Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΣΚΑΦΗΣ

Γράφει η Ειρ. Χαλκίτη

Πιάσαμε Ιούλιο και ακόμα η δημοτική αρχή Καλύμνου δεν κατάφερε να ξεκινήσει καν το έργο αποκατάστασης της υποσκαφής  και να μπορέσουμε να δούμε κι εμείς ένα μεγάλο πλοίο της Blue Star στο νησί. 

Πάει κι αυτή η τουριστική σαιζόν και από ότι φαίνεται…  ακόμα και αν καταφέρουν να προχωρήσουν τις διαδικασίες- όπως ξεκαθαρίζει ο υπεύθυνος δρομολογίων της εταιρίας κ. Θεοδωράτος σε συνέντευξη του στο Αιγαίο ΤΒ - υπάρχει κάποια ελπίς μόνο για ένα επιπλέον δρομολόγιο την εβδομάδα. Τίποτα όμως δεν είναι βέβαιο γιατί δύσκολα αλλάζει ο προγραμματισμός μιας εταιρίας μεσοκαλόκαιρα και ενώ ήδη χιλιάδες  κόσμος έχει κάνει κρατήσεις και πολλοί από αυτούς χρησιμοποιούν ανταποκρίσεις .

Ο κ. Θεοδωράτος τόνισε πως η ζημιά υφίσταται από πέρυσι τον Αύγουστο και θα έπρεπε να είχε αποκατασταθεί από το χειμώνα έτσι ώστε να μπορέσει η Κάλυμνος να συμπεριληφθεί έγκαιρα στον προγραμματισμό της εταιρίας.

Επίσης δήλωσε πως δεν είναι αλήθεια ότι τα Blue Star μπορούν να προσεγγίζουν στο λιμάνι της Καλύμνου, όπως φημολογείται, και ότι  για κάποιους λόγους δεν έρχονται. Εξήγησε πως γι αυτούς προέχει η ασφάλεια των επιβατών και του πλοίου και ότι ο κύκλος στροφής του πλοίου δεν είναι ικανός για να μπει μεγάλο πλοίο στο λιμάνι με ασφάλεια παρά μόνο με ιδανικές καιρικές συνθήκες.

 Όσον αφορά το χειμώνα…  θα είναι πολύ  δύσκολος. Η οικονομική κρίση και η έλλειψη σωστού σχεδιασμού,  φαίνεται πως θα επιδεινώσει  το πρόβλημα των νησιών, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του,  και είναι πολύ πιθανόν  ότι θα έχουμε μείωση δρομολογίων.

Στο έλεος του Θεού στην κυριολεξία λοιπόν τα νησιά μας. Στο κενό οι υποσχέσεις της κυβέρνησης και των βουλευτών μας. Όσον αφορά την δημοτική αρχή , καλά θα κάνει να είναι πιο προσεκτική στις διαδικασίες , να ανασκουμπωθεί και να τρέξει για την υποσκαφή , αν και δεν βλέπω να γίνεται τίποτε για εφέτος.

Κάλυμνος  5-7-11

Ειρήνη Χαλκίτη

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version