Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΠΡΟΣ Τ.Ο. παΣΟΚ από τη Νίνα Γεωργιάδου

Άργησε λίγο η Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ να αντιδράσει στην παρέμβαση που έγινε από πολίτες (συμπεριλαμβανομένης και της υπογράφουσας) στη συνέντευξη του βουλευτή Κασσάρα, αλλά κάλιο αργά παρά ποτέ. 
Το καλό πράγμα αργεί να γίνει. Εξάλλου έχουν θητεύσει στο σιγανό μαγείρεμα, εδώ και κάτι δεκαετίες. Η υστέρηση στη σύλληψη  και αντιμετώπιση της πραγματικότητας μπορεί και να σημαίνει ότι σε μια δεκαετία από τώρα ίσως  να έχουν αντιληφθεί  πως έκαναν ό,τι μπορούσαν προκειμένου η χώρα να ξεπουληθεί  και  ο λαός της να συντριβεί. Τότε,  με «γνήσια αυτοκριτική» διάθεση μπορεί να απεμπολήσουν τον κακό  πρωθιερέα του κόμματος. Γνωρίζουν καλύτερα απ’ τον καθένα  πώς να αποκαθηλώνουν και να ρίχνουν  το ανάθεμα εκ των υστέρων. Γιατί μπροστά στους εν ενεργεία αρχηγούς, όσο μικρό κι αν είναι το μπόι τους, αυτοί συρρικνώνονται και γίνονται ακόμα πιο νάνοι. Εξαγοράζουν έτσι (εκτός απ’ όλα τα’ άλλα) και τη σιωπή τους σε χρυσό. Ομερτά! Η γλώσσα τους χρησιμεύει μόνο ως σπάτουλα.   

 

Έστω λοιπόν και με καθυστέρηση «το παιδί μίλησε». Και πάλι καλά γιατί μόνο έτσι  δικαιώνουν την ύπαρξή τους. Το έκαναν πριν λίγο καιρό όταν συμπολίτης μας διανοήθηκε να διαμαρτυρηθεί για το ακτοπλοϊκό (δικαίωση μηνός Απριλίου) το κάνουν και τώρα (δικαίωση μηνός Ιουλίου).

Άρα υπάρχουν. Dum βρίζω spero!!  

Με το απολίτικο, κατάπτυστο και ελαφρά δακρύβρεχτο κείμενό τους, ‘η αστική τάξη πάλι αστειεύεται’. Μόνο αν δει κανείς αυτό το άθλιο κείμενο, το γεμάτο με αθύρματα από  ηθικοπλασίες, ασυναρτησίες, λασπόνερα και “κατανόηση” προς τους αναξιοπαθούντες βιοπαλαιστές, ως αστείο μπορεί να αφιερώσει λίγο χρόνο για επισημάνσεις, γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι θα πάει χαμένος. Αυτοί που συνεχίζουν σήμερα να χειροκροτούν την απόλυτη υποταγή της πολιτικής στην τραπεζική μαφία, το βιασμό μιας ολόκληρης κοινωνίας και την προσωπική κατρακύλα τους σε εξωνημένους νενέδες, είναι πια αθεράπευτα επικίνδυνοι.

1) Η αντίληψή τους (με πολλά ερωτηματικά) για την πολιτική δεν είναι τίποτα άλλο από κακογραμμένη γεωγραφία. Θεωρούν –  και μάλιστα το παραδέχονται ανοιχτά – ότι για να «ευτυχήσει» ένας τόπος να προσδοκά  το αυτονόητο, που ωστόσο ποτέ δεν ευτυχεί να δει στην πράξη, πρέπει να διαθέτει πολιτικούς με πιστοποιητικό εντοπιότητας. Δέχονται  ανοιχτά, χωρίς να ντρέπονται, ότι αυτή η χώρα δεν κυβερνιέται με μια συνεκτική πολιτική ( αυτή την κρατάνε μόνο για τα ξεπουλήματα) αλλά με τη λογική του «κατόπιν ενεργειών μου». Η πολιτική τους αντίληψη (;;;) αρχίζει και τελειώνει με Μαυρογιαλούρους στη νοοτροπία και στο αποτέλεσμα. Λόγω ντόπιου Μαυρογιαλούρου,  η  τυχερή λοιπόν Κάλυμνος ευτύχησε επιτέλους να λύσει τον ακτοπλοϊκό αποκλεισμό, τη διογκωμένη ανεργία, τη μαζική νέα μετανάστευση, την ανασφάλιστη δουλειά, το παιδικό μεροκάματο στην οικοδομή, τα αμέτρητα λουκέτα,  την άναρχη δόμηση, την απίστευτη πρέζα. Κατόπιν ενεργειών τους! Και το λέει αυτό όχι καμιά Σικελική Καμόρα αλλά μια κομματική οργάνωση! Η Τ.Ο. παΣΟΚ!!!  

2) Η υστέρησή τους στην αντίληψη της πραγματικότητας τους εμπόδισε  να δουν αν στη  πενταετία της Νέας Δημοκρατίας (και σε όλη την τελευταία τριακονταετία) κάποιοι ύψωναν τη φωνή τους για τα ζητήματα της κακορίζικης  δημόσιας  εκπαίδευσης, για το άθλιο ακτοπλοϊκό, για την «αξιοκρατία» στις στελεχώσεις, για τις ταμειακές μηχανές στις βάρκες, για το κλείσιμο του γραφείου της ΔΕΗ, για τις απολύσεις εργαζομένων, αλλά και για τους βρώμικους πολέμους που ως κυβέρνηση ή αξιωματική συμπολίτευση, συμμετείχαν ή συναινούσαν, από τη Γιουγκοσλαβία ως το Αφγανιστάν και από την Παλαιστίνη ως τη Λιβύη   

Οι ίδιοι πάντως όχι…..Πολιτικά ανύπαρκτοι, έψαχναν μόνο θέση στις εξέδρες των «επισήμων».  Έχοντας θητεύσει στη γλώσσα-σπάτουλα, έκαναν πρόβες για την εναλλαγή της εξουσίας από τη Σκύλλα στη Χάρυβδη, για να είναι «σαν έτοιμοι από καιρό». Εξάλλου οι επιλογές του γαλάζιου αντίπαλου δέους  ήταν παραπάνω από σύμφωνες με την «ιδεολογία» της πιάτσας, που εκπροσωπούν. Όσο για μας τους «αγαναχτισμένους» τώρα, που τότε ήμασταν «χωμένοι στο καβούκι μας, περιμένοντας το μπάρμπα στην Κορώνη», είναι γνωστό ότι η γλωσσική διαστροφή έπεται της εγκεφαλικής. Η διαστρέβλωση της πραγματικότητας ακολουθείται αναπόφευκτα από τη στρέβλωση του λόγου και των εννοιών. Κήνσορας του είδους  ο ίδιος ο αρχηγός τους , του οποίου οι προτάσεις ακούγονται σαν αχθοφόροι που απρόθυμοι  μεταφέρουν κακοφορτωμένα νοήματα όπως το οποιοδήποτε αγώι. Λάθος λέξεις, κακοποιημένες έννοιες,  και το νόημα γλιστρά ασυνάρτητο ισοπεδώνοντας κάθε πραγματική και λογική αλληλουχία.  

3) Η  παραπολιτική ανακοίνωση της Τ.Ο. παΣΟΚ, αυτό δηλαδή το ασυνάρτητο κατινίστικο ξέρασμα της τοπικής  των σοσιαΛΗΣΤΩΝ, δε έκανε τσιγγουνιές και στη λάσπη.

Επικρίνουν για ακροδεξιά ρητορεία οι μικρογκαιμπελίσκοι, που μη έχοντας να πουν τίποτα επί της ουσίας, ζητούν βιογραφικά σημειώματα, πόθεν έσχες, μιλούν για διαφθορά (!) διασπάθιση του πλούτου(!!!), και «τη ραστώνη  των βολεμένων που ξεβολεύονται».

Ας τους θυμίσει κάποιος ότι η ανακοίνωση θα έπρεπε να έχει κριτικό και όχι αυτοκριτικό περιεχόμενο.  Όπως μπέρδεψαν το σοσιαλισμό με τον πιο άγριο Θατσερισμό, τον πατριωτισμό με το δοσιλογισμό, τη σωτηρία με το ξεπούλημα, τα σώβρακα με τις γραβάτες, μπέρδεψαν την κριτική με την αυτοκριτική! Αυτοί που έκαναν τη διαφθορά, επιστήμη, τη λαμογιά θρησκεία, διασπάθισαν τον πλούτο ενός ολόκληρου λαού, χειροκροτούν τους «συντρόφους»  που έφυγαν από τον πολιτικό θώκο με αμύθητες περιουσίες χωρίς ούτε ένα ένσημο, ανέβηκαν τώρα στον άμβωνα για κήρυγμα.

Πλατσουρίζοντας στη λασπουριά, προσπαθούν να πιτσιλίσουν όσους δεν υπακούν στην Ομερτά.

Αυτοί που έστησαν ένα εκπαιδευτικό σύστημα που καμπούριασε κάτω από το βάρος της αμαρτωλής παραπαιδείας, που ξέρουν τους βιομήχανούς της και τους προάγουν από «καρέκλες» σε «θρόνους», που έκαναν την πολιτική παραμάγαζο και την ιδεολογία, πιάτσα,  σαν τη γριά και ξεπεσμένη πόρνη κάνουν τώρα μαθήματα ηθικής.

Θα ήταν πάντως εντυπωσιακό και ίσως… ανακουφιστικό αν άρχιζαν τα «συντροφικά μαχαιρώματα» με στόχο την πάταξη της παραπαιδείας.

Ξέρουν καλά ότι ο κόσμος τους πήρε χαμπάρι. Ότι  ο «θαλασσοδαρμένος Καλύμνιος, και ο ξενιτεμένος» για τον οποίο μυξοκλαίνε και μπροστά στον οποίο «υποκλίνονται» (έχοντας προϋπηρεσία στις  υποκλίσεις) είναι έτοιμος να τους βαρέσει κλωτσιά κατά την υπόκλιση. Νοιώθουν την καυτή ανάσα ενός ολόκληρου λαού στο σβέρκο τους και ξορκίζουν  με λάσπη, που τη νομίζουν αγιασμό. Γιατί έχουν χάσει κάθε μέτρο, κάθε αίσθηση. Γιατί, όπως λέει ο Σεφέρης, «όταν πάρει δρόμο η βλακεία, πού να τη σταματήσεις».

Ιστορικά απαίδευτοι, προπαγανδίζουν «τους μονόδρομους» ενώ μιλούν  για δημοκρατία, αγνοώντας ότι η επίκληση του μονόδρομου και μόνο είναι κυρίαρχο χαρακτηριστικό του φασισμού.

Πολιτικά ανάλγητοι, τολμούν ακόμη να «υποκλίνονται» μπροστά στο συνταξιούχο και τον άνεργο νέο, συναινώντας στην κλοπή της σύνταξής του και τη συντριβή κάθε στοιχειώδους δικαιώματος, όπως  το να πουλάς την εργατική σου δύναμη κοψοχρονιά και να μη βρίσκεις αγοραστή.

Κοινωνικά βάρβαροι, μιλούν για ευπρέπεια  και επικαλούνται το διάλογο, την ώρα που συντάσσονται πίσω από σιδηρολοστούς και  αυστραλοπίθηκους με κράνη ή μάσκες για να συντρίψουν και σωματικά αυτούς που έχουν εξοντώσει κοινωνικά.

Ταξικά κακομοίρηδες, στρέφονται και χτυπούν την ίδια τους την τάξη, αλληθωρίζοντας κουτοπόνηρα μπροστά στην εξουσία.

Τελειώνοντας, με δεδομένο ότι «έχετε τις άκρες», το ‘πόθεν έσχες’ μου κατατίθεται  στην υπηρεσία μου. Ούτε προίκες, ούτε μίζες, ένα σπίτι με δάνειο.  Αναζητήστε το.  Και μετά βγάλτε τα ‘πόθεν έσχες’ των κοντινών «συντρόφων» αλλά και όσων αναδείξατε στο πλουσιότερο από συστάσεως Ελληνικού κράτους κοινοβούλιο.   

Η αίσθησή μου περί «βολέματος» δεν μου επιτρέπει να κάνω καν αίτηση και τις απαραίτητες κωλοτούμπες για τη διευθυντική θέση ενός σχολείου, όπως στα χαρτιά δικαιούμαι. Κρατήστε τες  για τα «δικά σας παιδιά».

 Όσο για το βιογραφικό μου σημείωμα , γράφεται στη συνείδηση των συμπατριωτών μου και  το θεωρώ αρκετά πολύτιμο για να το εμπιστευτώ σε ανάξια χέρια παλαμακιστών και σφουγγοκωλάριων.  

Καληνύχτα, πέφτει βαθύ σκοτάδι,

Και όπως ξαναείπαμε, καλή συνέχεια.  Καμιά δουλειά δεν είναι ντροπή.  

Νίνα Γεωργιάδου

Τελευταία τροποποίηση στις

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version