Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ξεκινά το Λίντερ Αλιείας, καλή «ένεση» για την Κάλυμνο (6 video) Κύριο

Στις περιοχές όπου ένα μεγάλο μέρος των κατοίκων ασχολείται με την αλιεία (και τη σπογγαλιεία) αλλά και με παρεμφερή επαγγέλματα, το πρόγραμμα στήριξης, με ελληνική και ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, πήρε την ονομασία Leader Αλιείας και, συνολικά, μοιράζει 38 εκ. ευρώ σε 7 αναπτυξιακές εταιρίες ανά την Ελλάδα.

 

Η Δωδεκάνησος, μέσω της Αναπτυξιακής Δωδεκανήσου (ΑΝΔΩ) ως Διαχειριστικής Αρχής που θα υλοποιήσει και θα επιβλέπει το πρόγραμμα, πήρε €4.840 000. Το ποσό αυτό προορίζεται για τις επιδοτήσεις έργων και δράσεων τόσο του Δήμου όσο και των ιδιωτών επενδυτών. Τα ποσοστά επιδότησης είναι 60% για επενδυτές που είναι αλιείς και 55% για μη αλιείς. Με τις ίδιες συμμετοχές του Δήμου και των επενδυτών, τα έργα που θα γίνουν στην Κάλυμνο θα απορροφήσουν περί τα 7 εκ. ευρώ. Και δεν τελειώνουμε εδώ: αν η Κάλυμνος παρουσιάσει καλή απορροφητικότητα, είναι πολύ εύκολο, όπως επισήμανε ο κ. Γ. Κατσοτούρχης, τα αρχικά 7 εκ. ευρώ να γίνουν και 10 εκ. ευρώ.

Διευκρινίσεις πάνω στο πρόγραμμα, που αρχίζει άμεσα, έδωσε σε συνέντευξη τύπου, το μεσημέρι της 1/7/11, η Διαχειριστική Επιτροπή του εν λόγω προγράμματος, η οποία πραγματοποίησε στην Κάλυμνο τη δεύτερη της συνεδρίαση. Επικεφαλής της αντιπροσωπείας ήταν ο αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Φώτης Χατζηδιάκος, ο οποίος αν και αποχωρεί από τη θέση του προέδρου της ΑΝΔΩ, θα παρακολουθεί από κοντά την εξέλιξη του προγράμματος από καθαρά προσωπικό ενδιαφέρον, καθότι από το ξεκίνημα της προσπάθειας αυτής συμμετείχε στην προετοιμασία και προώθηση του φακέλου.

Η κατάκτηση αυτή της Καλύμνου, μικρή αλλά πολύ σημαντική τις μέρες που περνάμε, έχει προϊστορία και αποτελεί προϊόν πολλής δουλειάς. Άρχισε  από δύο ανθρώπους, οι οποίοι συνεργάστηκαν παραγωγικά για και υπεύθυνα για την τεκμηρίωση της πρότασης: είναι ο τ. δήμαρχος κ. Γ. Ρούσσος και ο κ. Κατσοτούρχη, πρόεδρος των ψαράδων.

Σήμερα ο κ. Διακομιχάλης παίρνει τη σκυτάλη και καθώς ως δήμαρχος Καλυμνίων εξελέγη αντιπρόεδρος της ΑΝΔΩ (θέση την οποία κατείχε ο κ. Ρούσσος, αφού ο δήμαρχος Καλυμνίων θεσμικά εκλέγεται ως αντ/δρος της ΑΝΔΩ), αναλαμβάνει τη συνέχιση της συνεργασίας με τον κ. Κατσοτούρχη για τη σωστή υλοποίηση του προγράμματος.

Και αυτή η φάση του προγράμματος ξεκινά με τις καλύτερες προϋποθέσεις. Ο κ. Κατσοτούρχης είναι μες στη «καρδιά» του προγράμματος αλλά και ο κ. Διακομιχάλης, απαντώντας σε ερώτηση της εφημερίδας μας, έδειξε ότι έχει καθαρό και δυναμικό σχέδιο για την υλοποίηση του προγράμματος πάνω σε βάση κοινωνική και αναπτυξιακή, με τη σωστή διάχυση του επενδυτικού χρήματος. Γιατί ο Λίντερ Αλιείας είναι μια καλή τονωτική «ένεση» για την Κάλυμνο που μαραζώνει οικονομικά.          

Τελευταία τροποποίηση στις

Πολυμέσα

1 σχόλιο

  • Σύνδεσμος σχολίου Ιωάννης Ν Πατέλλης δημοσιεύθηκε από Ιωάννης Ν Πατέλλης

    Να αξιοποιήσει ο Δήμος το Δημοτικό εστιατόριο στην παραλία των Μυρτιών προτείνω μέσα απο αυτό το πρόγραμμα, για την αναβάθμιση της περιοχής.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version