The best bookmaker bet365

Best bookmaker bet365 register

Μια Δωρεά και Καθόλου Ντροπή ! Κύριο

Από την Αγγελική Σ. Τρικοίλη

Έχω λοιπόν πολύ συγκεκριμένη άποψη σε ό,τι έχει να κάνει με τη φιλανθρωπία, τις ελεημοσύνες και αγαθοεργίες γενικά. Κι αυτή προσδιορίζεται από επιφυλακτική, όσον αφορά τα κίνητρα, τη σκοπιμότητα, τις αληθινές προθέσεις, έως εντελώς αρνητική σε σχέση με την πραγματική χρησιμότητα και αποτελεσματικότητά τους.

Εξηγούμαι : Συνήθως γίνεται ένα λάιφ στάιλ ξέπλυμα εκ μέρους κάποιων «καλόκαρδων» πλουσίων, είτε μια διαφήμιση καλών προθέσεων και οικοδόμησης φιλολαϊκού προφίλ από άλλους παράγοντες της δημόσιας ζωής για τους όποιους ιδιοτελείς σκοπούς μπορεί να θέλει καθένας να εξυπηρετήσει.

Κι άλλες φορές καλείται ο μεροκαματιάρης της διπλανής πόρτας, με την επίκληση στο συναίσθημα και στο φιλότιμο, να συμβάλει με το υστέρημά του και να καλύψει τρύπες και ανεπάρκειες του κεντρικού κράτους με την ανταμοιβή να νιώσει κι αυτός «χρήσιμος». Γιατί ;

Έχουν δε υπάρξει από όσο θυμάμαι άπειροι τηλεμαραθώνιοι, που αποσκοπούν στο να γεμίσουν ταμεία από τον οβολό των απλών πολιτών-τηλεθεατών αυτής της χώρας και να ανακουφίσουν -ανάλογα την περίπτωση- σεισμοπαθείς, πλημμυροπαθείς και άλλους άτυχους συμπολίτες μας, που ένιωσαν στο πετσί τους την ανεπάρκεια και αναποτελεσματικότητα των μηχανισμών αυτής της Χώρας.

Δεν νομίζω, όταν σβήνουν τα φώτα, να έχει λογοδοτήσει κανείς για το ποιος άδειασε αυτά τα ταμεία και σε ποιές τσέπες τελικά κατέληξαν τα χρήματα, ούτε θυμάμαι ορατά και θεαματικά αποτελέσματα από τέτοιου είδους διαδικασίες.

Γιατί λοιπόν πρέπει ο πολίτης μιας Χώρας να δώσει χρήματα, για σεισμοπαθείς, πλημμυροπαθείς, για δομές αστέγων, για ιδρύματα απόρων, για ορφανοτροφεία ;

Γιατί ; Το κρατικό χρήμα, το οποίο έχει εξ αντικειμένου την υποχρέωση να στηρίζει, να συντηρεί και να ενθαρρύνει έμπρακτα τη λειτουργία τέτοιων δομών , τόσο απαραίτητων για την κοινωνική συνοχή, που ακριβώς καταλήγει ; (ρητορικό προφανώς…)

Και βρίσκεται τώρα και μια ελληνίδα (έχει σημασία) γιαγιά να δωρίσει (!) ασθενοφόρο όχημα σε νοσοκομείο της περιφέρειας, το οποίο αγόρασε από το υστέρημά της -έχοντας προφανέστατα ταλαιπωρηθεί από την έλλειψη και την ανεπάρκεια του ελληνικού δημόσιου συστήματος υγείας- και δεν βρίσκεται κανείς να ντραπεί ;

Και δεν βρίσκεται κανείς από τους δημοσιολογούντες να κρίνει και να κατακεραυνώσει την κατάντια μας ;

Αντίθετα αποτελεί και είδηση πρώτης γραμμής προς επικοινωνιακή αναπαραγωγή και αξιοποίηση -όλα είναι επικοινωνία άλλωστε- στα κεντρικά δελτία ειδήσεων, ότι ο Πρωθυπουργός έκανε την τιμή και τηλεφώνησε στη γιαγιά για να την ευχαριστήσει για τη δωρεά της, αντί ας πούμε να της ζητήσει συγνώμη… και να της επιστρέψει το ποσό .

Και είναι όλα καλά ! Κανείς δεν αισθάνεται έστω λίγο ντροπή για ένα κράτος που αντί να φροντίζει τον πολίτη ως οφείλει, περιμένει από τον πολίτη να του δωρίσει…υπηρεσίες που είναι υποχρεωμένο να παρέχει.

Και όλοι θαυμάζουμε …αντί να ντρεπόμαστε για το χάλι μας…

Τελευταία τροποποίηση στις
Αγγελική Τρικοίλη

Αγγελική Τρικοίλη

E-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Αργω Market

Prev Next

Σακελλάρης Τρικοίλης - Blog

Τίποτα!

Του Σακελλάρη Τρικοίλη Δεν υπάρχει πιο δυνατό κι αχτύπητο απ’ το Τίποτα. Όλοι ξετρελαίνονται μαζί του.

Αγγελική Τρικοίλη - Blog

Το Ρεπορτάζ από την Πηγή

  Και μια δεύτερη ανάγνωση Από την Αγγελική Σακ. Τρικοίλη

Καλλιόπη Τρικοίλη - Blog

Ο ΑΦΕΝΤΗΣ ΚΙ Ο ΦΟΥΚΑΡΑΣ

από την Καλλιόπη Τρικοίλη Αγχωμένο καθεστώς απολυταρχικό, σερφάρει σε κρίση και πανικό.

Ημερολόγιο Blog

Καιρος

Σύνδεση Χρήστη

Argo Kalymnos