Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σώθηκε ο ΟΤΕ Καλύμνου, διαγκωνίζονται οι «σωτήρες» Κύριο

Πέρασε κινδύνους σοβαρούς το κατάστημα του ΟΤΕ Καλύμνου και οδηγούνταν στο κλείσιμο. Τελικά, σώθηκε. Άλλαξε απόφαση η κεντρική διοίκηση της επιχείρησης.

 

Με ενέργειες όμως τίνος; Εδώ είναι… το ζουμί της υπόθεση. Εδώ δίνεται η «μάχη» και πέφτουν σύννεφο οι συντροφικές αγκωνιές. Ένας διαγκωνισμός μικροπολιτικός και παλιομοδίτικος, που κρατάει από το ιστορικό «κατόπιν ενεργειών μου…».

Για το κατάστημα του ΟΤΕ στην Κάλυμνο τα κεντρικά έκριναν, σύμφωνα με πληροφορίες μας, ότι έπρεπε να συγχωνευτεί με αυτό στην Κω. Για ποιο λόγο; Ανεπίσημα και σε προσωπικό επίπεδο (πληροφορίες κι αυτές), επειδή το κατάστημα της Κω πήγαινε χάλια και έπρεπε (!) να πάνε εκεί οι Καλύμνιοι υπάλληλοι του εδώ καταστήματος να «σηκώσουν» τον ΟΤΕ της ΚΩ – και ταυτόχρονα βέβαια να περιορίσουν το προσωπικό. Επίσημα όμως βγήκε και ελλειμματικός ο ΟΤΕ Καλύμνου, κάτι που δεν είχε καθόλου σχέση με την πραγματικότητα, αλλά βόλευε ως επίσημο αιτιολογικό.

Έπεσε συναγερμός στην Κάλυμνο:  1) Πήρε ομόφωνη απόφαση το δημ. σ/λιο – αλλά ποτέ δεν καθαρογράφτηκε, όπως μας είπαν, και συνεπώς ποτέ δεν εστάλη. Αν πράγματι συνέβη κάτι τέτοιο, είμαστε για κλάματα, τουλάχιστον… 2) Υπέβαλε υπηρεσιακό έγγραφο ο προϊστάμενος του καταστήματος Καλύμνου κ. Ι. Ολυμπίτης, αλλά και αυτό, λένε οι πληροφορίες μας, «σκάλωσε» στην Περιφερειακή Διεύθυνση ΟΤΕ Ν. Αιγαίου. 3) Έστειλε επιστολή ο βουλευτής κ. Γ. Κασσάρας, και 4) επίσης επιστολή έστειλε ο δήμαρχος Καλύμνου.

Η υπόθεση όμως όδευε με ταχύτητα προς το «μοιραίο», όπως μας είπαν, και τίποτα δεν σταματούσε τη διοίκηση του ΟΤΕ. Στο παρά 5΄ πήρε την υπόθεση επάνω του, και όχι μόνο με επιστολή εκκλήσεων, το γραφείο του υφυπουργού κ. Γ. Νικητιάδη. Τεκμηρίωσε πρόταση  και μπήκε δυναμικά στην υπόθεση. Τελικά δόθηκε οριστικό τέλος στην υπόθεση, το κατάστημα Καλύμνου σώθηκε.  

Η παρέμβαση του γραφείου Νικητιάδη ήταν η 4ης κίνηση για τη σωτηρία του ΟΤΕ και φαίνεται ότι αποτέλεσε την καθοριστική «επίθεση» κατά της διοίκησης του ΟΤΕ.  Όμως, μετά την επιτυχή έκβαση της υπόθεσης έπεσαν όλοι μαζί οι «σωτήρες» σε διαγκωνισμό διεκδίκησης της νίκης. Μας θύμισαν τη φράση του Τζων Φ. Κέννεντυ: «Η νίκη έχει εκατοντάδες πατέρες, η ήττα είναι πάντα ορφανή».  

Ελπίζουμε να μην προκύψει καμιά… υποτροπή στο θέμα. Όλοι μιλάνε για την ανάπτυξη της Καλύμνου και συνεχώς η Κάλυμνος αποψιλώνεται από υπηρεσίες (ΔΕΗ, Επιμελητήριο κ.λπ. κ.λπ.). Κάπου πρέπει να μπει ένα φρένο.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version