Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Φανή Καπελλά-Κουτούζη: Γνώμη

Είναι βεβαιωμένο πλέον από χίλια δυο παραδείγματα, χρόνια τώρα, ότι στην Κάλυμνο δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για έναν, οποιουδήποτε περιεχομένου, δημόσιο διάλογο. Είτε πολιτικό είτε κοινωνικό είτε η τρέχουσα επικαιρότητα είναι το προς συζήτηση θέμα, το διπλοσκέφτεται κανείς να παρέμβει.

 

Γιατί εκτός από τις τεχνικές δυσκολίες της ηλεκτρονικής επικοινωνίας, που δεν είναι για τον καθένα προσβάσιμη αλλά και τον παροπλισμό των έντυπων μέσων στην πράξη, λόγω του «αθέμιτου» ανταγωνισμού της ηλεκτρονικής ταχύτητας, υπάρχουν πάντα διάφορα ενδεχόμενα όπως να μη συμμετάσχει κανένας στον προτεινόμενο διάλογο –ας πούμε στην περίπτωση μιας θεσμικής, δημόσιας διαβούλευσης- ,ή να σε περιαδράξει κάποιο από τα τοπικά  Μ.Μ.Ε, με γραμμή και γνώμη αντίθετη με την δική σου, ιδιαίτερα αν η παρέμβαση αφορά θέμα – διένεξη μεταξύ των δημοτικών παρατάξεων. Αυτό το τελευταίο συμβαίνει γιατί, ως γνωστόν, στην Κάλυμνό μας  η «κανονικότητα» στα δημοτικά πράγματα είναι ο ανηλεής πόλεμος μεταξύ των παρατάξεων αυτών και όχι μόνο σε προεκλογικές περιόδους. Ο πόλεμος αυτός, της επικράτησης δηλ. μιας παράταξης και «στα σημεία» και στις εντυπώσεις ξεπερνά στην Κάλυμνο κι’ αυτήν ακόμα τη λαγνεία της ευμάρειας από την οποία έπασχε η Ελλάδα μας και εξαιτίας της - της λαγνείας αυτής- έχουμε βουλιάξει..

Αντιπαρέρχομαι όμως τις παραπάνω αναστολές και θα διατυπώσω τη γνώμη μου για την αντίδραση του κ. Διακομιχάλη, δημάρχου Καλυμνίων στο γεγονός ότι μια μήνυσή του κατά του τ. δημάρχου κ. Γ. Ρούσσου, της εταιρίας 3Κ Τεχνική και τριών υπαλλήλων της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Καλυμνίων για σκάνδαλο 500.000€ στον υπό κατασκευή Χ.Υ.Τ.Α , ετέθη στο αρχείο, από την εισαγγελέα πρωτοδικών Κω, μετά βέβαια από τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Η δημόσια αντίδραση λοιπόν του κ. Δημάρχου ξεπέρασε, κατά τη γνώμη μου και τις απλές μου γνώσεις, κάθε όριο αντιδεοντολογικής συμπεριφοράς απέναντι σε μια «ανεξάρτητη» δικαστική λειτουργό και την απόφασή της, την οποία όχι απλώς σχολίασε ως μη όφειλε, αλλά της εκτόξευσε και την κατηγορία ότι «κουκούλωσε» το σκάνδαλο. Η δική του δηλ. ετυμηγορία βγήκε στον «αέρα» ενός ηλεκτρονικού μέσου, μέσα σε δευτερόλεπτα και με την βεβαιότητα της απόλυτης ορθότητας της κρίσης του κ. Διακομιχάλη

Τα αισθήματα που κυριάρχησαν σ’ αυτά τα παράδοξα ακούσματα ήταν κατάπληξη και λύπη αλλά και οι παρακάτω σκέψεις που είναι το συμπυκνωμένο νόημα ενός εκτενέστερου σχετικού κειμένου: Ο προφορικός και ο γραπτός μας λόγος είναι σημαντικοί για την κατανόηση από τους άλλους του χαρακτήρα μας, επειδή τον κόσμο γύρω μας τον «διαβάζουμε» τελικά με τον ίδιο «τρόπο» που γράφουμε ή μιλούμε. Τα λόγια μας είναι πεδία όπου η γνώση, η άγνοια και πολλά άλλα στοιχεία φανερώνονται από μόνα τους!

Κατά τα άλλα να εκφράσω κι εγώ τη χαρά μου γι’ αυτή τη δικαίωση. Μαζί με την πλειοψηφία του κόσμου ποτέ δεν αμφέβαλα ούτε για μια στιγμή για την  αθωότητα του Γιώργου του Ρούσσου και όλων των κατηγορηθέντων συμπολιτών μας. Εύχομαι να αποξεχάσουν την περιπέτειά τους αυτή και να συνεχίσουν την ζωή τους με τη δύναμη που θα αντλήσουν από τη δικαίωσή τους!

26 Σεπτεμρίου2011                                       

 

 

Σακελλάρης Ν. Τρικοίλης   info@argokalymnos.gr

Σακελλάρης Ν. Τρικοίλης [email protected]

E-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version