Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

«Στον αέρα» η προβλήτα Κύριο

Στο δημ. σ/λιο της 26.7.11, παραμονή του Αγ. Παντελεήμονος, αποκαλύφτηκαν δύο τερατουργήματα του δημ. σ/λίου (1) ότι η σύνθεση του Δ.Σ. στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο (Δ.Λ.Τ.) ήταν παράνομη, και (2) ότι η δήθεν αυτοδίκαιη ανάληψη της προεδρίας του ως άνω ΔΣ από τον δήμαρχο κ. Διακομιχάλη, μετά την παραίτηση του προέδρου κ. Ι. Γαλιμιτάκη, ήταν και αυτή παράνομη.

Παράνομη η σύνθεση του διοικ. σ/λίου: Ο νόμος, σύμφωνα με τις νεότερες… ανακαλύψεις, επιβάλλει τη συμμετοχή στο διοικ. σ/λιο (δ.σ.) του ΔΛΤ εκπροσώπου όχι μόνο της αξ. αντ/τευσης αλλά και της ελ. αντ/τευσης, όταν το δ.σ. έχει πάνω από 5 μέλη. Στην παρούσα όμως σύνθεση του δ.σ. συμμετέχει μόνο εκπρόσωπος της αξ. αντ/τευσης και όλα τα άλλα μέλη είναι επιλογές της δημοτικής πλειοψηφίας – βάσει της «αξιοκρατικής» προϋπόθεσης ότι «ο επιλεγόμενος είναι φιλικά προσκείμενος στην παράταξη». Όσο για την αξ. αντ/τευση, σύμφωνα με την ερμηνεία που έδωσε στο νόμο ο κ. Διακομιχάλης και την υποστήριξε στο δημοτικό σ/λιο, αυτή «συμμετέχει» στο δ.σ. του ΔΛΤ με αναπληρωματικό μέλος. Οπότε εδώ μας προκύπτει και άλλη αντίληψη περί δημοκρατίας καθώς  την αναπλήρωση ο κ. Διακομιχάλης τη θεωρεί συμμετοχή. Αν δηλαδή το τακτικό μέλος του δ.σ. δεν απουσιάσει ποτέ και, κατά συνέπεια, το αναπληρωματικό μέλος δεν κληθεί ποτέ για αναπλήρωση, και η μη συμμετοχή θα λέγεται… συμμετοχή. Ο νόμος σωστά προβλέπει και επιβάλλει, αλλά δε σκέφτηκε ποτέ ο νομοθέτης ότι το δημ. σ/λιο της Καλύμνου «αίρεται στο ύψος των περιστάσεων» και υπεράνω παντός νόμου. Αλλά και Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ν. Αιγαίου κ. Φ. Χατζημιχάλης θεωρείται ότι ήλεγξε τη νομιμότητα της απόφασης του δημ. σ/λίου για τη συγκρότηση του δ.σ. στο ΔΛΤ και τη βρήκε να πλέει σε πελάγη νομιμότητας.

Παράνομη η προεδρία του κ. δημάρχου. Όταν οι δημοσιογράφοι ρωτούσαν τον εκπρόσωπο τύπου του κ. Διακομιχάλη, για ποιο λόγοι δεν περνάει από το δημ. σ/λιο η ψήφιση του κ. δημάρχου ως προέδρου του ΔΛΤ η απάντηση του κ. Ταυλάριου ήταν ότι ο δήμαρχος αναπληρώνει αυτοδίκαια τον παραιτηθέντα πρόεδρο του ΔΛΤ. Επομένως, θα ήταν ίσως υποτιμητικό για τον κ. δήμαρχο να ζητήσει την ψήφο του δημ. σ/λίου, προκειμένου να αναλάβει την προεδρία του ΔΛΤ.

Όμως άλλα λέει ο νόμος: ο δήμαρχος πράγματι αναλαμβάνει αυτοδίκαια την προεδρία και χωρίς τον ψηφίσει το δημ. σ/λιο, εφόσον όμως είναι ένα από τα μέλη του δ.σ. - κι αυτό το λέει ο νόμος… και ο κ. Διακομιχάλης δεν ήταν μέλος του δ.σ. επομένως έπρεπε ο διορισμός του να περάσει από το δημ. σ/λιο. Τυπικό αυτό, αλλά είναι ρητή εντολή του νόμου και όταν παρακάμπτεται ο νόμος έχουμε, απλούστατα…, παρανομία. Συνεπώς, ο πρόεδρος είναι παράνομα τοποθετημένος στη  θέση αυτή, κι αν είναι ο δήμαρχος του νησιού. Αλλά και αυτό το θέμα δεν το είδε ο ΓΓ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Ήλεγξε τη νομιμότητα και «δεν είδε» τίποτα.

Δύο παρανομίες στη σύνθεση του δ.σ. στο ΔΛΤ αυτή είναι η μέχρι τώρα… σούμα νομιμότητας. Παράνομη η σύνθεση, παράνομος και ο πρόεδρος. Στον απολογισμό του δ.σ. του ΔΛΤ έχουμε και τον άθλο της μέχρι σήμερα 7μηνης «οδύσσειας» για την επιδιόρθωση της σπηλαίωσης στον εξωτερικό λιμενοβραχίονα. Και αφού «φάγαμε» 7 μήνες φλυαρίας και ακινησίας, έρχεται τώρα και η χαριστική βολή: Όλες οι μέχρι σήμερα αποφάσεις και ενέργειες του δ.σ. για την προκήρυξη του έργου της σπηλαίωσης (και ό,τι άλλο έκανε) είναι παράνομες. Άντε τώρα, ξανά από την αρχή και από μηδενική βάση όλες οι διαδικασίες για το έργο της σπηλαίωσης. Ο επικεφαλής της αξ. αντ/τευσης προειδοποίησε ότι θα απαιτήσει την επιβολή της νομιμότητας και ότι θα καταγγείλει στο υπουργείο Εσωτερικών τον ΓΓ Αποκεντρωμένης Διοίκησης ότι εγκρίνει παράνομες αποφάσεις.

Η προσπάθεια τώρα της δημ. Αρχής είναι «να τα βρούνε» με τις αντ/τεύσεις «για το καλό του έργου». Να συμφωνήσουν στη συναινετική καταπάτηση των νόμων και να σκεπάσουν την υπόθεση με σιωπή.

Όσο για το έργο, είναι και πάλι «στον αέρα».  Και όσα είπε ο εκπρόσωπος τύπου του κ. δημάρχου για το «χρησμό» που τους έδωσε η Πυθία στο «Μαντείο, (ποτέ δεν αποκάλυψε τα ονόματα της αποστολής)  ότι «το έργο που δεν έκανε η προηγούμενη δημ. Αρχή 7 χρόνια και δεν μπόρεσε να το κάνει η σημερινή δημ. αρχή, θα γίνει σε 7 μήνες και αυτό θα το μάθετε σε 7 μέρες». Τελικά σε 7 μέρες βγήκε ανάποδα η προφητεία: το έργο είναι «στον αέρα».

Πάντως η ΑΡΓΩ προειδοποίησε τον κ. Ταυλάριο: προσέξετε, μην πιστεύεται στην Πυθία. Είναι μπαγαπόντισσα (πήγε και με τους Πέρσες) και προφητεύει μαστουρωμένη.  Δίδαγμα: Η δημ. Αρχή να προσέχει την εφαρμογή των νόμων και να αφήσει τα μαντεία.    

Τελευταία τροποποίηση στις
Σακελλάρης Ν. Τρικοίλης   info@argokalymnos.gr
Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση