Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Τίμησαν τη μνήμη της Καλλιόπης Μανιά – εκπ/τική πολιτική ερείπιο Κύριο

Η μαθητική κοινότητα του 6ου Δημοτικού Σχολείου Καλύμνου τίμησε τη μνήμη της ευεργέτιδας του σχολείου Καλλιόπης Μανιά, με ετήσιο μνημόσυνο, στον ι.ν. Αγ. Αθανασίου (ενορία του σχολείου), στις 30.9.11.

 

Χοροστάτησε ο μητροπολίτης κ. Παΐσιος και τη μνήμη της μεγάλης Καλυμνιάς ευεργέτιδας τίμησαν με την παρουσία τους ο αντιδήμαρχος κ. Ηλ. Τσέρος και δημ. σύμβουλοι, δ/ντές δημ. σχολείων και στελέχη της εκπαίδευσης, οι μαθητές και μαθήτριες του σχολείου, μέλη του Ιδρύματος Καλλιόπης Μανιά και Καλυμνιές φίλες της αείμνηστης ευεργέτιδας.

Μετά την ακολουθία στην εκκλησία ο πρόεδρος του σχολείου κ. Γιάννης Μουζουράκης με το διδακτικό προσωπικό και το προεδρείο του συλλόγου γονέων προσέφεραν καφέ, συνοδευόμενο με πλούσια εδέσματα, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου.

Η Καλλιόπη Μανιά αποτελεί φωτεινό παράδειγμα φιλοπατρίας, κοινωνικής προσφοράς και αγάπης προς την εκπαίδευση. Αφού διήνυσε πλήρη και ευδόκιμο τον εκπαιδευτικό της βίο, μετά τη συνταξιοδότησή της διέθεσε όλες τις οικονομίες της για την ίδρυση του 6ου Δημοτικού Σχολείου, του οποίου την κατασκευή επιτηρούσε καθημερινά και είχε τη μεγάλη χαρά να κάνει τα εγκαίνιά του, το 1997, και να ακούσει την ονομασία του σχολείου με το επώνυμό της προταγμένο στην ονομασία του σχολείου: «Μανιάειο 6ο Δημοτικό Σχολείο Καλύμνου».

Εκπαιδευτική Πολιτική-ερείπιο

Παρόμοια είχε ευτυχήσει να ακούσει το όνομά του και ο επίσης αείμνηστος ευεργέτης του 4ου Δημ. Σχολείου Βασίλης Καρπάθιος (για να θυμηθούμε, με την ευκαιρία αυτή κι άλλο παράδειγμα), που χάρισε  στην Κάλυμνο κι αυτός ένα σχολείο, το οποίο ονόμασαν «Καρπάθειο 4ο Δημοτικό Σχολείο Καλύμνου». Μόνο που η συνέχεια στο σχολείο αυτό ήταν και συνεχίζει να είναι τραγική. Και, φυσικά, τραγικότατη όλων είναι η πολιτική του Δήμου Καλυμνίων για το σχολείο αυτό. Η προηγούμενη δημαρχία λέει ότι είχε ετοιμάσει όλες τις μελέτες, παράλληλα είχε εξασφαλίσει την απαιτούμενη χρηματοδότηση για την επισκευή του σχολείου, αλλά καθυστερεί αδικαιολόγητα η σημερινή δημαρχία. Περίπου τα αντίθετα διατείνεται η σημερινή δημαρχία για την προκάτοχο της. Ποια είναι η ουσία; Το σχολείο συνεχίζει να είναι ερείπιο για δεκαετίες και συνεχώς να χειροτερεύει η κτιριακή αντοχή του. Αλλά μήπως για το άλλο μέγα ερείπιο του 2ου Γυμνασίου & Λυκείου Ψιλιανής λέει κανείς κουβέντα; Εκεί τα πράγματα είναι τρισχειρότερα.

Εν ολίγοις, για τα σχολεία που προήλθαν από δωρεές Καλύμνιων ευεργετών, οι πολιτικοί μάς περιγράφουνε άθλους αλλά εμείς βλέπουμε εκπαιδευτική πολιτική σωστό ερείπιο. «Γκρεμισμένα σπίτια μέσα στο σκοτάδι…» (Χατζής).  Ποιος θα τολμήσει μια παρόμοια δωρεά, όταν βλέπει πού κατάντησε το «Καρπάθειο 4ο Δημοτικό Σχολείο»; Λόγια πολλά, έργο Μηδέν. Ποιος από τη δημ. Αρχή έχει αναλάβει τα θέματα εκπαίδευσης, με πρώτο και οξύτερο θέμα την επισκευή των στοιχειωμένων σχολείων «Καρπάθειου» και «Ψιλιανής»; Να βγει στην τηλεόραση και να πει στον Καλυμνιακό λαό τι έχει κάνει αυτούς τους πρώτους 9 μήνες της δημαρχιακής του θητείας. Και να αναφερθεί σε έργα, όχι σε σχέδια, προγράμματα και… οράματα.

Τελευταία τροποποίηση στις
Σακελλάρης Ν. Τρικοίλης   info@argokalymnos.gr

Πολυμέσα

Έκθεση εικόνων

2 σχόλια

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση