Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ρούσσος-Κατσοτούρχης για το νομοσχέδιο αλιευτικού τουρισμού Κύριο

Το Υπουργείο Πολιτισμού & Τουρισμού ετοιμάζει τη σύνταξη νομοσχεδίου για τον αλιευτικό τουρισμό και στα πλαίσια της προετοιμασίας για την παρουσίαση στη Βουλή από τον υφυπουργό κ. Γ. Νικητιάδη ολοκληρωμένης πρότασης, είχαν συνάντηση εργασίας στην Κάλυμνο ο πρόεδρος των ψαράδων κ. Γ. Κατσοτούρχης και ο τ. δήμαρχος κ. Γ. Ρούσσος.

 

Οι δύο φίλοι και συνεργάτες από τα παλιά, επί επαρχίας του κ. Ρούσσου, είχαν δουλέψει συστηματικά για χρόνια και παρήγαγαν πολύ σοβαρό έργο, το οποίο αποτελεί μέχρι σήμερα τη «βάση δεδομένων», πάνω στην οποία μπορεί να στηριχθεί κάθε πρόταση για τουρισμό σε σχέση με τη θάλασσα: καταδυτικό, αλιευτικό κ.α.  

Η συνάντηση εργασίας των κ. Ρούσσου-Κατσοτούρχη, ενόψει του νομοσχεδίου, έγινε το Σάββατο της 3.9.11. Αυτή τη φορά ο κ. Ρούσσος μιλούσε ως ειδικός γραμματέας του κ. Νικητιάδη - καθότι ο κ. υφυπουργός, ως γνωστόν, πήρε κοντά του τον κ. Ρούσσο -  και έτσι η συνάντηση δεν ήταν απλώς φιλική αλλά ιδιαιτέρως σημαντική, αφού αυτό το νομοσχέδιο, θα λέγαμε, ξεκινά από την Κάλυμνο. (φωτο, Κατσοτούρχης, αριστερά, και Ρούσσος, μετά τη συνάντηση εργασίας)

Η στρατηγική επιλογή των κ. Ρούσσου-Κατσοτούρχη, από το μεγάλο εύρος δυνατών δράσεων υπό τον γενικό τίτλο «αλιευτικός τουρισμός», είναι τα «Καταδυτικά Πάρκα», τα οποία μπορούν και πρέπει να γίνουν μια νέα μορφή εναλλακτικών μορφών τουρισμού και αυτό προσπαθεί η Κάλυμνος εδώ και χρόνια, με πρωτοβουλία και αποκλειστική δουλειά των κ. Ρούσσου-Κατσοτούρχη. Ήδη ο κ. Κατσοτούρχης έχει κάνει, κατά καιρούς, πολλές προτάσεις για την εξειδίκευση, συγκεκριμενοποίηση και τεκμηρίωση αυτού του αναπτυξιακού οράματος. Τώρα, οι σκέψεις και οι σχεδιασμοί έχουν την ευκαιρία να γίνουν νόμος του κράτους – μεγάλη υπόθεση για την Κάλυμνο και την ανάπτυξή της.

Είναι βέβαιο ότι όλα θα τρέξουν γρήγορα. Επειδή το νομοσχέδιο περνάει μέσα από το υφυπουργείο του εντυπωσιακά αποτελεσματικού συμπατριώτη μας υφυπουργού κ. Νικητιάδη, και, επιπλέον, αποτελεί αυτή τη στιγμή ευτυχή συγκυρία για τον κ. Ρούσσο να επεξεργάζεται ένα τόσο σημαντικό θέμα από το κρίσιμο πόστο του ειδικού γραμματέα στο υφυπουργείο, θεωρούμε βέβαια ότι σύντομα η χώρα μας θα έχει ένα νομοσχέδιο βγαλμένο μέσα από την εμπειρία και πρακτική ετών, αλλά και θεμελιωμένο πάνω στην απαραίτητα ισχυρή θεωρητική-νομική βάση.   

3 σχόλια

 • Σύνδεσμος σχολίου Ιωάννης Ν. Πατέλλης δημοσιεύθηκε από Ιωάννης Ν. Πατέλλης

  Η έλλειψη ενδιαφέροντος του Κυρίου Ρούσσου για το Υδατοδρόμιο της Καλύμνου και γιά τις προοπτικές ανάπτυξης που προσφέρουν πανελλαδικά τα Υδροπλάνα είναι αποδεδειγμένη κάτω από οποιαδήποτε ιδιότητά του. Το θέμα γιά την Κάλυμνο είναι η στοιχειώδης διατήρηση του Υδατοδρομίου και συγκεκριμένα της πλωτής εξέδρας που είναι απαραίτητη για την ασφαλή λειτουργεία του υδατοδρομίου. Η συγκεκριμένη εξέδρα μετά από χρήση της από τον Δήμο γιά επίδειξη της χρήσης σκανδαλόπετρας, παραδέρνει και κινδυνεύει να σπάσει απο τον πρώτο κυμματισμό μακρυά από το ασφαλές αγκυροβόλιό της. Η αδιαφορία Δήμου και αντιπολίτευσης είναι κατά την γνώμη μου προκλητικά δεδομένη γιά τα πραγματικά συμφέροντα των Καλυμνίων καί αυτό το εισέπραξα προσωπικά επανελειμένα.

 • Σύνδεσμος σχολίου Γιώργος Ρούσσος του Αναστασίου δημοσιεύθηκε από Γιώργος Ρούσσος του Αναστασίου

  Ως απλός αναγνώστης:
  Το παρακάτω σχόλιο του κ. Πατέλλη προφανώς αναφέρεται σε άλλο θέμα και συγκεκριμένα στο θέμα των υδροπλάνων ενώ εδώ το άρθρο επί του οποίου υποπτίθεται ότι μπορεί ο καθένας μας να κάνει τα όποια σχόλια του , αφορά το θέμα του αλιευτικού τουρισμού και των καταδυτικών πάρκων. Τόσο δύσκολο είναι πια να δείχνουμε στοιχειώδη συνέπεια παραμονής εντός του κάθε φορά συζητούμενου θέματος?

  Ως συνεργάτης του κ. Νικητιάδη:
  Όμως επειδή το θέμα αφορά τον κ. Υφυπουργό αποφεύγω συνειδητά να απαντήσω με την πολτική μου ιδιότητα και είμαι υποχρεωμένος υπηρεσιακά να ενημερώσω τους αναγνώστες της εφημερίδας ότι :
  Έχω οδηγία από τον κ. Νικητιάδη για τις απαραίτητες συνεννοήσεις της γραμματείας του με τον κ. Πατέλλη με στόχο τον συντομότερο δυνατό προσδιορισμό ένός ραντεβού τους.

  Ως πολιτικό πρόσωπο της Καλύμνου:
  Παρακαλώ θερμά τον κ. Πατέλλη να αποδεχθεί την αντικειμενική , συνειδητή και ηθελημένη αδυναμία μου να του απαντήσω ως πολτικό πρόσωπο της Καλύμνου , δεδομένου ότι προτάσσω την υπηρεσιακώς ορθή συμπεριφορά μου για το συγκεκριμένο θέμα , όπως άλλωστε και για κάθε θέμα που άπτεται της υπηρεσιακής μου θέσης ως Εδικού Συνεργάτη του κ. Υφυπουργού.

 • Σύνδεσμος σχολίου Ιωάννης Ν. Πατέλλης δημοσιεύθηκε από Ιωάννης Ν. Πατέλλης

  Ο Κύριος Ρούσσος να "υπενθυμίση" στον Κύριο Νικητιάδη, μιά και αρνείται ο Υφυπουργός να συζητήση μαζίμου το θέμα των Υδατοδρομίων, γιά την ανάγκη να δημιουργηθή στον Φλοίσβο (Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα δικαιοδοσίας Υπουργείου Τουρισμού)Υδατοδρόμιο για την ασφαλή εξυπηρέτηση Υδροπλάνων. Η περιοχή του Φλοίσβου είναι το πιό κατάλληλα προστατευμένο σημείο σε όλη την Αττική.
  Ο Κύριος Νικητιάδης πρέπει να το γνωρίζει αυτό, μια και ενδιαφέρεται όπως λέει για τα Υδροπλάνα και την συμβολή τους στην ανάπτυξη. Ο Κύριος Ρούσσος με την ιδιότητά του αρχηγού της αντιπολίτευσης καλά θά κάνει να ενδιαφερθή για την επαναφορά της πλωτής εξέδρας των Υδροπλάνων στο ασφαλές της αγκυροβόλιο. Καιρός είναι οι Πολιτικοί να επιδείξουν πολιτικό θάρρος γιά το καλό τους θα είναι, στις συγκυρίες που ζούμε.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version