The best bookmaker bet365

Best bookmaker bet365 register

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πάντων Χρημάτων Μέτρον, Άνθρωπος. Κύριο

Από την Αγγελική Σ. Τρικοίλη
 
Δεν ήταν το περιπολικό ταξί....γι αυτό και σήμερα είναι νεκρή .
Δεν μου αρέσουν τα ηθικοδιδακτικά κηρύγματα, όμως εδώ πρόκειται για κοινή λογική, που όπως φαίνεται απλά Δεν είναι και τόσο κοινή.

Ο λόγος βέβαια για το γνωστό τραγικό, πρόσφατο, μεταξύ πολλών άλλων τελευταία, περιστατικό γυναικοκτονίας. Και ο λόγος επίσης για τις δημοσιοϋπαλληλικές αγκυλώσεις και τα πρωτόκολλα και τις διαδικασίες.
 
Ναι δεν είναι ταξί τα περιπολικά και δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούνται για "ψύλλου πήδημα" . Συμφωνούμε.
Ναι το περιστατικό καταγράφηκε αναλυτικά και όπως έπρεπε και με την απαραίτητη καθαρεύουσα που αρμόζει στη σοβαρότητα του θέματος, "έξωθεν"...αυτό μας μάρανε.
 
Ναι ο καθένας εκείνη τη βραδιά πίστεψε πως έκανε αυτό που επιβάλλει ο ρόλος και η θέση του ως υπάλληλος του δημοσίου....με αρκετή άνεση και μπόλικη μπλαζέ διάθεση.
Και ναι η κοπέλα δολοφονήθηκε εν ψυχρώ, μπροστά από ένα αστυνομικό τμήμα, έως ότου η καταγραφή ολοκληρωθεί σύμφωνα με το γράμμα του Νόμου.
Και ποιό είναι λοιπόν το συμπέρασμα ; Μήπως ότι όλα λειτούργησαν καλά και όπως έπρεπε ; Απλά ο "ασθενής" απεβίωσε.
 
Δεν ξέρω αν βγαίνουν λίγο κυνικά όλα αυτά ...όμως με πολύ μεγαλύτερο κυνισμό και δημοσιοϋπαλληλισμό, που ελπίζω να μην καταντήσουν τελικά συνώνυμα αυτά τα δυο σιγά σιγά , αντιμετωπίστηκε η άτυχη κοπέλα εκείνη τη βραδιά από όλους τους "λειτουργούς" του συστήματος.
Το ξέρουμε πως σε όλες τις υπηρεσίες υπάρχουν πρωτόκολλα και διαδικασίες. Το γνωρίζουμε ότι πρέπει να τηρούνται. Τα ζούμε και τα υπηρετούμε κάποιοι από εμάς, καθημερινά .Όμως είναι άλλο η τήρηση μιας στάνταρ διαδικασίας και άλλο η παντελής αγνόηση και περιφρόνηση του ανθρώπινου παράγοντα μέσα σε όλα αυτά.
 
Και Ναι υπάρχουν περιπτώσεις που τα πρωτόκολλα πρέπει να τίθενται στην άκρη, εφόσον το απαιτεί η ανάγκη και η δεδομένη συγκυρία.
Ποιός θα το κρίνει αυτό ; Μα ένας λειτουργός με κοινή λογική, με ευελιξία εγκεφάλου και με την μοδάτη τελευταία "ενσυναίσθηση ", που όσο κι αν έχει γίνει η νέα καραμέλα, κακά τα ψέματα είναι χρήσιμη και απαραίτητη  .
 
Έτσι θα πρέπει να κρίνουμε και να λειτουργούμε όλοι όσοι διαχειριζόμαστε διαδικασίες και πρωτόκολλα, και άλλα τέτοια μεγαλεπίβολα άλλοθι αποτελεσματικότητας του ρημαγμένου ελληνικού δημοσίου, και κυρίως να μην ξεχνάμε ότι στο επίκεντρο όλων αυτών είναι και θα πρέπει να είναι ο παράγοντας άνθρωπος .
 
Και ο λειτουργός θα πρέπει πάνω απ΄ολα στην άσκηση του καθήκοντός του να λειτουργεί ως άνθρωπος και όχι ως προγραμματισμένος Robocop  με πεπερασμένες λειτουργίες και φυσικά να μην ξεχνάει, ότι ο ρόλος του είναι πρώτα και κύρια να εξυπηρετεί τον άνθρωπο και τις ανάγκες του . Για αυτό υπάρχει . 
 
Πάντων χρημάτων μέτρον άνθρωπος λοιπόν, για να θυμηθώ τον Πρωταγόρα που τα έλεγε και εισήγαγε πρώτος την έννοια του "ανθρωποκεντρισμού" *ότι, δηλαδή, ανυπέρβλητο μέτρο, πάνω από το κάθε τι είναι ο άνθρωπος.
 
Ας το έχουμε λίγο υπ΄όψιν όλοι ανεξαιρέτως.
 
*"Πάντων χρημάτων μέτρον εστίν άνθρωπος, των μεν όντων ως έστιν, των δε μη όντων ως ουκ έστιν",  η φράση θα μπορούσε να μεταφρασθεί ως εξής: "Ολων των αξιών (ποιοτήτων) μέτρο είναι ο άνθρωπος, αυτών που υπάρχουν, για το ότι υπάρχουν και αυτών που δεν υπάρχουν, για το ότι  δεν υπάρχουν".  (Πλάτων Θεαίτητος )
 
Τελευταία τροποποίηση στις

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Αργω Market

Prev Next

Σακελλάρης Τρικοίλης - Blog

Τίποτα!

Του Σακελλάρη Τρικοίλη Δεν υπάρχει πιο δυνατό κι αχτύπητο απ’ το Τίποτα. Όλοι ξετρελαίνονται μαζί του.

Αγγελική Τρικοίλη - Blog

Το Ρεπορτάζ από την Πηγή

  Και μια δεύτερη ανάγνωση Από την Αγγελική Σακ. Τρικοίλη

Καλλιόπη Τρικοίλη - Blog

Ο ΑΦΕΝΤΗΣ ΚΙ Ο ΦΟΥΚΑΡΑΣ

από την Καλλιόπη Τρικοίλη Αγχωμένο καθεστώς απολυταρχικό, σερφάρει σε κρίση και πανικό.

Καιρος

Σύνδεση Χρήστη

Από τα Blogs της Αργώ

Ροή Ειδήσεων

ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΟΥ ΜΙΘΡΙΔΑΤΗ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧ. ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ

30-04-2024, 11:15 | Τέχνες

H Amok Time Arts και το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης πα&rh...

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Συγκρότηση Νομαρχιακής Επιτροπής Βόρειας Δωδεκανήσου

29-04-2024, 09:38 | Περιφέρεια

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Β. ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ Δ&...

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ.

25-04-2024, 15:14 | Κυβέρνηση

Στο πλαίσιο της ναυτικής περιοδεία&sigma...

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

22-04-2024, 16:05 | Σπογγαλιεία

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, &...

Η ΕΝΩΣΗ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΕΛΛ. ΝΗΣΙΩΝ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

18-04-2024, 17:41 | Αλιεία

   Ε.Ν.Π.Ε.Ν.                         &n...

Argo Kalymnos