Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η Παναγία του Γλυκιού, πανήγυρη στην παραλιακή λεωφόρο Κύριο

Η Παναγία του Γλυκιού είναι νεότερη πανήγυρη του Δεκαπενταύγουστου, που αναδείχτηκε τα τελευταία χρόνια. Είναι ναός της Πόθιας των Νεότερων Χρόνων και ιδρύθηκε, θα λέγαμε, πάνω στο κύμα. Σήμερα οι προσχώσεις έφτιαξαν μεγάλη παραλιακή λεωφόρο και μια ωραία πλατεία μπροστά από την εκκλησία – και τα γύρω καταστήματα. 

 

Την εκκλησία λειτουργούν οι εφημέριοι του Αγ. Νικολάου και οι προσκυνητές κάθε χρόνο αυξάνονται. Είναι η πιο εύκολη Παναγία για τους Ποθιανούς και, προπάντων, είναι ένα γραφικότατο εκκλησάκι με εξαιρετική αρχιτεκτονική Βασιλικής, στο πρότυπο όλων των μικρών εκκλησιών της Καλύμνου. Ο Εσπερινός και, ανήμερα, η Θ. Λειτουργία τελέστηκαν στην πλατεΐτσα της εκκλησίας. Η γραφικότητα της εικόνας του στολισμένου ναού και του πολυπληθούς εκκλησιάσματος στην πλατεία της εκκλησίας ήταν μια εξαιρετική έκφραση της ελληνορθόδοξης πολιτισμικής μας παράδοσης, ανοικτή σε συμμετοχή προσκυνητών που παρέρχονταν την παραλιακή λεωφόρο, ακόμη και αυτών που κάθονταν στις παρακείμενες καφετέριες. Στην Παναγία του Γλυκιού έβλεπε κανείς μια πρωτότυπη εικόνα: το λαό που πήγαινε στην Εκκλησία αλλά και την Εκκλησία που κατέβηκε στο λαό.         

Τελευταία τροποποίηση στις

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version