Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τόσο απλό και τόσο δύσκολο ; Κύριο

Αγγελική Τρικοίλη
 
Όταν συνειδητοποιήσουμε, ότι όλοι οι άνθρωποι, ανεξάρτητα από χρώμα, φύλο, καταγωγή, οικονομικό υπόβαθρο (πρέπει να) έχουν τα ίδια δικαιώματα μέσα σε μια κοινωνία, τότε θα πάψει να μας απασχολεί το ποιός κάνει τι και με ποιόν.
 
Είναι τόσο απλό και ταυτόχρονα -δυστυχώς ακόμα- τόσο δύσκολο όπως φαίνεται για την ελληνική κοινωνία. Και κάποιοι χρειάζονται φροντιστήρια...
 
Ίσως γιατί σκόπιμα και καθόλου τυχαία* έχουν φροντίσει ορισμένοι, ώστε η ελληνική κοινωνία να μείνει προσκολλημένη στην αναπαραγωγή αναχρονιστικών προτύπων τύπου "αγίας οικογένειας".
 
Μόνο που δεν βλέπω να βοηθούν και πολύ αυτά τα πρότυπα στην εξάλειψη της ενδο-οικογενειακής βίας, που σημειώνει απίστευτη έξαρση τελευταία και όλοι σκοτώνουν όλους...
 
Γιατί η οικογένεια δεν είναι απλά βιτρίνα, θέλει δουλειά για να έχει ουσία . Και η ουσία βρίσκεται στις αληθινές σχέσεις και τις αξίες, που αυτή περνάει στα παιδιά.
 
Και εν πάσει περιπτώσει λιγότερη υποκρισία, καλό θα μας κάνει νομίζω για να δούμε και την αλήθεια κάποια στιγμή κατά πρόσωπο ή απλά τον εαυτό μας στον καθρέφτη.
 
* Τυχαίο παράδειγμα ότι καταργήθηκε το μάθημα της κοινωνιολογίας από τα σχολεία . Βολεύει πολλούς ο Μεσαίωνας....
 
 
Τελευταία τροποποίηση στις
Αγγελική Τρικοίλη

Αγγελική Τρικοίλη

E-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Argo Kalymnos