Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η Κάλυμνος κήδευσε τον εκλεκτό εργάτη της Εκπαίδευσης Γ. Κορφιά

Μέσα σε κλίμα γενικού πένθους η Κάλυμνος κήδευσε, το απόγευμα της 13/8/11, τον εκλεκτό φιλόλογο Γ. Κορφιά. 

 

Η εξόδιος ακολουθία εψάλη στον ι. ν. της Καλαμιώτισσας, όπου η προσέλευση του κόσμου για τον τελευταία ασπασμό ήταν εντυπωσιακά μεγάλη. Αναγνώστηκαν ψηφίσματα και επικήδειους εκφώνησαν φίλοι και συνάδελφοι του μεταστάντος, οι οποίοι εξέφραζαν συναισθήματα υπηρετών της εκπαίδευσης και της ψαλτικής: Π. Ζαΐρης εκ μέρους των ιεροψαλτών), Ν. Κορφιάς εκ μέρους των καθηγητών γυμνασίων και λυκείων της Καλύμνου, Κ. Χατζηδάκης ως συνάδελφος και φίλος, Ευ. Μπιλλήρης ως παλιά μαθήτριά του, Ι. Μαύρος εκ μέρους της ενορίας του ι.ν. Καλαμιώτισσας, και η εγγονή του προσφιλούς νεκρού Μαρία Στ. Κορφιά με ένα ποιητικό και λυρικό αποχαιρετιστήριο λόγο που συγκίνησε το εκκλησίασμα. Τον αγαπητό συγγενή και φίλο, τον αξέχαστο εκπαιδευτικό και ιεροψάλτη συνόδευσαν συγγενείς και φίλοι ως την τελευταία του κατοικία, στον Ταξιάρχη Χώρας.     

Ο αείμνηστος Γιώργος Κορφιάς υπήρξε ακούραστος εργάτης της εκπαίδευσης και φλογερός δάσκαλος της κλασσικής παιδείας, της Αρχαίας Ελληνικής και της Λατινικής. Η επαγγελματική του ευσυνειδησία, η κατάρτισή του και το πάθος του μες στην τάξη ήταν τα κύρια γνωρίσματά της προσωπικότητάς του ως εκπαιδευτικού.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα της Καλύμνου που τον σκεπάζει.   

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version