Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Και τα νήπια πήραν το «βάπτισμα του θρανίου» (φωτο 4)

 

Το «βάπτισμα του θρανίου», δηλαδή της πειθαρχίας και συμβιβασμού με τους κανόνες της σχολικής ζωής πήραν σήμερα τα παιδιά των νηπιαγωγείων.

 

Νήπια και προνήπια του Νηπιαγωγείου Πανόρμου  – αλλά και όλων των νηπιαγωγείων – κάθισαν για πρώτη φορά στα θρανία. Έστω για λίγο, γιατί η πλήρης προσαρμογή θα χρειαστεί χρόνο πολύ - και αν… ποτέ συντελεστεί με την εσωτερική κατάφαση του παιδιού…

Την πρώτη μέρα της παρουσίας τους στο σχολικό χώρο, έψαχναν να δούνε πού βρέθηκαν και σε ποιο χώρο θα βγάλουν… το φετινό χειμώνα, μένοντας για ώρες μακριά από τη ζεστή οικογενειακή φωλιά – για να ξεκουράσουν και λίγο τη μαμά τους.

Με τα παιχνίδια όμως και τις κατασκευές, με τη ζεστή μητρική αγκαλιά και την ψυχολογική στήριξη που θα τους προσφέρουν οι δασκάλες τους, θα περάσουν την πιο ευχάριστη χρονιά της μαθητικής τους πορείας που αρχίζει από φέτος και θα διαρκέσει 13(!) χρόνια (για τα νήπια) ή 14(!!) χρόνια (για τα προνήπια): Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο, με την ελπίδα να «κερδίσουν» κι άλλα 5 χρόνια πανεπιστημιακού θρανίου.   

Τελευταία τροποποίηση στις

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version