Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΚΑΘΕ ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ ΑΡΧΗ Κύριο

  Μπήκε ο Σεπτέμβρης και να μην ξεχάσω να στείλω τις ευχές μου στο Σοσιαλιστικό ΠΑ.ΣΟ.Κ. για τα γενέθλιά του !  Να τα εκατοστήσει τα χρόνια, όχι τα μέτρα να εξηγούμαστε, αν και κάτι μου λέει πως τον έχει ξεπεράσει προ πολλού  αυτό τον αριθμό.

   Πόσο τη θαύμασα κι αυτή την ομιλία του Γιώργου, δεν λέγεται. Μου θύμισε εκείνες τις παλιές καλές αποστειρωμένες προεκλογικές ομιλίες όπου κανείς πολιτικός δεν πιστεύει αυτά που διαβάζει και κανένας πολίτης δεν πιστεύει αυτά που ακούει. Αλλά για κάποιο λόγο στο τέλος είναι όλοι ενθουσιασμένοι… Τι Νέα Εποχή, τι ανάπτυξη, τι προοπτικές που μας ανοίγονται για το μέλλον και δεν το έχουμε καταλάβει ακόμα … Πως είναι η πραγματικότητα δηλαδή…καμία σχέση ! Αλλά δεν βαριέστε κανείς δεν είναι τέλειος.

  Μπήκε ο Σεπτέμβρης και πρέπει να θυμηθώ να συνταχθώ με την… ήπια προσαρμογή .  Τέλος οι χαλαρές διακοπούλες και τα σούρτα-φέρτα.  Τέλος οι άδειες, τέλος οι αναβολές, τέλος τα ψέματα με λίγα λόγια. Κάθε κατεργάρης στον πάγκο του, εκεί να τη νιώσει στο πετσί του την προσαρμογή στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας μας.

  Η συνταγή άλλωστε είναι απλή : Μηδέν υποδομές, μηδέν σχεδιασμός, περισσότερες  ώρες εργασίας και μείωση αποδοχών. Εξαιρετικά εμπνευσμένο σχέδιο το βρίσκω, απορώ πώς δεν το είχε σκεφτεί κανείς μια ώρα αρχύτερα, μήπως και βλέπαμε μια άσπρη μέρα. Αλλά ποτέ δεν είναι αργά για την ανάπτυξη που καραδοκεί ….

  Μου τα έλεγε εδώ και χρόνια ο Καζαντζάκης και δεν τον πίστευα… Το να μετουσιώνεις το αναπόφευκτο σε δική σου ελεύθερη βούληση είναι ο μόνος ανθρώπινος δρόμος για τη λύτρωση… έλεγε, αλλά τότε δεν μπορούσα να καταλάβω πού το πάει… Δεν ξέρω αν είχε υπ όψη του το Μνημόνιο που μας έτυχε ως συμφορά ή το Μεσοπρόθεσμο που μας πλασάρανε ως λύτρωση, καταλαβαίνω όμως ότι κάτι πρέπει να  ήξερε παραπάνω. Και δυστυχώς ήρθε η ώρα να επιβεβαιωθεί.

  Οπότε, όπως έχουν τα πράγματα στην παρούσα φάση,  μάλλον δεν μας μένει άλλη λύση από το να το μετουσιώσουμε επιτέλους αυτό το περιβόητο αναπόφευκτο που μας προέκυψε και να κάνουμε πως σφυρίζουμε αδιάφορα... Να θέλουμε αυτά που έχουμε και να προσπαθήσουμε να αποφύγουμε τον πειρασμό του να έχουμε αυτά που θέλουμε… Μπερδεμένο λίγο βέβαια, αλλά αν το καλοσκεφτούμε ίσως δε υπάρχει άλλη λύση. Ή ίσως αυτό θα πρέπει να πιστεύουμε.

  Άλλωστε σε αυτό το κράτος δικαίου που ζούμε, όπου κανείς υπεύθυνος δε λογοδοτεί και δεν τιμωρείται ποτέ για τις παρανομίες του, όσο εξόφθαλμες κι αν είναι, ο «λογαριασμός» μοιραία μετακυλύεται σε όλους εμάς τους απλούς θεατές αυτής της κακο- παιγμένης φαρσοκωμωδίας. Και η ζωή συνεχίζεται.

  Ήρθε ο Σεπτέμβρης και με το τέλος της αθωότητας έρχεται πάντα η ώρα για νέα ξεκινήματα. Νέα δεδομένα, νέες προσπάθειες, νέες ελπίδες, σε πείσμα όλης αυτής της μαυρίλας που μας περιβάλλει. Αξιοποιώντας όσο γίνεται το παρόν, το όποιο παρόν, και προσβλέποντας πάντα σε ένα καλύτερο μέλλον.

  Καλό χειμώνα δεν θα ευχηθώ, γιατί εκνευρίζεται η Πόπη…

Θα ευχηθώ όμως σε όλους Καλή Αρχή . Σε καθένα για την δική του αρχή…

Τελευταία τροποποίηση στις
Αγγελική Τρικοίλη

Αγγελική Τρικοίλη

E-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση