Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Και λίγο φρένο στο αίσχος με τα χαράτσια… Και στα πηγάδια ακόμη; Κύριο

Ξεπέρασε κάθε όριο το αίσχος με τα απανωτά χαράτσια. Τη σκυτάλη πήρε η Περιφέρεια με τον έλεγχο των πηγαδιών που υπάρχουν στα περιβόλια.

 Ανέσυραν απ’ τα σκονισμένα συρτάρια τους μια παλιά εγκύκλιο και την έβαλαν μπροστά για χαράτσι στα πηγάδια. Όπως μας εξήγησαν από τη ΔΕΥΑΚ (σε τηλεφωνική διευκρίνιση που ζητήσαμε για το e-mail που μας έστειλαν), ο ιδιοκτήτης πηγαδιού υποχρεώνεται να υποβάλει αίτηση νομιμοποίησης του πηγαδιού και μαζί με την αίτηση (εδώ είναι το ζουμί) να συνυποβάλει (1) μελέτη (που θα του κοστίσει καμιά 500αριά ευρώ), (2) ένα στοιχείο που να πιστοποιεί την ιδιοκτησία του (προικοσύμφωνο ή αγορά του πηγαδιού) και (3) την παλαιότητα του πηγαδιού. Γιατί, αν το πηγάδι είναι των τελευταίων χρόνων, θα πέσει κι άλλο πρόστιμο – πέρα από το χαράτσι-πρόστιμο… της ιδιοκτησίας.

Έτσι προστατεύεται η υγεία του λαού, έτσι ελέγχονται οι υδατικοί πόροι, έτσι σώζεται η χώρα. Ας έκαναν οποιονδήποτε έλεγχο των πηγαδιών (πρέπει να προστατεύεται η υγεία του λαού), για να προστατεύουν πράγματι την υγεία του λαού – αν πράγματι. Αλλά ο έλεγχος με επιβάρυνση του λαού είναι παρδαλές κορδέλες και πράσινα άλογα…

Τέτοια ληστρική επιδρομή δεν έχει ξαναγίνει. Αφού εξόντωσαν τον κόσμο με τα απανωτά χαράτσια: φούσκωμα στο φόρο εισοδήματος, έκτακτη εισφορά, φόρος στα  σπίτια, τώρα χαράτσι και στα πηγάδια. Και λίγο φρένο στο αίσχος με τα χαράτσια… 

Παραθέτουμε το έγγραφο της ΔΕΥΑΚ που μας γνωστοποίησε την επίθεση της Περιφέρειας:

***

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ                               Κάλυμνος, 23 Σεπτεμβρίου 2011

ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ                                         

ΚΑΛΥΜΝΟΥ ( Δ.Ε.Υ.Α.Κ.)                           

Γραφείο Προέδρου

Τηλ.   2243059514

Fax:   2243059525

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

ΠΡΟΣ: Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης

         

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: Προθεσμία υποβολής αιτήσεων χορήγησης άδειας για υφιστάμενα   

              δικαιώματα χρήσης νερού (από γεωτρήσεις – πηγάδια κλπ)

 

Ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας ότι σύμφωνα με έγγραφο του Αντιπεριφερειάρχη κου Μακρυωνίτη Γ. προς τους Δήμους, όσοι θεμελιώνουν υφιστάμενο δικαίωμα χρήσης νερού από πηγάδια ή γεωτρήσεις έχουν προθεσμία έξι μηνών για την υποβολή αιτήσεων έκδοσης άδειας (ειδικά για γεωτρήσεις άρδευσης) και δώδεκα μηνών για τις υπόλοιπες χρήσεις (ύδρευση κ.λ.π).

Οι αιτήσεις θα κατατίθενται στις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου (Τμήμα Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας Δωδεκανήσου στην Ρόδο, τηλ 2241363170).

Επειδή το θέμα είναι ιδιαίτερα σοβαρό, μιας και μετά την παρέλευση των ανωτέρω χρονικών περιθωρίων θα επιβληθούν πρόστιμα τα οποία δεν μπορεί να είναι κατώτερα των 1000€ και θα χάνεται και το δικαίωμα χρήσης νερού, όσοι ενδιαφέρονται, μπορούν να απευθύνονται στην υπηρεσία μας για περαιτέρω ενημέρωση και πληροφορίες στον Προϊστάμενο Τεχν. Υπηρεσιών κο Τσαμπίκο Σιδερή τηλέφωνο 22430 59523 τις εργάσιμες ημέρες από τις 7:00 έως και τις 14:30.

                                                                                    Με εκτίμηση

                                                                                          --Ο--

                                                                                      Πρόεδρος

                                                                         Γεώργιος Εμμ. Κοπανέζος

_____________________

 

ΥΓ-ΑΡΓΩ: Πήραμε τηλέφωνο στη Ρόδο κατ’ επανάληψη, αλλά αναπάντητες κλήσεις παντού…

Τελευταία τροποποίηση στις

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version