Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

«Δε θέλουν να γίνει το έργο στο λιμενοβραχίονα» (3 video) Κύριο

Η εβδομαδιαία συνέντευξη του υπεύθυνου Τύπου της δημ. Αρχής, στις 15.7.11, αν και είχε ενδιαφέρουσες ανακοινώσεις, αναλώθηκε στην κατά μέτωπο επίθεση εναντίον αυτών που «σαμποτάρουν», κατά την έκφραση του κ. Ταυλάριου, το έργο της αποκατάστασης του λιμενοβραχίονα.

Οι ανακοινώσεις

Ο εκπρόσωπος του Δήμου ανακοίνωσε το καλοκαιρινό πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων, το οποίο είναι αρκετά πλούσιο, αν και δε στηρίζεται σε κάποια «γενναία» χρηματοδότηση. Είχε ξεχωριστή αξία η ανακοίνωση για το Καταδυτικό Φεστιβάλ (18-24.7.11), αλλά ενδιαφέρουσες ήταν και οι πλούσιες αθλητικές εκδηλώσεις, μαζί τους οι Κολυμβητικοί Αγώνες Ανοικτής Θάλασσας, στους οποίους θα συμμετάσχουν περί τα 300 άτομα με τα κολυμβητικά τους σωματεία. Σχολιάστηκε όμως η πρόσληψη στην Καθαριότητα τριών εθελοντών, οι οποίοι ανήκουν στη μελλοντική Πυροσβεστική, αλλά θα εργαστούν στην Υπηρεσία Καθαριότητας εθελοντικά, όσο χρειαστεί, και… θα πληρωθούν.

Ιδιαίτερης σημασίας αξίας ήταν η ανακοίνωση για τη συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης, στην οποία ο κ. Ταυλάριος θα παρουσιάσει την εισήγησή του για την οργάνωση του Δικτύου των Απανταχού Καλυμνίων.

Το «τρίγωνο» του σαμποτάζ

Οι ανακοινώσεις αυτές θα μπορούσαν να γίνουν αντικείμενο εποικοδομητικού διαλόγου, απώτερο στόχο την τουριστική προβολής της Καλύμνου, αλλά αυτές ήρθαν μετά το «τσουνάμι» της επίθεσης που εξαπέλυσε ο κ. Ταυλάριος σφυροκοπώντας, περίπου για 40΄ λεπτά, το «τρίγωνο» Κρούσκου-Χαραμαντά (ΑΙΓΑΙΟ TV)-Ρούσσου, στους οποίους αποδίδει όλες τις ευθύνες για την καθυστέρηση του έργου της αποκατάστασης του λιμενοβραχίονα. Η δημ. Αρχή καταγγέλλει ως πρωταγωνιστή του «τριγώνου» και σαμποτέρ του έργου τον εργολάβο κ. Κρούσκο, γιατί με τις ενστάσεις του (κατά της νομιμότητας του διαγωνισμού που διεξήγαγε ο κ. δήμαρχος καθυστέρησε το έργο 50 μέρες και η Κάλυμνος έχασε περί τους 1.33 τουρίστες(;). Ως συνεργό του κ. Κρούσκου κατάγγειλε το δημοσιογράφο του ΑΙΓΑΙΟ TV Κ. Μ. Χαραμαντά και στην κορυφή του «τριγώνου» (σαν τρίγωνο τρομοκρατικής οργάνωσης…) τοποθέτησε τον επικεφαλής της αξ. αντ/τευσης κ. Γ. Ρούσσο. Και στους τρεις επέρριψε τη βαριά κατηγορία ο κ. Ταυλάριος ότι «δε θέλουν να γίνει το έργο» και «σαμποτάρουν» το Δήμο.

Ο Δήμος στο Μαντείο των Δελφών

Σε μια αποστροφή του λόγου του ο κ. Ταυλάριος, θέλοντας να δώσει λίγο χιούμορ στη ενημέρωση, είπε ότι, για να απαντήσει η δημ. Αρχή σε όσους ρωτάνε και ξαναρωτάνε πότε θα τελειώσει το έργο του λιμενοβραχίονα, κατέφυγε στο Μαντείο των Δελφών. Μάλιστα, έστειλε αντιπρόσωπό της (δεν είπε ποιον…), ο οποίος είδε προσωπικά(!) την Πυθία και της υπέβαλε την εξής ερώτηση: «Πότε θα γίνει επιτέλους το έργο στο λιμάνι της Καλύμνου». Ο κ. Ταυλάριος ανακοίνωσε ότι η Πυθία απάντησε: «Το έργο που η προηγούμενη δημοτική Αρχή καθυστέρησε να κάνει 7 χρόνια και η σημερινή δημοτική Αρχή δεν το έκανε σε 7 μήνες, τα το ολοκληρώσει σε 7 εβδομάδες και η απόδειξη γι’ αυτό θα έρθει σε 7 ημέρες».

Χαριτωμένο το ευφυολόγημα του κ. Ταυλάριου με την Πυθία και τα τέσσερα 7άρια (χρόνια, μήνες, εβδομάδες, ημέρες), αλλά με αυτό το «χρησμό» μας προειδοποίησε ότι το έργο θα ολοκληρωθεί σε 7 εβδομάδες.

Αυτός ο «χρησμός» κωδικοποιημένος από το «ιερατείο» του «Μαντείου των Αδελφών» του κ. Διακομιχάλη, μας προειδοποιεί ότι πιθανότατα (τίποτα δεν είναι βέβαιο με τους χρησμούς) να δει πλοία η Κάλυμνος το Σεπτέμβρη. Εξάλλου και ο κ. Ταυλάριος, όχι στο ρόλο της Πυθίας αλλά σ’ αυτόν του εκπροσώπου του κ. δημάρχου, θέλοντας να τονίσει ότι σημασία έχει να γίνει το έργο και το πόσο χρόνο θα χρειαστεί είναι δευτερεύον ζήτημα (=μετάθεση του κέντρου βάρους), τόνισε ότι, ακόμη και να ολοκληρωθεί το έργο τέλη του Σεπτέμβρη (νέος χρονικός ορίζοντας), στο μέλλον όλοι θα λένε μπράβο στο δήμαρχο που το έφτιαξε.

Υπάρχει όμως οι εξής διαφορές: 1) Το έργο το απαιτούν οι Καλύμνιοι επιχειρηματίες του τουρισμού του σήμερα και όχι του αύριο… μέλλοντος, 2) Η αποκατάσταση της ζημιάς στη βάση του λιμενοβραχίονα δεν είναι κανένα σοβαρό έργο που θα μιλάνε γι’ αυτό οι μελλοντικές γενιές. Ως παράδειγμα προς αποφυγήν πρέπει να το χρησιμοποιούν…, είναι διδακτικό.  3) Βασικό στοιχείο ενός έργου είναι οι σωστοί του χρόνοι – βλέπε αεροδρόμιο. 4) Ο κ. Διακομιχάλης, από τη θέση της αντ/τευσης, κατηγορούσε τον προκάτοχό του κ. Γ. Ρούσσο ως «ανίκανο», γιατί δεν έδωσε ταχύτητα στην προώθηση του έργου αυτού, τώρα με το διαγωνισμό που έκανε άνοιξε διάπλατα το δρόμο των ενστάσεων.

Ερωτήσεις Σακ. Τρικοίλη

Από την ΑΡΓΩ - Σακ. Τρικοίλη τέθηκαν οι εξής ερωτήσεις στον κ. Ταυλάριο:

1) Για το έγγραφο (φωτοτυπία) που διένειμε στους δημοσιογράφους ο κ. Ταυλάριος με αποστολέα το ΓΓ Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Φ. Χατζημιχάλη και αποδέκτη το Υπουργείο Ανάπτυξης: Το έγγραφο που διανείματε, κύριε Ταυλάριε, προς ενημέρωση των δημοσιογράφων και επιβεβαίωση του ότι είναι εξασφαλισμένες οι €365.000 για το έργο, είναι έγγραφο με το  οποίο ο ΓΓ Αποκεντρωμένης Διοίκησης λέει προς το υπουργείο Ανάπτυξης «θα παρακαλούσαμε να εντάξετε…»  στο το έργο στο λιμάνι της Καλύμνου στο τάδε πρόγραμμα, γιατί «είναι επείγον» και έχει «ιδιαιτερότητα». Απάντηση πήρατε από το υπουργείο αν «λεφτά υπάρχουν»;

Ο κ. Ταυλάριος απάντησε ότι από το υπουργείο τέτοια έγγραφη απάντηση δε δόθηκε, αλλά είναι βέβαιο ότι θα χρηματοδοτήσει το έργο.

2)  Για την κατάσταση στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο ο κ. Ταυλάριος ρωτήθηκε για τις παραιτήσεις του προέδρου κ. Γαλιμιτάκη και του μέλους κ. Κουτούζη, ενώ «εφαπτόμενη» προς αυτές τις παραιτήσεις είναι και αυτή του κ. Χρ. Χατζημιχάλη στην ΑΝΕΚ. Και ότι πάνω σ’ αυτά ήρθε και ο διαγωνισμός που έκανε ο κ. δήμαρχος, δεχόμενος προσφορές μόνο από πρόσωπα που ενέκρινε, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί το έργο σε περιπέτειες δικαιολογημένων εντάσεων. Για όλη αυτή την ανωμαλία στο Λιμενικό Ταμείο, ρωτήθηκε ο κ. Ταυλάριος για τι ο κ. δήμαρχος δεν κατέφυγε εξαρχής στην απ’ ευθείας ανάθεση, ώστε να είχε αποφύγει όλη αυτή την περιπέτεια;

Στην απάντησή του κ. Ταυλάριος επανέλαβε τη θέση της δημ. Αρχής ότι αν προτιμούσε την απ’ ευθείας ανάθεση θα του είχε εξαπολύσει άγρια επίθεση η αξ. αντ/τευση του κ. Γ. Ρούσσου.

3)  Η επιθετική… πρόταση του κ. δημάρχου προς το δημοσιογράφο του ΑΙΓΑΙΟ TV κ. Χαραμαντά (με τηλεφωνική παρέμβαση στην τηλεοπτική εκπομπή) να πει φιλικά στον εργολάβο να σταματήσει τις ενστάσεις, παρατήρησε ο κ. Σακ. Τρικοίλης μήπως δείχνει απαίτηση της δημ. Αρχής να έχει όργανά της τα ΜΜΕ, ενώ ο ρόλος τους είναι να ελέγχουν την εξουσία;

4) Οι προσλήψεις στην Καθαριότητα τριών εθελοντών, οι οποίοι θα πληρωθούν… (με ποιες διαδικασίες νομιμότητας;) για όσο χρόνο χρειαστεί, μήπως είναι ένας «νέος τύπος προσλήψεων απροσδιορίστου χρόνου»;

Πολυμέσα

1 σχόλιο

  • Σύνδεσμος σχολίου Γιώργος Α. Ρούσσος δημοσιεύθηκε από Γιώργος Α. Ρούσσος

    Μιλάμε για παράκρουση (?)
    Μόλις έστειλα ένα άρθρο μου με την παράκληση στον Σακελλάρη να το δημοσιεύσει ως κανονικό άρθρο με την υπογραφή μου.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version