Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Γ. Ρούσσος: Ελεγε συνεχώς ψέματα ο δήμαρχος για τις €365.000 Κύριο

Συνέντευξη τύπου έδωσε ο επικεφαλής της αξ. αντ/τευσης κ. Γ. Ρούσσος, το απόγευμα της 9.8.11, στο Πνευματικό Κέντρο, με σκοπό να θέσει ο ίδιος δύο θέματα και στη συνέχεια να δεχτεί ερωτήσεις των δημοσιογράφων πάνω στην επικαιρότητα.

 

Ιχθυοκαλλιέργειες γύρω από όλη την Κάλυμνο

Το πρώτο θέμα που έθεσε ο κ. Ρούσσος είναι η ζώνη των ιχθυοκαλλιεργειών που πρόκειται να περισφίξει την Κάλυμνο και να την μετατρέψει σε ένα ψαρονήσι με θάλασσες ακατάλληλες για τουρισμό. Ο χάρτης του υπουργείου Περιβάλλοντος παρουσιάζει τις βόρειες, τις ανατολικές και τις νότιες ακτές της Καλύμνου ως κατάλληλες για νέες ιχθυοκαλλιέργειες. Δηλαδή, εντελώς ξαφνικά η κυβέρνηση έχει εντάξει την Κάλυμνο στα νησιά που έχουν τη δυνατότητα να δεχτούν περαιτέρω επέκταση των ιχθυοκαλλιεργειών. Όχι για τουρισμό, αλλά για ιχθυοκαλλιέργειες. Αυό φάνηκε στην αρχή να αιφνιδιάζει την Κάλυμνο, η δημ. Αρχή συγκάλεσε δημ. σ/λιο στις 30.6.11, αλλά μετά τίποτα δεν ακούστηκε. Το υπουργείο τροποποίησε το χάρτη ή όχι; Αγνωστο. Γ’ αυτό ο κ. Ρούσσος εξέφρασε την ανησυχία του και έφερε στην επικαιρότητα το ξεχασμένο αυτό θέμα.

Αναμένεται σχετικά ανακοίνωση-απάντηση από τον κ. δήμαρχο με συγκεκριμένες αναφορές και όχι βέβαια του γνωστού τύπου: παρακολουθούμε το θέμα κ.λπ.

Νέο Πρόγραμμα Δράσης

Το δεύτερο θέμα του κ. Ρούσσου ήταν ένα σχέδιο που παρουσίασε και διένειμε στα ΜΜΕ για την καλύτερη οργάνωση των δημοτικών παρατάξεων, ώστε να οικοδομείται η συναίνεση και η ομοφωνία στα σοβαρά θέματα.

Και στα δύο αυτά θέμα ο κ. Ρούσσος δε δέχτηκε ερωτήσεις, απλώς τα έθεσε, και στη συνέχεια οι δημοσιογράφοι έθεσαν τις δικές τους ερωτήσεις.

Ερωτήσεις από την ΑΡΓΩ

Από την ΑΡΓΩ τέθηκαν δύο ερωτησεις. Με την πρώτη του ερώτηση ο κ. Σακ. Τρικοίλης ζήτησε από τον κ. Ρούσσο να απαντήσει στην πρόκληση του κ. δημάρχου «καλώ τις αντιπολιτεύσεις να έρθουν κοντά μου…» για το θέμα των αποδήμων και την υλοποίηση της πολιτικής του. Ο κ. Ρούσσος απάντησε ότι η παράταξή του έχει ριζικά διαφορετική πολιτική. Δεν μπορεί να δεχτεί την αντίληψη του κ. δημάρχου ότι οι ομογενείς θα σώσουν την Κάλυμνο οικονομικά. Ο κ.. Ρούσσος θέτει τις σχέσεις Μητροπολιτικής Καλύμνου – αποδήμων πάνω σε βάση  σεβασμού και όχι εκμετάλλευσης.

Στη δεύτερη ερώτηση ο κ. Σακ. Τρικοίλης ρώτησε τον κ. Ρούσσο για τι δεν κατάγγελλε τη διοικητική ανωμαλία στο Δημ. Λιμεν. Ταμείο, που οδήγησε στην περιπέτεια του έργου της προβλήτας - η ανωμαλία έγκειται στο ότι επί 2,5 μήνες το ΔΛΤ είχε δύο προέδρους, ένα τον κ. Γαλιμιτάκη που παραιτήθηκε αλλά την παραίτηση του δεν την έκανε αποδεκτή ο κ. δήμαρχος επί 2,5 μήνες, και ένα δεύτερο πρόεδρο τον ίδιο τον κ. δήμαρχο που υπέγραφε ως πρόεδρος χωρίς να έχει αυτό το δικαίωμα εκ του νόμου. Στην ερώτηση αυτή ο κ. Ρούσσος απάντησε καθαρά μόνο στο πρώτο σκέλος λέγοντας ότι διαμαρτυρήθηκε στο δημ. σ/λιο αλλά ήπια.

Συμπληρωματικά, ρωτήθηκε ο κ. Ρούσσος αν ισχύει ακόμη το «κατεπείγον» του έργου, βάσει του οποίου ζητά τη χρηματοδότηση. Για το θέμα του επείγοντος ο κ. Ρούσσος δεν απάντησε καθαρά.

«Ελεγε συνεχώς ψέματα ο δήμαρχος…»

Αλλά η συνέντευξη για άλλη μια φορά ασχολήθηκε κυρίως με την κατασκευή της προβλήτας και σε κάποια αποστροφή του λόγου ο κ. Ρούσσος, αναφερόμενος στη χρηματοδότηση του έργου, τόνισε με έμφαση ότι ο κ. δήμαρχος έλεγε συνεχώς ψέματα για τις €365.000. Ποτέ του να είχε εξασφαλίσει αυτό το ποσό. Και τόνισε ότι και ο ίδιος τώρα ο κ. δήμαρχος παραδέχτηκε ότι τα λεφτά δεν τα είχε κατοχυρωμένα, είχε υποσχέσεις. Αλλά

το πιο σημαντικό απ’ όσα είπε ο κ. Ρούσσος για το έργο της προβλήτας είναι ότι το έργο αυτό δεν έχει μόνο οικονομικό πρόβλημα, εξεύρεση χρημάτων. Εχει πιο σοβαρό πρόβλημα. Όμως δεν διευκρίνισε τι ακριβώς εννοούσε. Πιθανόν η αναφορά του αυτή να ήταν αιχμή για το αβέβαιο του επείγοντος.

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις

Πολυμέσα

2 σχόλια

 • Σύνδεσμος σχολίου Κουλιανός Γεώργιος δημοσιεύθηκε από Κουλιανός Γεώργιος

  Θα συμφωνήσω με τον κο Πατέλλη. Η υπάρχουσα ηγεσία των κυρίαρχων δημοτικών παρατάξεων χρειάζεται αποδόμηση. Το κλίμα που διαμορφώνεται στον πολιτικό διάλογο είναι πολωτικό και δηλητηριάζεται από εμπάθεια. Η ίδια η εικόνα των δημοτικών συμβουλίων, με κύρια ευθύνη των δύο επικεφαλής των κυρίαρχων παρατάξεων, είναι τουλάχιστον αντιαισθητική. Χρειάζεται, αναμφίβολα, διαφορετική εκπροσώπηση. Όμως, φοβάμαι, η θρυαλλίδα δεν φαίνεται να προκύπτει από πουθενά.

 • Σύνδεσμος σχολίου Ιωάννης Ν Πατέλλης δημοσιεύθηκε από Ιωάννης Ν Πατέλλης

  Το νέο πρόγραμμα δράσης που επιχειρεί να προωθήση ο Κος Ρούσσος δεν αφήνει περιθώρια σε πολίτες να προβάλουν προτάσεις για συζήτηση.
  Ο Δήμος Καλυμνίων λειτουργούσε και λειτουργεί σαν κλειστό κύκλωμα προώθησης συμφερόντων μέσα σε ένα απαράδεκτα εριστικό κλίμα με πρωταγωνιστές πολιτικούς και δημοσιογράφους καί κάθε άλλο παρά εξυπηρετούνται τα συμφέροντα του Καλυμνιακού Λαού.
  Ο Καλυμνιακός Λαός και ιδιαίτερα οι μορφωμένοι νέοι καλούνται να αφυπνιστούν καί να απαιτήσουν μιά διαφορετική εκπροσώπηση.
  Η Δημοκρατία είναι πλέον ένα προσχηματικό όπλο στα χέρια των πολιτικών και των δημοσιογράφων.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version