Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ερχονται οι €365.000, πάμε για αφαλάτωση… χωρίς στοιχεία (4 video) Κύριο

Στη συνέντευξη της Παρασκευής, το εκπρόσωπος τύπου του δημάρχου  κ. Δρ. Ταυλάριος είχε να ανακοινώσει σοβαρές εξελίξεις, οι οποίες προς το παρόν αποτελούν καλούς οιωνούς θετικών εξελίξεων σε σοβαρά ζητήματα της Καλύμνου.

 

Η επισκευή της προβλήτας πλησίασε, σύμφωνα με τη δημ. Αρχή, και εις επιβεβαίωση της θετικής αυτής εξέλιξης δόθηκε στους δημοσιογράφους έγγραφο του περιφερειάρχη κ. Γ. Μαχαιρίδη, το οποίο εστάλη στο Δήμο με φαξ,  την 1.9.11, ώρα 16:38΄.  Στο έγγραφο αναφέρεται το ποσό των €365.000, αλλά στον επίλογο γίνεται η σύσταση-προειδοποίηση στο Δήμο να κινηθεί γρήγορα, προκειμένου να εξασφαλίσει όλες τις απαιτούμενες αδειοδοτήσεις.

Τι σημαίνουν όλα αυτά; 1) Τα χρήματα βρέθηκαν, επομένως το έργο πράγματι μπορεί να γίνει, 2)  ο Δήμος πρέπει να κινήσει εκ νέου τις διαδικασίες για το έργο, επομένως οι αποφάσεις του δημ. σ/λίου για την αποδοχή των χρημάτων και την προκήρυξη του έργου θα πρέπει να επαναληφθούν. Γιατί δεν είναι ούτε λογικό ούτε και γραφειοκρατικά δεοντολογικό/επιτρεπτό να αποδέχεται ο Δήμος τα χρήματα πριν αυτά του δοθούνε. Και επειδή οι αποφάσεις του δημ. σ/λίου λήφθηκαν πριν την 1.9.11, ημερομηνία του εγγράφου, θα πρέπει να επαναληφθούν οι διαδικασίες. Άρα: νέα αποδοχή των χρημάτων και νέα προκήρυξη του έργου, η 3η κατά ίσαμε τώρα, την ΑΡΓΩ, η 5η προκήρυξη κατά τον κ. Ρούσσο.

Η ΑΡΓΩ έκανε και παρατηρήσεις στα στοιχεία του εγγράφου: α) ότι στον κατάλογο των «σχετικών» καταγράφεται δραστηριότητα του Δήμου για το έργο σε δύο κύματα, στις αρχές Ιουνίου και μετά στα τέλη Αυγούστου, με ένα ενδιάμεσο κενό 3 μηνών, β) για πρώτη φορά εμφανίζεται εγγράφως η χρηματοδότηση του έργου, επομένως η πριν διαφημιζόμενη δεν είχε «δεθεί», και γ) ημερομηνία του εγγράφου (1.9.11) και, ώρα αποστολής (5 παρά 20΄ το απόγευμα!) έπονται χρονικά της συνέντευξης του κ. Ρούσσου - την ίδια ημέρα και 4 ώρες μετά τη συνέντευξη – και αυτό μάλλον κάτι λέει…

 

Για την αφαλάτωση ήταν ενθουσιώδης ο εκπρόσωπος του δημάρχου, αλλά δεν παρουσίασε κανένα συγκεκριμένο στοιχείο. Πάμε φουλ… προς το άγνωστο; Μέχρι στιγμής μένουμε στις δύο «άχρηστες ειδήσεις», (α) ότι η Κύπρος έχει πολύ καλή τεχνολογία στην αφαλάτωση, και (β) ότι η Κάλυμνος έχει ανάγκη από μονάδα αφαλάτωσης. Τι προβλέπεται για τον τρόπο αγοράς-εγκατάστασης-εκμετάλλευσης, πώς θα διαμορφώνεται η τιμολογιακή πολιτική, αν θα κλείσουν οι δημοτικές βρύσες απ’ όπου προμηθεύονται δωρεάν πόσιμο νερό τα νοικοκυριά, για όλα αυτά και άλλες πολλές λεπτομέρειες δεν υπήρχε καμιά νέα πληροφόρηση.

 

Ο εκπρόσωπος του κ. δημάρχου αναφέρθηκε επίσης: 1) Στην έγκριση του προγράμματος εγκατάστασης 21 βρυσών, σε επιλεγμένα σημεία συνοικιών, ώστε να διευκολύνονται οι Καλύμνιοι στην προμήθεια δωρεάν πόσιμου νερού από τις δημοτικές βρύσες. Το πρόγραμμα ανέρχεται στις €361.000 και αναμένονται νεότερα πότε και πώς θα ξεκινήσει. 2) Στο ντοκιμαντέρ του καναλιού  MEGA στην Κάλυμνο, (3) στο πρόγραμμα του 1,5 εκατ. ευρώ, με χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για την εκτέλεση μικρών έργων με αυτεπιστασία, και (4) στο ταξίδι του στη Γαλλία, που θα πραγματοποιήσει λίαν προσεχώς, για την προώθηση καλύμνικων προϊόντα: σφουγγάρια, μέλι, βότανα κ.α.

 

Στη διαδικασία των ερωτήσεων η ΑΡΓΩ ζήτησε ενημέρωση για το πιθανό κόστος του νερού από την αφαλάτωση (δε δόθηκε απάντηση), αναφέρθηκε στην περιπέτεια του έργου της προβλήτας και παρατήρησε ότι ο Δήμος έχει εγκαταλείψει το χωριό των Σκαλιών, το οποίο έχει εικόνα ερήμωσης στον άνω οικισμό και στην Πλατεία Πλατάνου.        

Τελευταία τροποποίηση στις

Πολυμέσα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version