Επειδή, λοιπόν, ο βομβαρδισμός του γκάλοπ το πήγαινε πονηρά και φάνηκε ολοκάθαρα ότι είχε σκοπό είχε να δημιουργήσει εντυπώσεις «χρήσιμες» με στόχο την εισαγγελέα, κατεβάσαμε το γκάλοπ. Δεν είχε πια νόημα. Η ΑΡΓΩ δε γίνεται εργαλείο κανενός.

Τώρα, συνιστούμε στους γνωστούς-άγνωστους οπλίτες και αξιωματικούς των «Δυνάμεων Καταστροφών» της Παράταξης, να πάνε σήμερα στη θάλασσα να κάνουν ένα μπανάκι, να ξεζαλιστούν. Με την ευκαιρία αυτή, ας ψηφίσουν και στο το νέο μας γκάλοπ.  

 

11 σχόλια

 • Σύνδεσμος σχολίου ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ Ν. ΟΛΥΜΠΙΤΗΣ δημοσιεύθηκε από ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ Ν. ΟΛΥΜΠΙΤΗΣ

  Όλοι γνωρίζουμε, Σακελλάρη, τί σημαίνει η λέξη "κουκουλώνω" που έχει βέβαια αρκετές εκδοχές. Δεν χρειάζεται να είμαστε γλωσσολόγοι γι' αυτό. Σου παρέθεσα λοιπόν μια σημασία της λέξης, που αναγράφεται εξάλλου και στο αναφερόμενο (ηλεκτρονικό)λεξικό, μιας και με προκάλεσες γι' αυτό. Προφανώς αυτή είναι η ήπια εκδοχή και δεν σε ικανοποιεί...
  Σου επιστρέφω τα υπόλοιπα περί εντυπώσεων που θα ήθελα δήθεν να δημιουργήσω.Μην κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια.

 • Σύνδεσμος σχολίου Σακελλάρης Τρικοίλης δημοσιεύθηκε από Σακελλάρης Τρικοίλης

  Μανόλη, το χοντραίνεις το πράμα. Μου κάνεις και γλωσσολογικό μάθημα. Λιγάκι κράτει. Προπαντός μη διαστρέφεις την πραγματικότητα με ψεύτικα και απατηλά επιχειρήματα.
  Εις απάντηση του δικού σου ψευτο-γλωσσολογικού "ντοκουμέντου", σου αντιπαραθέτω τα παρακάτω μεγάλα και πολύ πιο σοβαρά Λεξικά της Νεοελληνικής ή Δημοτικής Γλώσσας (όπως το τιτλοφορεί ο κάθε Εκδοτικός Οίκος). Το κάνω αυτό λιγότερο για σένα και περισσότερο για τον κόσμο, που έχει την ατυχία να διαβάζει τέτοια τα σχόλια διαστρέβλωσης των εννοιών.
  Σημειώνω εξαρχής το εξής πολύ απλό και, μάλλον, γνωστό στον κάθε νεοάλληνα, και τον πιο αγράμματο: η λέξη "κουκουλώνω" 1) στην κυριολεξία της σημαίνει σκεπάζω (κουλώνεται αυτός που κρυώνει ή που θέλει να προφυλαχτεί από κάτι), 2) στη μεταφορική της σημασία σημαίνει πάντα ότι συγκαλύπτω κάτι κακό - υπάρχει βέβαια και η άλλη μεταφορική σημασία στο θέμα του γάμου, αλλά αυτή δεν "παίζει" στην περίπτωσή μας.
  Για την ενημέρωη λοιπόν των αναγνωστών... θα σου συστήσω κάποια Λεξικά (δικά μου, τα έχω σπίτι μου), γιατί υπερέβης τα εσκαμμένα και με προκάλεσες με συγκαλυμμένη αλλά εμφανέστατη πρόθεση να με υποτιμήσεις. Τι θέλις να αποδειξεις, Μανόλη; Ότι δεν ξέρω τη σημασία της λέξης "κουκουλώνω" και μιλάω αυθαίρετα; Εντυπώσεις θέλεις να δημιουργείς; Λίγος σεβασμός δεν βλάπτει.
  Λοιπόν, σε παραπέμπω στα Λεξικά: 1)ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΥ (δωδεκάτομο), 2) ΠΡΩΙΑΣ (εξάτομο), 3) Γ.ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗ, 4) ΜΕΙΖΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΕΞΙΚΟ, 5) ΛΕΞΙΚΟ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ(έργο 12 φιλολόγων), 6) ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ, 7) ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΠΕΛΕΚΑΝΟΣ κ.λπ.
  Ισως είναι περιττή αυτή η παράθεση τόσων Λεξικών για ένα απλό θέμα, γνωστό και σε μικρά παιδιά. Κάνε λοιπόν μια... έρευνα σ' αυτά τα Λεξικά και να επανέλθεις... πιο ενημερωμένος...

 • Σύνδεσμος σχολίου ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ Ν. ΟΛΥΜΠΙΤΗΣ δημοσιεύθηκε από ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ Ν. ΟΛΥΜΠΙΤΗΣ

  1) ΝΕΟ ΕΡΜΗΝΕΥΤΙΚΟ ΛΕΞΙΚΟ ΤΗΣ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ "ΜΑΛΛΙΑΡΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑ":
  κουκούλωμα, το, -ατος, η ενέργεια και το αποτέλεσμα του κουκουλώνω, κάλυψη -->
  --> κάλυψη, η, η ενέργεια και το αποτέλεσμα του καλύ­πτω, σκέπασμα

  2) Η λανθασμένη εκτίμηση, κάτω μάλιστα από πίεση χρόνου, είναι ανθρώπινη και δεν δείχνει σε καμιά περίπτωση ανεντιμότητα ως προς τη σωστή λειτουργία μιας δικαστικού λειτουργού.

 • Σύνδεσμος σχολίου Σακελλάρης Τρικοίλης δημοσιεύθηκε από Σακελλάρης Τρικοίλης

  Μανόλη, πολύ άνετα κρίνεις σαν "απλή" την ερμηνεία που δίνω στη λέξη "κουκούλωμα" - την οποια ορίζω ως συγκάλυψη και απόκρυψη, προςφανώς από δόλο. Αντιτάσσεις τις ερμηνείες "θάψιμο λόγω πίεσης του χρόνου" και "λάθος". Φιλότιμη η προσπάθειά σου να αλλάξεις το περιεχόμενο της έννοιας "κουκούλωμα", αλλά η γλώσσα μας τέτοιο ξεχείλωμα δεν το αντέχει. Αν δε δέχεσαι τη δική μου ερμηνεία, δες τα λεξικά. Ομως, επικαλούμαι τη μορφωσή σου και την οξύνοιά σου: η λέξη "λάθος" σχετιζεται νοηματικά με το "κουκούλωμα". Επίσης, το "θάψιμο λόγω χρόνου", που λες, δείχνει εντιμότητα και σωστή λειτουργία μιας δικαστικού λειτουργού;
  Είναι απλό το πράγμα: ο κ. δήμαρχος μπορεί να δηλώσει δημοσίως ότι ήταν λάθος του η χρήση της λέξης "κουκούλωμα", όπως και η προειδοποίηση ότι "μηνύει" την εισαγγελέα.

 • Σύνδεσμος σχολίου ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ Ν. ΟΛΥΜΠΙΤΗΣ δημοσιεύθηκε από ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ Ν. ΟΛΥΜΠΙΤΗΣ

  1) «Στημένο παραμύθι για το ΧΥΤΑ».
  Η απάντηση έρχεται με δικά σου λόγια: «Είναι και αυτός ένας τρόπος σκέψης. Τα πάντα είναι θέμα οπτικής και πολιτικής θέσης από την οποία βλέπει κανείς τα πράγματα». Σίγουρα όμως, αδυνατείς να υπεισέλθεις στο τεχνικό βάθος της υπόθεσης. Διερωτώμαι λοιπόν, πώς λοιπόν αποφάσισες, ότι είναι «στημένο παραμύθι»; Από απλή διαίσθηση;
  2) «Είναι ένα εργαλείο αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης μπροστά στο τρομερό αδιέξοδο της δημαρχίας Διακομιχάλη να πιάσει έστω και ένα μίνιμουμ των προεκλογικών της δεσμεύσεων».
  Το θέμα ΧΥΤΑ προϋπάρχει κατά ένα χρόνο σχεδόν της δημαρχίας Διακομιχάλη. Δεν εμφανίστηκε, για να παραπείσει τώρα.
  Έλεος, όμως, δεν αντιλαμβάνεστε οι άνετοι επικριτές, ότι σήμερα η Ελλάδα πορεύεται με μηδενισμένες δημόσιες δαπάνες; Ποιές προεκλογικές δεσμεύσεις και ποιές υποσχέσεις, ποιού Διακομιχάλη, μπορεί πια να γίνουν πραγματικότητα σ’ αυτές τις πρωτόγνωρες μέρες που βιώνει η πατρίδα μας;
  3) «σημαίνει…συνειδητή υπόθαλψη υπεξαίρεσης δημόσιου χρήματος. Έτσι καταλαβαίνω εγώ τη λέξη "κουκούλωμα".
  Η λέξη « κουκούλωμα» δεν σημαίνει, τόσο απλά, « συνειδητή υπόθαλψη υπεξαίρεσης δημόσιου χρήματος», από την οποία σαφώς και κατά απαράβατο κανόνα εξαιρείται η εισαγγελική λειτουργός (Όχι όμως κατ’ ανάγκην και ο κάθε δημόσιος υπάλληλος, καμιά φορά και υψηλόβαθμος. Η Ελλάδα ζει στο τούνελ δημοσίων υπαλλήλων που τα «πιάνουν». Δεν άκουσες άραγε ξανά για δοσοληψίες σε Εφορίες, Πολεοδομίες και φακελάκια γιατρών Ε.Σ.Υ.; Κάνεις σαν να μην ζεις σίγουρα στη χώρα μας, Σακελλάρη).
  Το «κουκούλωμα» θα μπορούσε να ερμηνευτεί καλόπιστα και ως θάψιμο μιας υπόθεσης που επήλθε μετά από πίεση χρόνου και συνεπόμενα λανθασμένη κρίση. Ουδείς αλάθητος. Δεν είμαι νομικός, υποθέτω όμως, ότι ο νομοθέτης, έχοντας υπόψη του, ότι αδίκως θα μπορούσε κάποιες φορές να αρχειοθετηθούν Εισαγγελικές Διατάξεις, προέβλεψε την ασφαλιστική δικλείδα του Εισαγγελέα Εφετών, ο οποίος θα πρέπει θα αποφασίσει τελικά, αν η υπόθεση θα πάει στο Αρχείο ή όχι. Ίδωμεν.
  Το μόνο βέβαιο είναι ότι η Δικαιοσύνη θα δώσει τη λύση και ότι αυτοσκοπός βέβαια, δεν είναι η τιμωρία, αλλά η δίκαια λύση της υπόθεσης.

 • Σύνδεσμος σχολίου Νυστάζος Αντώνης δημοσιεύθηκε από Νυστάζος Αντώνης

  Σωστά! παρασύρεστε κ.Τρικοίλη και ασχολείστε με την επικαιρότητα ενώ θα έπρεπε να κρατήσετε και εσείς την αντικοιμενική και ουδέτερη στάση την οποία κράτησαν κάποιοι ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ του νησιού μας,και απορώ πως απευθύνεστε σε κατα κανόνα άσχετους πολίτες ενώ κάποιοι άλλοι που πρίν από δύο χρόνια έβγαζαν φωτογραφίες στην δημοσιότητα και έκαναν ανοικτή πρόσκληση να πάει ο κόσμος να δεί την λακούβα των 500.000 ευρώ απευθυνόντουσαν βέβαια σε ειδικούς.Τελικά αυτός ο ΧΥΤΑΣ θα μας τρελάνει βρε παιδί μου.

 • Σύνδεσμος σχολίου ΜΙΚΕΣ Β. ΡΗΓΑΣ δημοσιεύθηκε από ΜΙΚΕΣ Β. ΡΗΓΑΣ

  ΣΤΕΚΟΜΑΙ στο γεγονος οτι το ΧΥΤΑ δεν εχει κατασκευαστει ακομα.
  ΘΑΥΜΑΖΩ το θρασος της προηγουμενης δημαρχιακης αρχης που διαρρηγνυει τα ιματια της για την ανικανοτητα της παρουσης, λες και αυτοι δεν ειχαν τα ηνια επι 8 (ΟΚΤΩ) συναπτα ετη.
  ΑΠΟΡΩ γιατι δεν το πραγματοποιησαν αυτοι τοσα χρονια μιας και τωρα κανουν τους ειδικους.
  ΛΥΠΑΜΑΙ που νομιζουν οτι οι Καλυμνιοι ειναι κρετινοι και δεν βλεπουν τι εχει γινει και γινεται με το θεμα.

  Ταπεινη μου γνωμη οτι το σχολιο ειναι αναφαιρετο δικαιωμα του γραφοντος, οταν ο γραφων δεν δηλωνει οτι δεν θα ασχοληθει με το θεμα. Για το δε ΧΥΤΑ, η επιθεση του κ. Διακομιχαλη κατα της κ. εισαγγελεα πιστευω οτι θα απαντηθει καταλληλα απο εκεινη με ολα τα ενδικα μεσα. Εγω αυτο θα επρατα εαν ειχα δεχθει μια τετοια αδικη επιθεση.

 • Σύνδεσμος σχολίου Σακελλάρης Τρικοίλης δημοσιεύθηκε από Σακελλάρης Τρικοίλης

  Μανόλη, δε μ' αρέσει αυτό το στημένο παραμύθι για το ΧΥΤΑ. Είναι ένα εργαλείο αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης μπροστά στο τρομερό αδιέξοδο της δημαρχίας Διακομιχάλη να πιάσει έστω και ένα μίνιμουμ των προεκλογικών της δεσμεύσεων: αυτεπιστασία, ανεργία, μετανάστευση, τροφοκάρτες και... ων ουκ έστι αριθμός.
  Έπειτα έπρεπε να απαντήσω, με το δικό μου τρόπο, στην επίδειξη δύναμης που δέχτηκε η ΑΡΓΩ.
  Αλλά ο ΧΥΤΑ, Μανόλη, και το σκάνδαλο των €500.000 "παίζει" ως ένα θέμα (αν και εγώ βλέπω δύο θέματα: 1) μη κατασκευή, 2) "σκάνδαλο") και η μήνυση κατά της εισαγγελέα είναι δεύτερο θέμα, υστερογενές. Ο δήμαρχος άνοιξε άλλο κεφάλαιο: τη σύγκρουση με την εισαγγελέα, την οποία κατηγόρησς για "κουκούλωμα". Πράγμα που σημαίνει, αν δεν κάνω λάθος, συνειδητή υπόθαλψη υπεξαίρεσης δημόσιου χρήματος. Έτσι καταλαβαίνω εγώ τη λέξη "κουκούλωμα". Τέτοια φοβερά άκουσα, σ' αυτά εγώ στέκομαι, θαυμάζω, απορώ και λυπάμαι.

 • Σύνδεσμος σχολίου ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ Ν. ΟΛΥΜΠΙΤΗΣ δημοσιεύθηκε από ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ Ν. ΟΛΥΜΠΙΤΗΣ

  Αλίμονο.Θεωρώ ότι πολύ καλά έκαμες που αναφέρθηκες στο θέμα των εξελίξεων στο ΧΥΤΑ. Απλά υπάρχει μια αντίφαση στα λεγόμενά σου, όταν λες ότι δεν θα ασχοληθεί η ΑΡΓΩ και μετά επικεντρώνεσαι σ' αυτό. Αυτήν την αντίθεση επισήμανα.
  Μην προεξοφλείς πάντως εκ των παρατηρήσεών μου πολιτική θέση. "Είναι θέμα οπτικής", βέβαια.

 • Σύνδεσμος σχολίου Σακελλάρης Τρικοίλης δημοσιεύθηκε από Σακελλάρης Τρικοίλης

  Ειναι και αυτός ένας τρόπος σκέψης. τα πάντα είναι θέμα οπτικής και πολιτικής θέσης από την οποία βλέπει κανείς τα πράγματα.
  Αλλά να απολογηθώ επειδή... γράφω, ε αυτό είναι λιγάκι υπερβολικό... Νομίζω;

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version