The best bookmaker bet365

Best bookmaker bet365 register

Περηφάνεια και Προκατάληψη

Aπό την Αγγελική Σ. Τρικοίλη

Τη χαμένη τους περηφάνεια επικαλούνται κάποιοι στον Σύριζα και μάλλον θα ψάξουν, όπως αφήνεται να εννοηθεί, να την αναζητήσουν εκτός…

Την προκατάληψη όμως με την οποία οι ίδιοι υποδέχτηκαν τον νέο πρόεδρο του Σύριζα, εκλεγμένο από 150 χιλιάδες μέλη, δεν μας την εξήγησαν ποτέ.

Αντιθέτως, του φόρτωσαν με το ζόρι τον χαρακτηρισμό του απολίτικου, του φυτευτού, του "πράκτορα" σκοτεινών συμφερόντων, μέχρι και του καπιταλισμού του ίδιου, αυτοπροσώπως ! (Το προπατορικό αμάρτημα έμεινε μόνο να βαραίνει ακόμα την Εύα.)

Τόσο βαθιά ιδεολογικά διακυβεύματα υπάρχουν, τα οποία ασφαλώς και απαξιούν να τα κοινοποιήσουν σε όλους εμάς τους αδαείς θνητούς, που συνιστούν τις αγεφύρωτες διαφορές τους και στερούν την υπερηφάνεια τους εντός του κόμματος ; Τόσο επείγουσα είναι  η κατάστασή τους, που δεν αντέχουν να περιμένουν ούτε μέχρι το προγραμματισμένο Συνέδριο για να αναζητήσουν έστω κοινούς τόπους ;

Και φθάνουν στο σημείο να απαξιώνουν και τη συμμετοχή τόσων συμπολιτών μας σε διαφανείς δημοκρατικές διαδικασίες, εγκεκριμένες μάλιστα από τους ιδίους, για τις οποίες κατά τα άλλα κόπτονται;

Και δεν μας εξήγησαν και ποτέ γιατί λοιπόν ο ταλαίπωρος ο Αλέξης Τσίπρας, που διέθετε και ουσία και πολιτικό εκτόπισμα και κομματικά ένσημα, πολεμήθηκε λυσσαλέα εκ των έσω, όπως αποδεικνύεται πλέον περίτρανα.

Μήπως για αυτούς ακριβώς τους λόγους ;

Εν πάσει περιπτώσει δεν ξέρω πού βρίσκεται η χαμένη υπερηφάνεια ορισμένων και πού θα την αναζητήσουν, ο καθένας είναι ελεύθερος να καθορίζει την πορεία και τη δράση του, σύμφωνα με τα δικά του προτάγματα.

Ξέρω όμως ότι ο Στ. Κασσελάκης τελευταία έχει θέσει μια σειρά ζητημάτων, όπως είναι η διερεύνηση του σκανδάλου των υποκλοπών και του τραγικού δυστυχήματος των Τεμπών, έθεσε θέματα δημοκρατικής λειτουργίας των θεσμών, και της ελευθερίας στη λειτουργία των ανεξάρτητων αρχών, που θυμίζουν κάτι από αληθινή πολιτική.

Πολύ περισσότερο μάλιστα από τις ανούσιες εσωκομματικές ξυφουλκήσεις στις οποίες επιδίδονται με τόσο πάθος ορισμένοι. Δεν ξέρω βέβαια αν το έχουν αντιληφθεί αυτό ή είναι πολύ απασχολημένοι ομφαλοσκοπώντας .

Υ.Γ. Κι ας μας εξηγήσει και κάποιος…αρμόδιος τέλος πάντων τι σημαίνει ακριβώς και σε τι συνίσταται η «τοξικότητα». Γιατί πολύ φοριέται τελευταία και μου φαίνεται ότι αυτοί που την επικαλούνται με αποτροπιασμό, είναι τελικά και αυτοί που τη διασπείρουν τεχνηέντως…

Α.Τ.

* Ο τίτλος δανεισμένος φυσικά από το ομώνυμο μυθιστόρημα της Jane Austin Pride and Prejudice

 

Τελευταία τροποποίηση στις
Αγγελική Τρικοίλη

Αγγελική Τρικοίλη

E-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Αργω Market

Prev Next

Σακελλάρης Τρικοίλης - Blog

Τίποτα!

Του Σακελλάρη Τρικοίλη Δεν υπάρχει πιο δυνατό κι αχτύπητο απ’ το Τίποτα. Όλοι ξετρελαίνονται μαζί του.

Αγγελική Τρικοίλη - Blog

Το Ρεπορτάζ από την Πηγή

  Και μια δεύτερη ανάγνωση Από την Αγγελική Σακ. Τρικοίλη

Καλλιόπη Τρικοίλη - Blog

Ο ΑΦΕΝΤΗΣ ΚΙ Ο ΦΟΥΚΑΡΑΣ

από την Καλλιόπη Τρικοίλη Αγχωμένο καθεστώς απολυταρχικό, σερφάρει σε κρίση και πανικό.

Ημερολόγιο Blog

Καιρος

Σύνδεση Χρήστη

Argo Kalymnos