Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

O Διακομιχάλης απαντά σκληρά σε Ρούσσο και Γαλουζή (2 video) Κύριο

Το μεσημέρι της Κυριακής, 24.7.11, ο δήμαρχος κ. Δ. Διακομιχάλης παραχώρησε συνέντευξη τύπου, για να απαντήσει στον επικεφαλής της αξ. αντ/τευσης κ. Γ. Ρούσσο, που είχε δώσει συνέντευξη τύπου και εκείνος, την προηγούμενη μέρα, Σάββατο μεσημέρι, 23.7.11.

11 δράσεις ανέφερε ο κ. Διακομιχάλης, επιγραμματικά, για την επίλυση ισάριθμων σοβαρών τοπικών προβλημάτων, αλλά το θέμα στο οποίο έδωσε όλο το βάρος της συνέντευξης του ήταν η σπηλαίωση και ο εργολάβος κ. Νικ. Κρούσκος, στον οποίο είχε εκτεταμένο «αφιέρωμα». Αποτέλεσμα, τα ενδιαφέροντα θέμα στα οποία αναφέρθηκε τα έθεσε σε δεύτερη μοίρα, αν και είναι πολύ πιο σοβαρά και αναπτυξιακά.

«Δήμος-βούρκος», «τρύπα στον εγκέφαλο»... Ο κ. Διακομιχάλης, με μια μακροσκελή εισαγωγή του, που κράτησε μία ολόκληρη ώρα, αναφέρθηκε σε όλα τα θέματα της επικαιρότητας. Ήταν οξύς στην κριτική του απέναντι στους αντιπάλους του, φτάνοντας μέχρι και σε πλάγιους μεν αλλά «συστημένους» οξύτατους χαρακτηρισμούς προσώπων. Για τον κ. Ρούσσο είπε ότι του παρέδωσε διαλυμένη Δημαρχία και μια "δημαρχία-βούρκο". Για τον κ. Γαλουζή απαντώντας στην αυστηρή κριτική που του άσκησε ο επικεφαλής της ελ. αντ/τευσης από τηλεοράσεως είπε ότι «είναι νυχτωμένος στο παρά 5΄», γενικεύοντας το λόγο του μίλησε για «κάποιους» που «έχουν τρύπα στον εγκέφαλο», χωρίς να εξηγήσει βέβαια σε… ποιες παρατάξεις βλέπει στελέχη με «τρύπα στον εγκέφαλο».

Για την αλλαγή του διοικ. σ/λίου στο νοσοκομείο 2 μήνες πριν τη λήξη της θητείας του και την καυστική κριτική που του έγινε από την παράταξη Ρούσσου, απάντησε, για να ισχυριστεί ότι είχε όλο το δικαίωμα να ζητήσει αυτή την αλλαγή στο νοσοκομείο και ότι εκείνος είχε υποβάλει την εισήγησή του μήνες πριν, αλλά ο υπουργός κ. Λοβέρδος καθυστέρησε να αποφασίσει.

Και πάλι για την υπάλληλο του Πρωτοκόλλου: Υποστήριξε ότι η μετακίνησή της είναι αναβάθμιση της υπαλλήλου, ενώ το ιστορικό της υπόθεσης βεβαιώνει καθαρή δίωξη προσώπου, το οποίο «δεν πρόσκειται φιλικά στην παράταξη» του κ. Διακομιχάλη. Γιατί στις αρχικές του δηλώσεις ο κ. δήμαρχος επαναλάμβανε ότι την υπάλληλο την άφησε στη θέση της «αν και δεν πρόσκειται φιλικά» σ’ αυτόν. Απείλησε όμως ότι θα διενεργήσει ΕΔΕ γιατί, όπως τόνισε «στο Πρωτόκολλο παίζονται παιχνίδια» με την πρωτοκόλληση των εγγράφων. Όταν όμως ο κ. δήμαρχος ανακάλυψε ότι η υπάλληλος είχε ενεργήσει τυπικότατα στην πρωτοκόλληση του περιβόητου εγγράφου, υποχρέωσε τον υπάλληλο της Οικονομικής Υπηρεσίας να ζητήσει συγνώμη για τι λάθος στο οποίο υπέπεσε καθυστερώντας την προώθηση του εγγράφου που αφορούσε πληρωμή του εργολάβου κ. Κρούσκου. στη συνέχεια όμως μετέθεσε την υπάλληλο σε άλλο γραφείο και υποστηρίζει ο κ. Διακομιχάλης ότι έτσι την αναβάθμισε. Ευθεία προσβολή της νοημοσύνης δημοσιογράφων και δημοτών.

Ο Σακελλάρης Τρικοίλης στη φάση των δημοσιογραφικών ερωτήσεων υπέβαλε στον κ. δήμαρχο τις ακόλουθες δύο ερωτήσεις:

1) Επί 7 μήνες η Κάλυμνος ακούει ένα θέμα: τη σπηλαίωση στο λιμενοβραχίονα και τις αντεγκλήσεις για την διαγωνισμό για την αποκατάσταση του ρήγματος, ενώ προηγουμένως άκουγε επί 6 μήνες για το δήθεν σκάνδαλο των €500.000 στο ΧΥΤΑ, που μετεκλογικά έσβησε ως θέμα. Και η ερώτηση είναι: δεν υπάρχουν άλλα σοβαρά θέματα της Καλύμνου; Μ’ αυτά τα θέματα θα πορευτεί η Κάλυμνος προς την ανάπτυξη;

2)  Το «Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης» του κ. Δρ. Ταυλάριου, που αναφέρεται στη σύσφιξη των σχέσεων της Καλύμνου με τους απόδημους, πέραν του ότι είναι «Νεφελοκοκκυγία» και τους απόδημους τους βλέπει σαν τουρίστες που θα σώσουν οικονομικά την πενόμενη τη «μητρόπολη-Κάλυμνο, μιλάει για μεγάλο αριθμό γραφείων και δράσεων τα οποία απαιτούν πολλά χρήματα, ενώ το μόνο ξεκάθαρο του προγράμματος είναι οι 4-5 προγραμματισμένες εκδρομές στο εξωτερικό, για συναντήσεις με τα αδέλφια μας τους απόδημους. Και το ερώτημα είναι: υπάρχουν τα στελέχη που θα αναλάβουν τόσα καθήκοντα; Υπάρχουν χρήματα για τόσες υπέρογκες δαπάνες;

Ο κ. Τρικοίλης παρατήρησε, επίσης, ότι η Επιτροπή Διαβούλευσης που πραγματοποιήθηκε ήταν μια σκιώδης επιτροπή αποτελούμενη από καμιά 10αρία απόδημους και 10-15 ντόπιους, οι περισσότεροι πολιτικά πρόσωπα, με αποτέλεσμα να υποβαθμιστεί τόσο ο θεσμός της Επιτροπής Διαβούλευσης όσο και η μελέτη της δημ. Αρχής για το Δίκτυο των Αποδήμων.

Ο κ. δήμαρχος απάντησε ότι θα πραγματοποιηθεί παγκαλυμνιακή συνδιάσκεψη το πρωί της 6ης Αυγούστου, 9:30΄, και κάλεσε τον ερωτώντα να συμμετάσχει για να καταθέσει τις προτάσεις του.

Αλλά δεν πρόσεξε ο κ. Διακομιχάλης δύο απλά πράγματα: 1) Ότι το πρόγραμμα της ι. μητροπόλεως προβλέπει την ημερομηνία αυτή (6/8/11), ημέρα που πανηγυρίζει ο μητροπολιτικός ναός, αρχιερατική Θ. Λειτουργία και στη συνέχεια δεξίωση-προσφορά του εκκλησιαστικού συμβουλίου στην αυλή του Χριστού. 2) Ότι ο ίδιος έχει επιλέξει τα πρόσωπα που πιστεύει ότι είναι τα κατάλληλα για την Επιτροπή Διαβούλευσης, όπως και για τις τόσες επιτροπές που συγκρότησε, με κριτήριο του το κατά πόσον ένα πρόσωπο είναι ή δεν είναι «φιλικά προσκείμενο στην παράταξή του» - η δήλωσή του δεν ήταν στιγμιαίο το «αδίκημα» αλλά επαναλαμβανόμενη και μάλιστα από τηλεοράσεως. Επομένως είναι υποχρεωμένος να προχωρήσει με τις επιλογές του.

Τελευταία τροποποίηση στις

Πολυμέσα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version