Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

«Θα λέμε Ναι σε ό,τι πει ο Διακομιχάλης για τη σπηλαίωση» ( 3 video) Κύριο

Ο επικεφαλής της αξ. αντ/τευσης κ. Γ. Ρούσσος, με την ευκαιρία της διήμερης επίσκεψής του στην Κάλυμνο, για κοινωνική του υποχρέωση, παραχώρησε συνέντευξη στα ΜΜΕ με ανοικτή ατζέντα θεμάτων.

Στη σύντομη εισαγωγή του μίλησε για δύο, πολύ σοβαρά κατά τη γνώμη του, θέματα και στη συνέχεια δέχτηκε ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους.

Τα δύο θέματα Ρούσσου

Το πρώτο θέμα της πρωτολογίας του ήταν η μετάθεση της δημοτικής υπαλλήλου του Πρωτοκόλλου σε άλλο γραφείο. Πρόκειται για ένα σίριαλ που πέρασε από αντιθετικές φάσεις. Στην αρχή ο κ. Διακομιχάλης μίλησε αντιπολιτευτική και υπονομευτική συμπεριφορά της υπαλλήλου, στη συνέχεια άλλος υπάλληλος ζήτησε συγνώμη για το λάθος που έγινε να παραπέσει ένα σοβαρό έγγραφο, όμως η υπάλληλος μετακινήθηκε σε άλλο γραφείο και ο εκπρόσωπος του κ. δημάρχου εξήγησε τη μετακίνησή αυτή ως αναβάθμιση της υπαλλήλου. Ο κ. Ρούσσος κατάγγειλε τον κ. Διακομιχάλη ότι ξεχωρίζει τους υπαλλήλους σε «δικούς» του και μη.

Το δεύτερο θέμα του κ. Ρούσσου ήταν η αλλαγή του διοικ. σ/λίου στο νοσοκομείο, δύο μήνες πριν λήξει η θητεία του υπάρχοντος, με ενέργειες του κ. Διακομιχάλη που επέφεραν το διορισμό προσώπων της παράταξης του. Και επειδή ο εκπρόσωπος του δημάρχου κ. Δρ. Ταυλάριο δήλωσε ότι «και επί Ρούσσου έτσι έγινε», ο κ. Ρούσσος τόνισε με έμφαση ότι ποτέ δεν ασχολήθηκε με τα διοικητικά του νοσοκομείου, εκτός από μια περίπτωση, για την οποία μάλιστα ασκώντας αυτοκριτική δέχεται ότι ήταν λάθος του. Και η περίπτωση ανάγεται στην περίοδο που ήταν έπαρχος και συνεργάστηκε με τον τότε δήμαρχο κ. Δ. Διακομιχάλη για να διορίσουν τον κ. Θανάτση πρόεδρο του νοσοκομείου.

Κυρίαρχη η προβλήτα

Παρ’ όλο όμως που επέλεξε αυτά τα δύο θέματα ο κ. Ρούσσος, κατά τη διαδικασία ερωτήσεων-απαντήσεων μετέθεσε όλο το βάρος της πολιτικής επικαιρότητας στην υπόθεση της εξωτερικής προβλήτας. Και, για να απαντήσει στις κατηγορίες του κ. Διακομιχάλη ότι του βάζει εμπόδια στην υλοποίηση του έργου, τόνισε ότι ο εκπρόσωπός του στο δημ. σ/λιο, όταν απουσιάζει στην Αθήνα, είναι ο κ. Μπούκης, ο οποίος ποτέ δεν έφερε κανένα πρόσκομμα για την κατασκευή του έργου. Επίσης, και ο εκπρόσωπος της παράταξης στο διοικ. σ/λιο του Δημ. Λιμεν. Ταμείου, ο κ. Μ. Κάτρης, ψήφισε υπέρ της άμεσης επισκευής του λιμενοβραχίονα, αλλά ο κ. δήμαρχος είναι αυτός που έβαλε σε περιπέτεια το έργο με τον τρόπο που επιχείρησε να κάνει το διαγωνισμό ανάθεσης του έργου. Και ως απαρέγκλιτη πολιτική τακτική της παράταξης επανάλαβε σε βαθμό κορεσμού: «Εμείς θα λέμε πάντα Ναι σε ό,τι πει ο κ. Διακομιχάλης για το έργο της προβλήτας. Συμφωνούμε, δε συμφωνούμε, θα λέμε Ναι, προκειμένου το έργο να προχωρήσει, αλλά και αν συνεχίσει να καθυστερεί, να μην επιρρίπτει ευθύνες ο κ. Διακομιχάλης στην παράταξη Ρούσσου.

Ερωτήσεις από την ΑΡΓΩ

Στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων απαντούσε αρχικά ο κ. Ρούσσος, αλλά έδινε και το λόγο στους παρακαθήμενους συνεργάτες του, πρώην και νυν δημ. σ/λους, στους θεωρούμενους καθ’ ύλην αρμόδιους πάνω στο θέμα που έθετε ο δημοσιογράφος.

Από την ΑΡΓΩ ο Σακ. Τρικοίλης έθεσε δύο θέματα που κατέληγαν σε αντίστοιχες ερωτήσεις:

Α) Η πόλωση μεταξύ των δύο παρατάξεων Διακομιχάλη-Ρούσσου, όπως αυτή εκδηλώθηκε τελευταία με την αποχή της παράταξης Ρούσσου από την Επιτροπή Διαβούλευσης που είχε θέμα της το Δίκτυο των αποδήμων Καλυμνίων και στην κόντρα για το διορισμό του νέου διοικ. σ/λίου στο νοσ/μείο. Στο θέμα του νοσ/μείου και με αφορμή την αυτοκριτική του κ. Ρούσσου για την παλιότερη συνεργασία του με τον κ. Διακομιχάλη, ο κ. Σακ. Τρικοίλης, με χιουμοριστική διάθεση, «ευχαρίστησε εκ μέρους όλου του Καλυμνιακού λαού», τον κ. Ρούσσο «για την προσφορά του στην Κάλυμνο να συνεργαστεί με τον κ. Διακομιχάλη ώστε να διοριστεί πρόεδρος στο νοσ/μείο ο κ. Θανάτσης. Απάντησαν οι κ. Γ. Ρούσσος, Φ. Χριστοδούλου και η υπεύθυνη Τύπου κ. Ειρ. Χαλκίτη.

Β)  Η δεύτερη ερώτηση ξεκίνησε με αφορμή τον όρο «πολιτικός βιότοπος», που χρησιμοποιεί τελευταία ο κ. Ρούσσος, και ο κ. Τρικοίλης παρατήρησε χιουμοριστικά ότι ο οικολογικός αυτός όρος αναφέρεται στην αλυσίδα των αλληλεξαρτώμενων ειδών σε συγκεκριμένο οικολογικό περιβάλλον. Αυτό όμως το σχήμα μεταφερόμενο στην καλυμνιακή πολιτική πραγματικότητα βάζει σε σκέψη τους Καλύμνιους μήπως η κόντρα Διακομιχάλη-Ρούσσου έχει παρόμοια αλληλεξάρτηση, ότι δηλαδή ο κ. Διακομιχάλης για να επιβιώσει «στον πολιτικό βιότοπο της Καλύμνου» έχει ανάγκη τον κ. Ρούσσο και ο Ρούσσος τον κ. Διακομιχάλη;  Απάντησαν οι κ. Σακ. Ζερβός, Γ. Ρούσσος και  Γ. Μαστροκούκος, όλοι με χιούμορ.

Σακελλάρης Ν. Τρικοίλης   info@argokalymnos.gr

Πολυμέσα

2 σχόλια

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση