Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ο δήμαρχος καταγγέλλει την ένσταση της παράταξης Ρούσσου

Ο δήμαρχος κ. Δ. Διακομιχάλης εξέδωσε το παρακάτω δελτίο τύπου με το οποίο καταγγέλλει την παράταξη της αξ. αντ/τευσης για την ένσταση που υπέβαλε κατά της απαλλοτρίωσης στο ΧΥΤΑ.

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΥΜΝΙΩΝ

Κάλυμνος  13 Σεπτεμβρίου 2011

 

ΠΡΟΣ:  ΜΜΕ

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πληρ: Δρ. Ταυλάριος

Τηλ: 22430-29979

Fax: 22430-59525                                                                             

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.                              

                                                                  ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

 Ένσταση κατά της απαλλοτρίωσης ΧΥΤΑ υπέβαλε η παράταξη Ρούσσου!!

Ιστορικό ατόπημα.

Η παράταξη Ρούσσου πλέον, βλάπτει σοβαρά την Κάλυμνο…

   Με έκπληξη και οργή πληροφορηθήκαμε το νέο ολίσθημα της παράταξης Ρούσσου, να καταθέσει δια του επικεφαλής και ορισμένων συμβούλων και μη της παράταξής του ένσταση κατά της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για απαλλοτρίωση του χώρου του ΧΥΤΑ. Απόφαση που λήφθηκε για να προχωρήσουν επιτέλους οι διαδικασίες και να γλυτώσουμε το απειλούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση εξοντωτικό πρόστιμο των 32.000 ευρώ ημερησίως ,που ισοδυναμεί με κλείσιμο του Δήμου μας.

 Όπως είναι γνωστό, η προηγούμενη δημοτική αρχή, πιστή στις δογματικές  αγκυλώσεις της, στον ανώμαλο τρόπο σκέψης στη στενή της σύνδεση με τον ένα και μοναδικό εργολάβο, (αλήθεια πόσο ηθικό, τίμιο, έντιμο και νόμιμο είναι αυτό;)  και τις εξυπνακίστικες θεωρίες της, αρνήθηκε πεισματικά επί χρόνια να κάνει το αυτονόητο, αυτό που η κοινή λογική επέβαλε και όλοι οι ειδικοί και μη υπέδειξαν ,με αποτέλεσμα ο Δήμος να φθάσει στο χείλος της καταστροφής.

  Με την ενέργεια αυτή δε διεκδικούν κανένα όφελος για το Δήμο, έστω και κατ’ επίφασιν, διότι η απαλλοτρίωση ή θα λύσει το πρόβλημα ή δε θα γίνει. Σε καμιά περίπτωση όμως δε θα βλάψει οποιονδήποτε, ούτε και το Δημόσιο φυσικά. Πρόκειται δηλαδή για τυφλή πράξη μίσους, που έχει ξεκάθαρο στόχο να βλάψει το νησί μας. ( Είναι η …..λογική «αφού δεν είμαι εγώ Δήμαρχος, τσιμέντο να γίνουν όλα»). Το κάνουν αυτό, διότι τρομοκρατήθηκαν από το ενδεχόμενο η κίνηση της νέας δημοτικής αρχής να «σώσει την παρτίδα» και να γλυτώσουμε το πρόστιμο. Κάτι που θα αποδείκνυε όμως περίτρανα την ανικανότητα της δημαρχίας Ρούσσου και θα αποκάλυπτε τον ανεύθυνο τρόπο με τον οποίο ο Δήμος μας διοικήθηκε επί οκτώ χρόνια. Αυτό ώθησε την παράταξη Ρούσσου στο ιστορικό για τα δημοτικά μας πράγματα ατόπημα.

Ελπίζει ο κ. Ρούσσος και η παράταξη του ότι, αν καταφέρει να ακυρώσει ή να καθυστερήσει την απαλλοτρίωση, θα μας επιβληθεί τελικά το πρόστιμο, ο Δήμος θα κλείσει και εκείνος θα δικαιωθεί!! Θα ικανοποιηθεί έτσι ο πολιτικός  εγωισμός του ιδίου και των «σοφών» που μας διοικούσαν επί οκτώ χρόνια, τον οποίο φυσικά εγωισμό τους βάζουν πάνω και από το συμφέρον του νησιού μας.

  Όλοι οι Καλύμνιοι ,ακόμα και οι ψηφοφόροι τους, τους οποίους κούρασαν και απογοήτευσαν, γνωρίζουν πώς χαρακτηρίζεται η πράξη τους αυτή. Οι ίδιοι δεν το γνωρίζουν;  Τόσο τους έχει τυφλώσει το πολιτικό πάθος και μίσος έναντι της δημοτικής αρχής, που δεν μπορούν να σταματήσουν αυτήν την κατρακύλα; Τόσο πολύ μισούν τον Καλυμνιακό Λαό που δεν τους ψήφισε;

   Επειδή τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά και πρέπει οι λέξεις να πάρουν το πραγματικό τους νόημα, τελειώνουμε παραδίδοντας τους στη χλεύη του Καλυμνιακού Λαού, τον οποίο διαβεβαιώνουμε, ότι το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω.

Οι αρρωστημένες συμπεριφορές των εκφραστών της αντίδρασης και των υπαιτίων της παρακμής του τόπου μας, δεν θα περάσουν.

                       Από το Γραφείο Τύπου

Τελευταία τροποποίηση στις
Σακελλάρης Ν. Τρικοίλης   info@argokalymnos.gr
Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση