The best bookmaker bet365

Best bookmaker bet365 register

Ένα δημοψήφισμα, οι αγελάδες στην Ελβετία και το Μετρό στα Εξάρχεια. Κύριο

 Από την Αγγελική Σ. Τρικοίλη
 
Η είδηση αναφερόταν στο τι γίνεται όταν τα κουδούνια που έχουν στο λαιμό τους οι αγελάδες στην Ελβετία είναι ακριβώς έξω από το παράθυρο της κρεβατοκάμαρας μέρα και νύχτα και χτυπούν γύρω από το λαιμό 20 ή 30 αγελάδων; Αυτό είναι το δίλημμα που αντιμετωπίζουν πολλές ελβετικές κοινότητες, σήμερα.
Και συνέχιζε κάπως έτσι (Εφσυν) :
Το Aarwangen με πληθυσμό 4.700 κατοίκων, είναι ένα γραφικό χωριό που βρίσκεται στις όχθες του πανέμορφου ποταμού Aare, στις Άλπεις της Βέρνης. Διαθέτει ένα μεσαιωνικό κάστρο και παραδοσιακές αγροικίες.
 
Στις παραδοσιακές αγροικίες γύρω από το χωριό, ζουν πολλές αγελάδες γαλακτοπαραγωγής, με τα χαρακτηριστικά κουδούνια στο λαιμό τους. Για μερικούς από τους νέους κατοίκους του Aarwangen, ο θόρυβος αποδείχθηκε ενοχλητικός.
Κι έτσι αποφασίστηκε να διεξαχθεί δημοψήφισμα για το αν θα αφαιρεθούν ή όχι τα κουδούνια από τις αγελάδες τουλάχιστον τις βραδινές ώρες.
 
Το δημοψήφισμα (λατ. referendum) είναι λοιπόν μία διαδικασία άμεσης ψηφοφορίας, προκειμένου να επικυρωθεί ή να απορριφθεί μια πρόταση που έχει ιδιαίτερη σημασία και επηρεάζει σε σημαντικό βαθμό τις ζωές των πολιτών.
Δημοψηφίσματα διοργανώνονται συνήθως για σημαντικά ζητήματα, και σε πολλές χώρες, όπως είναι η Ελβετία, αυτά αποτελούν συνήθη πρακτική, διοργανώνονται εύκολα, με πρόταση βουλευτών ή συλλογή υπογραφών, σε τοπικό ή εθνικό επίπεδο. Ως εδώ καλά .
 
Στη συνέχεια η ματιά μου έπεσε στα τεκταινόμενα της πλατείας Εξαρχείων. Μια πλατεία με μεγάλη ιστορία και δική της κουλτούρα , με κατοίκους που αντιδρούν στην δημιουργία σταθμού Μετρό και στην κοπή 72 δέντρων, προκειμένου να γίνουν οι εργασίες.
Διαβάζω: Δια των ΜΑΤ, των χημικών και του ξύλου στους διαμαρτυρόμενους κατοίκους ξεκίνησαν τα «έργα» για τη δημιουργία σταθμού Μετρό στην πλατεία Εξαρχείων, δηλαδή η τοποθέτηση λαμαρινών και η καταστροφή των δέντρων της.
 
Δεν θέλω να συνεχίσω, οι εικόνες μιλούν από μόνες τους. Θα μου πείτε, τι συγκρίνεις τώρα. Και θα έχετε δίκιο.
Επειδή καυχιόμαστε για κάτι επενδυτικές βαθμίδες και γυρνάμε στα Παρισινά σαλόνια, ωραίος καιρός για βόλτα στο Παρίσι by the way, και συζητάμε με κοστούμι και γραβάτα για την τύχη των Παλαιστινίων, σημαίνει ότι δεν θα βγάλουμε τα ΜΑΤ να ρίξουν λίγο ξύλο στα Εξάρχεια ;
 
Κι ας μη γελιόμαστε λύσεις για το θέμα του Μετρό μπορούν να βρεθούν άπειρες όπως και εναλλακτικές. Το θέμα είναι όμως να επιβληθεί η εξουσία με τα όργανα επιβολής της.
Και να ξηλωθεί και μια πλατεία που έχει τη δική της ιστορία και κουλτούρα. Και να επέλθει και το γνωστό gentrification, με άλλα λόγια ο «εξευγενισμός» της.
 
Μια πρακτική που χαρακτηρίζεται από την αγορά και ανακαίνιση κατοικιών και καταστημάτων σε αστικές γειτονιές, η οποία με τη πάροδο του χρόνου οδηγεί στην αναβάθμιση της συνοικίας και στην αύξηση της αξίας των ακινήτων και των ενοικιών.
 
Καταλάβαμε ; Έτσι επιβάλλεται στο Ελλάντα η δημοκρατία. Έτσι και η ανάπτυξη . Και έτσι λαμβάνονται οι αποφάσεις και εκτελούνται οι παρεμβάσεις που αφορούν τις ζωές μας. Με ξύλο κυριολεκτικώς και μεταφορικώς.
Για να μην έχουμε αυταπάτες και να έχουμε και λίγο επίγνωση της ξεφτίλας που ζούμε.
 
Α.Τ.
Τελευταία τροποποίηση στις
Αγγελική Τρικοίλη

Αγγελική Τρικοίλη

E-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Περηφάνεια και Προκατάληψη ΧΩΡΙΣ ΟΞΥΓΟΝΟ... »

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Αργω Market

Prev Next

Σακελλάρης Τρικοίλης - Blog

Τίποτα!

Του Σακελλάρη Τρικοίλη Δεν υπάρχει πιο δυνατό κι αχτύπητο απ’ το Τίποτα. Όλοι ξετρελαίνονται μαζί του.

Αγγελική Τρικοίλη - Blog

Το Ρεπορτάζ από την Πηγή

  Και μια δεύτερη ανάγνωση Από την Αγγελική Σακ. Τρικοίλη

Καλλιόπη Τρικοίλη - Blog

Ο ΑΦΕΝΤΗΣ ΚΙ Ο ΦΟΥΚΑΡΑΣ

από την Καλλιόπη Τρικοίλη Αγχωμένο καθεστώς απολυταρχικό, σερφάρει σε κρίση και πανικό.

Ημερολόγιο Blog

Καιρος

Σύνδεση Χρήστη

Argo Kalymnos