Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ενημέρωση από Δρ. Ταυλάριο & δυσκολία επικοινωνίας (3 video) Κύριο

 

Το «μενού» της ενημέρωσης που προσέφερε στην εβδομαδιαία συνέντευξη τύπου ο κ. Δρ. Ταυλάριος, ως εκπρόσωπος του Γραφείου Τύπου του κ. δημάρχου, είχε τα «καυτά» προβλήματα της επικαιρότητας, αλλά και κάποια δυσκολία στην… επικοινωνία.

 

Θέματα ενημέρωσης

Πολιτιστικό Καλοκαίρι, το πρώτο θέμα. Το θέμα αυτό το χαρακτήρισε ο κ. Ταυλάριος  ως το θέμα της εβδομάδος – ορίζοντας έτσι και την ιεράρχηση θεμάτων στα οποία αναφέρθηκε. Δε διένειμε πρόγραμμα, αλλά προανήγγειλε ότι το πρόγραμμα περιλαμβάνει πολλές εκδηλώσεις, στα πλαίσια πάντα των οικονομικών δυνατοτήτων του Δήμου.

Η αποκατάσταση της προβλήτας, ήταν το δεύτερο θέμα. Διαβεβαίωσε και πάλι τους δημοσιογράφους ότι σε ένα μήνα θα είναι έτοιμη (δηλαδή κοντά στα μέσα του Αυγούστου) και ότι 15 μέρες μετά την ολοκλήρωση του έργου (πιάνουμε Σεπτέμβρη) έχει θα αρχίζουν να προσεγγίζουν πλοία – για να φέρνουν τουρισμό στην Κάλυμνο.

Νομική διένεξη χαρακτήρισε το τρίτο στη σειρά(!) θέμα (το πιο σημαντικό και θορυβώδες της εβδομάδας), που αφορούσε στη σύγκρουση, επί τριήμερο, Διακομιχάλη-Κρούσκου για την απώλεια του εγγράφου στο Δήμο, με το οποίο ο εργολάβος θα έπαιρνε €97.000 για το αντιπλημμυρικό έργο (υδατοδεξαμενή) στην Ταξιάρχη. Ο κ. Διακομιχάλης είχε καταγγείλει τον κ. Κρούσκο, τις προηγούμενες ημέρες, για σκοτεινή προώθηση του εγγράφου, λες και η ουσία δεν ήταν τα χρήματα που δικαιούνταν να πάρει ο εργολάβος. Αλλά το εντυπωσιακό στην υπόθεση ήταν ότι το έγγραφο δεν το είχε στείλει ο κ. Κρούσκος από το δικό του fax, όπως κατάγγειλε ο κ. δήμαρχος αλλά το υπουργείο Εσωτερικών. Όμως… ο κ. δήμαρχος και οι συνεργάτες του το διάβασαν λάθος, στη συνέχεια αποκαλύφθηκε η πλάνη του κ. δημάρχου και ο κ. Κρούσκος απαίτησε να ζητήσει δημόσια συγνώμη ο κ. Διακομιχάλης, αλλά τον κ. δήμαρχο «κάλυψε» ο δ/ντής της Οικονομικής Υπηρεσίας με ανακοίνωση του, διά της οποίας ζητούσε δημόσια… συγνώμη για το… λάθος του. Την εξέλιξη αυτή ο κ. Ταυλάριος τη χαρακτήρισε «νομική διένεξη», και συνέστησε στον κ. Κρούσκο «να ηρεμήσει», επαναλαμβάνοντας την «κλισέ» φράση του κ. Διακομιχάλη ότι «ο κ. δήμαρχος δεν συνομιλεί με εργολάβους». Μετά από αυτά αναμένεται ο Δήμος και ο κ. δήμαρχος να συνομιλεί με το δικηγόρο του κ. Κρούσκου, ο οποίος προφανώς δεν πρόκειται να εγκαταλείψει τη διεκδίκηση των €2.700 000 που του οφείλει ο Δήμος.

Το νέο διοικ. σ/λιο του νοσοκομείου ήταν πρώτη από τις επιγραμματικές ανακοινώσεις.

Σχολιασμός: Τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της ανασύνθεσης του διοικ. σ/λίου είναι τρία, και τα τρία πολύ σημαντικά, γιατί στέλλουν σαφή πολιτικά μηνύματα προς την τοπική κοινωνία:

1) Όλα τα νέα πρόσωπα είναι εξαιρετικοί συμπολίτες μας, αλλά εντελώς…τυχαία, είναι και «φιλικά προσκείμενα» (κατά την έκφραση του κ. δημάρχου) στον κ. Διακομιχάλη.  Επομένως και εδώ η αξιοκρατία έγινε σε στενό «οικογενειακό κύκλο».

2)  Η ανασύνθεση έγινε μόλις δύο μήνες πριν τη λήξη της θητείας του μέχρι χθες διοικ. σ/λίου. Ήταν τόση η πρεμούρα των ηγητόρων του Δήμου (όχι μόνο του δημάρχου αλλά συνολικά του σκληρού πυρήνα της σημερινής δημαρχιακής εξουσίας, η οποία εν πολλοίς κρατά τα ηνία των εξελίξεων), που δεν άντεχαν να περιμένουν ακόμη 2 μήνες.

3)  Ξηλώθηκαν πασοκτζήδες της παράταξης Ρούσσου, για να μπούνε πασοκτζήδες της παράταξης Διακομιχάλη. Και για να επιτευχθεί αυτό το «κατόρθωμα» βοήθησε Δωδεκανήσιος βουλευτής, ο οποίος τώρα ακούει τα «εξ αμάξης». Η λοιπή κοινωνία μπορεί να κοιμάται ήσυχη, με την πεποίθηση ότι δεν υπάρχει κομματισμός και μάλιστα του αισχίστου είδους – το «αισχρόν» της πολιτικής είναι όταν το κάθε κόμμα στηρίζει τα «δικά του παιδιά» και το «αίσχιστον» όταν αλληλοεξοντώνονται οι δημοτικές παρατάξεις (στην Κάλυμνο) που υποτίθεται ότι ανήκουν στο ίδιο κόμμα που λέγεται ΠΑΣΟΚ, για να στηρίξει η καθεμιά τα δικά της απαιδιά», αυτούς του «πρόσκεινται φιλικά στην παράταξη». Αλλά και το «αισχρότατον  πάντων»… είναι όταν σ’ αυτές τις εν ψυχρώ εκτελέσεις των «αδελφοφάηδων» πρωταγωνιστή βουλευτής, επιστήμονας, με κύρος και θέση…, που απαιτεί κιαι κάθαρση στην Υγεία… – Γιώργο Παπανδρέου, χαιρέτα μας τον πλάτανο.

Τέλος, οι ανακοινώσεις για την Καθαριότητα (με ανάθεση έργου σε ιδιώτη - εγκαταλείφθηκαν οι προεκλογικές «δεσμεύσεις» του κ. Διακομιχάλη για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην Καθαριότητα), το Καταδυτικό Φεστιβάλ (18-24/7/11) και οι γεωτρήσεις που προγραμμάτισε η ΔΕΥΑΚ (1 σε Ψέριμο & 2 στην Κάλυμνο) ολοκλήρωσαν την ενημέρωση.

Ερωτήσεις από την ΑΡΓΩ

Στη συνέχεια ο κ. Ταυλάριος δέχτηκε ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους. Η ΑΡΓΩ (Σακ. Τρικοίλης) έθεσε δύο ερωτήσεις: 1) Την πολιτική διάσταση της φράσης του κ. δημάρχου που αφορούσε την υπάλληλο του Πρωτοκόλλου: «αν και δεν είναι φιλικά προσκείμενη σε μένα, τη διατήρησα στην σοβαρή αυτή θέση (του Πρωτοκόλλου). 2) Το ότι ο Δήμος άφησε τις «δεσμεύσεις» για ανάπτυξη, πάταξη ανεργίας κ.λπ. και τρέχει για πολιτιστικές εκδηλώσεις σαν πολιτιστικός σύλλογος.

Στην πρώτη ερώτηση ο κ. Ταυλάριος απάντησε ότι ο κ. δήμαρχος ουσιαστικά προστάτεψε την υπάλληλο. Στη δεύτερη, ότι η παγκαλυμνιακή συνδιάσκεψη, στα πλαίσια του Πολιτιστικού Καλοκαιριού, έχει στόχους αναπτυξιακούς και αυτό θα αποδειχτεί.

Αλλά το σοβαρό πρόβλημα σ’ αυτή τη συνέντευξη του κ. Ταυλάριου ήταν ότι επέδειξε μεγάλη ικανότητα ελιγμών, καθώς οι απαντήσεις του στην ΑΡΓΩ ήταν ένα ελεύθερο «σλάλομ» περιστροφών γύρω από την ερώτηση και ποτέ πάνω σ’ αυτήν. Είναι και αυτό μια ικανότητα για έναν κυβερνητικό εκπρόσωπο αλλά δε διευκολύνεται η σωστή επικοινωνία.

 

Τελευταία τροποποίηση στις

Πολυμέσα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version