Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ο Μ. Ζαΐρης προς τους βουλευτές του νομού για τον τυποκτόνο νόμο Κύριο

Η ΚΑΛΥΜΝΙΑΚΗ

15/ΗΜΕΡΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ
ΤΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
ΚΑΛΥΜΝΟΣ
Κάλυμνος 12/8/2011

 
Προς
Τους Βουλευτές του Νομού Δωδεκανήσου
1. Γεώργιο Νικητιάδη 2. Δημήτριο Κρεμαστινό 3. Νίκο Ζωΐδη 4. Γεώργιο Κασσάρα και 5. Μίκα Ιατρίδη.


Αγαπητοί Βουλευτές.
Εκδότης της Ι 5/ήμερης εφημερίδας «Η ΚΑΛΥΜΝΙΑΚΗ», που από το 1995 κυκλοφορεί στους συμπατριώτες μας Και των 5 Ηπείρων μετά τη ψήφιση του Νόμου 3986/1-7-2Ο 1, άρθρο 48, νιώθω την ανάγκη να σας εκφράσω τη λύπη και την αγανάκτηση μου, γιατί με το παραπάνω άρθρο που προφανώς ψηφίσατε φιμώνεται ο Επαρχιακός τύπος και οδηγείται στο κλείσιμο των περισσότερων εφημερίδων, που εμπίπτουν στον παραπάνω Νόμο.
Αποφασίσαμε έτσι σε ένδειξη διαμαρτυρίας να σταματήσουμε να δημοσιεύουμε τα δελτία τύπου σχετικά με τις διάφορες δραστηριότητες και το κοινοβουλευτικό σας έργο.
Με την ψήφιση του παραπάνω άρθρου μπαίνει λουκέτο στην Καλυμνιακή, αφού το κόστος έκδοσης και κυκλοφορίας διπλασιάζεται. Είναι το ολιγότερο ανεύθυνος και ανέφικτος ο στόχος να βγούμε από την οικονομική ύφεση με την κατάργηση της ατέλειας στον ΟΤΕ και στα ΕΛΤΑ. Μόνο η αύξηση των ταχυδρομικών τελών, που ξεπερνά τα 1000% βάζει την ταφόπλακα σε εφημερίδες σαν τη δική μας, μια πρωτοβουλία μη κερδοσκοπική, που σαν μοναδικό στόχο είχε την ενημέρωση σε τοπικά και γενικά Θέματα, που απασχολούν τους συμπατριώτες μας απανταχού της γης.
Προσωπικά λυπάμαι γιατί στην παραπάνω απόφαση σας δεν λάβατε υπόψη τις δυσκολίες του Επαρχιακού τύπου, τις επιπτώσεις και την άδικη μεταχείριση του Νόμου μεταξύ του επαρχιακού τύπου και των μεγαλοεκδοτών.
Θα μας επιτρέψετε ένα απόσπασμα από τον χαρακτηρισμό του δημοσιογράφου, λογοτέχνη και Θεατρικού συγγραφέα, αείμνηστου Σπύρου Μελά, που θεωρούσε ταν Επαρχιακό τύπο τα Εμψυχα κωδωνοστάσια της Χώρας. «Κωδωνοστάσια με χιλιάδες καμπάνες μέσα στα τόξα τους. Μικρές, γλυκόφωνες, βαρύτονες, βουϊστές ή βραχνές. Καμπάνες για χαρές και πανηγύρια. Καμπάνες για τα πένθη και τους καημός μας. Καμπάνες συναγερμών και αναγκών, κινδύνων, παρακλήσεων, εκκλήσεων, κηρυγμάτων, διαγγελμάτων. Σήμαντρα πνευματικά όρθρων και πνευματικών εσπερινών. Καμπάνες για όλες τις αλήθειες, για όλες τις πλάνες, για όλους τους Θεούς και όλους τους ανθρώπους....» Αυτός είναι ο Επαρχιακός Τύπος, που μετά απο 190 χρόνια κινδυνεύει να εκλείψει και με τη δική σας ψήφο.

Με εκτίμηση

Μιχαήλ Ζαΐρης

Χειρουργός

Εκδότης

Πρώην Δήμαρχος

Τελευταία τροποποίηση στις

1 σχόλιο

  • Σύνδεσμος σχολίου Ιωάννης Ν Πατέλλης δημοσιεύθηκε από Ιωάννης Ν Πατέλλης

    Συγκινητική η έκληση του Κυρίου Ζαίρη προς τους Βουλευτές, συγκινητική και η ποιητική αναφορά στον Κύριο Σπύρο Μελά με την ρομαντική αξιολόγηση του για τον επαρχιακό τύπο. Οταν έκανε αυτή την αξιολόγηση ο Κύριος Σπύρος Μελάς, σίγουρα δεν λάμβανε υπ'όψιν του την δημοσιονομική κατάσταση της Ελλάδας του 2011, την βιωσιμότητα των ΔΕΚΟ και το "Μπότομ λάιν" των ΕΛΤΑ και του ΟΤΕ. Στην Βόρειο Αμερική τα ΜΜΕ μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα PBS, TVO κλπ. απευθύνονται κατ'ευθείαν στους αναγνώστες/τηλεθεατές για συνδρομές, δωρεές κλπ. Ο εκσυγχρονισμός, με την ηλεκτρονική μόνο έκδοση εφημερίδας, είναι βέβαια μία πιό οικονομική επιλογή. Ίσως ένας συνδιασμός των δύο να είναι η λύση. Καλή τύχη στην Καλυμνιακή και στους εκδότες των εφημερίδων της περιφέρειας.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version