Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Κ. ΚΛΩΝΑΡΗ: ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ προς την κα. Σεμίραμις Ψαρομπά, Αντιδήμαρχο

 

Τι πραγματική απογοήτευση είναι η απομυθοποίηση!  Όταν θεωρείς κάποιον αντάξιο της εκτίμησης που απολαμβάνει ενώ, συν τω χρόνω,  αυτός αποδεικνύεται μικρότερος των περιστάσεων, λίγος, χωρίς βάθος!

 

 

Φίλτατη Σεμίραμις,

Ανάμεσα σε άλλα ακαταλαβίστικα, πρόχειρα και ανεύθυνα λεγόμενα σου, στη τελευταία συνέντευξη σου με τον κ. Χαραμαντά, του Αιγαίου T.V., αναφέρθηκες στο θέμα της παραίτησης μου τον Σεπτέμβριο 2009 από το Δημοτικό Συμβούλιο, (όχι από την παράταξή μου που εξακολουθώ να υπηρετώ, διατηρώντας τη προσωπικότητα μου και τις αρχές μου  όπως και οι συνάδελφοι μου, άλλωστε – πράγμα που για κάποιους παλαιοκομματικούς αντιστοιχεί σε απόλυτη ρήξη αλλά… από το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ. )

Λυπάμαι, γιατί, αν και έχω καταθέσει γραπτή παραίτηση που σαφώς διαβάστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο, αν και εξήγησα προφορικώς κατά εκείνη την συνεδρία τους λόγους που με υποχρέωναν να παραιτηθώ, εσύ, μετά δύο χρόνια, έδωσες στη δημοσιότητα  μία δική σου παντελώς  φανταστική και επιπόλαια ερμηνεία. Δηλαδή, ότι η παραίτηση  μου προκλήθηκε από την ΔΙΑΦΩΝΙΑ μου με την παράταξη Ρούσσου.

Μα, συμπατριώτισσα, πού ήσουν και δεν με πήρε το μάτι σου, σε κάθε συγκέντρωση του  τ. Δημάρχου; Πού ήσουν και δεν άκουγες τα “μπράβο” που φώναζα  από την πρώτη σειρά, όταν άκουγα από το στόμα του Γιώργου Ρούσσου λόγια αλήθειας, λόγια τεκμηριωμένα, λόγια ειλικρινά, έντιμα, μακριά από ψηφοθηρικές, δημαγωγικές εξάρσεις και προσβολές στην νοημοσύνη του κάθε Καλύμνιου; Πού ήσουν;

Όμως να’ σαι, τώρα, σκόπιμα, προφανώς, δύο χρόνια μετά,  έτοιμη να μαυρίσεις πρώτιστα  τον  ηθικό, παιδευτικό  στόχο της τότε απόφασης μου, που δεν ήταν άλλος από του να αφήσω καινούργιο αίμα να στελεχώσει το Δ.Σ. παρά να κρατάω μια καρέκλα που δεν θα παρήγε το επιθυμητό αποτέλεσμα, βαυκαλίζοντας τον εαυτό μου εις βάρος του συνόλου.

Λέω «σκόπιμα», γιατί κάτι κρύβει η στρεβλή αυτή εξήγηση που έκανες. Ίσως, όμως, τα πράγματα να είναι λιγότερο ψαγμένα απ’ ότι  ο δικός μου νους τα φαντάζεται. Ίσως απλά αυτές οι αλλεπάλληλες γκάφες που κάνεις (από τη Τσάκου, τους Κάτρηδες, τις σπείρες κλπ κλπ μέχρι και τη Κλωνάρη) να απορρέουν από  το γεγονός ότι  η μακρόχρονη ενασχόληση σου  στην υπηρεσία αυτής της  κοινωνίας, σε πολλαπλές αρμοδιότητες: κόρης, συζύγου, μάνας, γιαγιάς, επικεφαλής σωματείων,  της πολιτικού  πρώτης και δεύτερης αυτοδιοίκησης και ιδιαίτερα αυτή της επιχειρηματία να σε έχουν κουράσει, φίλτατη Σεμίραμις, σε σημείο σύγχυσης!

Ο  πολιτικός γίνεται έρμαιο όταν δεν διαθέτει το χρόνο να ερευνάει, να διαβάζει και να διαπιστώνει τις παρόλες που του κουβαλάνε. Οι ανυπόστατες κουβέντες του καφενείου, που συχνά αναφέρεις, οι ανώνυμες καταγγελίες, που ισχυρίζεσαι πως σου έχουν κατατεθεί, όταν αναπαράγονται  σαν αποδεικτικά στοιχεία αποτελούν γελοιοποίηση της σύνεσης  και της εγκυρότητας ενός πολιτικού. Ο πολιτικός για να είναι σεβαστός και για να μη εκθέτει τη παράταξη  και την οικογένεια του οφείλει να ελέγχει και να ελέγχεται πριν διατυπώσει σκέψεις και απόψεις. Αυτή η διαδικασία απαιτεί χρόνο και ψύχραιμη αξιολόγηση των συνθηκών. Είναι μια διαδικασία που πρέπει να είμαστε ξεκούραστοι για να την ολοκληρώσουμε. Μα  εσύ, φοβάμαι, έχεις κουραστεί!

Οι «σαράντα μέρες στην έρημο», κατά την διάρκεια της ζωής του καθενός μας,  είναι κορυφαίο δίδαγμα. Εγώ, λιγότερο εκκλησιάζουσα από σένα, το σεβάστηκα. Μήπως είναι καιρός να το υιοθετήσεις και εσύ;

Παρακαλώντας σε να μη ασχοληθείς ξανά με την ταπεινή μου ύπαρξη, σε χαιρετώ,

Κατερίνα Κλωνάρη

Σακελλάρης Ν. Τρικοίλης  info@argokalymnos.gr

Σακελλάρης Ν. Τρικοίλης [email protected]

E-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

2 σχόλια

 • Σύνδεσμος σχολίου Γιώργος Α Ρούσσος δημοσιεύθηκε από Γιώργος Α Ρούσσος

  ιδίως όταν από τον εμφανιζόμενο τίτλο δεν καταλαβάινει κανένας ούτε τι αφορά η επιστολή , ούτε ότι αναφέρεται στην κα. Ψαρομπά

 • Σύνδεσμος σχολίου Γιώργος Α Ρούσσος , Επικεφαλής Μείζονος Μειοψηφίας , τ. Δήμαρχος Καλυμνίων δημοσιεύθηκε από Γιώργος Α Ρούσσος , Επικεφαλής Μείζονος Μειοψηφίας , τ. Δήμαρχος Καλυμνίων

  Σακελάρη πάντα με σεβασμό στην δουελιά που κπανεις και προσφέρεις στην Κάλυμνο , νομίζω ότι σε αυτήν την επιστολή θα έξιζε μια ανάρτηση στις κύριες ειδήσεις της εφημερίδας. Είναι άπό μόνη της ένα σπάνιο γεγονός στην σημερινή Κάλυμνο. Παραλίγο να μην την πάρω είδηση εγώ , οπότε φαντάζομαι τι θα συμβαίνει με τους αναγνλωστε που δεν έχουν τυπική σχέση με το θέμα (αν και φυσικά αφορά τους παντες αυτό το θέμα)
  Με εκτίμηση
  Γιώργος Ρούσσος

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version