Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πρωτοχρονιάτικη πίτα ΛΕΚ - βράβευση Κ. Καλογιάννη Κύριο

Το Λύκειο Ελληνίδων Καλύμνου, την Κυριακή το απόγευμα της 23/1/11, διοργάνωσε πολύ ωραία εκδήλωση, κατά την οποία έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του σωματείου και βράβευσε την κ. Καλλιόπη Ταυλαρίου – Καλογιάννη, σύζυγο του αείμνηστου δημάρχου Αντ. Καλογιάννη, για το φιλανθρωπικό της έργο.

 

Η αίθουσα ήταν ασφυκτικά γεμάτη, μισή ώρα πριν την εκδήλωση. Η οργανωτική τελειότητα που είχαν οι κυρίες του ΛΕΚ ήταν για άλλη μια φορά εντυπωσιακή. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο μητροπολίτης κ. Παΐσιος, ο πρωτοσύγκελος Ιω. Χαλκίτης, οι ιερείς Ισ. Γλυνάτσης και Μιχ. Μπουλαφέντης, ο περιφερ. σ/λος κ. Δ. Μαραγκός, ο αντιδ/ρχος κ. Ηλ. Τσέρος, ο πρόεδρος του δημ. σ/λίου κ. Ν. Γαβαλάς και μέγα πλήθος από Καλυμνιές που για δεκαετίες στηρίζουν την πολιτιστική προσπάθεια και το απαράμιλλο έργου του ΛΕΚ στον τομέα των παραδοσιακών χωρών και της τοπικής μας λαϊκής παράδοσης.

Την πίτα έκοψε ο μητροπολίτης και ευχήθηκε ευόδωση του εξαιρετικού έργου που επιτελεί το ΛΕΚ χάρη στη δραστήρια πρόεδρό του κ. Πόπη Ιω. Μαύρου και τις ακούραστες κυρίες του σωματείου.

Στη συνέχεια έγινε η βράβευση της κ. Καλογιάννη, την οποία εκπροσώπησε η κόρη της Κατίνα, γιατί η ίδια, λόγω σωματικής αδυναμίας, δεν μπορούσε να παραστεί. Η κ. Μαύρου μετά από μια σύντομη αναφορά στα 100 χρόνια από την ίδρυση του Λυκείου Ελληνίδων και τα 35 χρόνια του τοπικού παραρτήματος, συνέχισε το λόγο της με αφιέρωμα στην κα. Καλογιάννη, με λόγο και εικόνα, εξαίροντας το φιλανθρωπικό έργο που προσέφερε στις φτωχές οικογένειες και τους γέροντες της Καλύμνου πάνω από μισό αιώνα.

 Η κ. Καλογιάννη, κατά την πολυετή παρουσία της στη στήριξη των φτωχών και αδυνάτων, συνεργάστηκε αρμονικά με την τοπική Εκκλησία, ειδικά με τους τρεις μητροπολίτες τους οποίους γνώρισε στο πέρασμα των χρόνων, τους μακαριστούς Ισίδωρο και Νεκτάριο και τον νυν τον κ. Παΐσιο, οι οποίοι και την βράβευσαν. Κορύφωση της προσφοράς της κας Καλογιάννη ήταν η ίδρυση του «Σοφόκλειου Γηροκομείου Χώρας» από δωρεά του αείμνηστου καθηγητή Γεωργίου Σακελλαρίου, του επονομαζόμενου και Σοφοκλή – οικογενειακό του όνομα. 

Μετά τη βράβευση το λόγο είχαν τα παιδιά του ΛΕΚ, ηλικίας κυρίως Δημοτικού. Εψαλλαν τα κάλαντα και χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς, με τη συνοδεία της πολύ ωραίας λαϊκής ορχήστρα του κ. Μανόλη Φράγκου (βιολί) και των συνεργατών του στα λαούτα Θεοφίλη Καλιδώνη και (του 14χρονου) Νικήτα Καμπούρη.

Τελευταία τροποποίηση στις

Πολυμέσα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version