Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Επιστροφή Γ. Βαληνάκη στην καθηγητική έδρα για "διάλειμμα" Κύριο

Ο συμπατριώτης μας κ. Γιάννης Βαληνάκης, τέως υφυπουργός Εξωτερικών και βουλευτής Δωδεκανήσου της ΝΔ αποχωρεί από την πολιτική σκηνή και επιστρέφει στην καθηγητική έδρα, με την εξαιρετικά τιμητική θέση που του προτάθηκε από το London School of Economics.

 

Η πολιτική μπορεί να έχει συναρπαστικές συγκινήσεις και να δίνει την ευκαιρία να εφαρμόζονται στην πράξη οι θεωρητικές απόψεις, όμως η καθηγητική έδρα έχει το δικό της πνευματικό μεγαλείο και την αίγλη, ειδικά όταν πρόκειται ένα ίδρυμα διεθνούς αναγνώρισης. Την απόφασή του αυτή η κ. Βαληνάκης τη γνώρισε στον αρχηγό του κόμματος κ. Αντ. Σαμαρά με επιστολή του, την οποία και επισυνάπτει στο παρακάτω δελτίο τύπου (9.6.11).  

Ωστόσο, για την πλήρη κατανόηση της επιστολής του κ. Βαληνάκη, πρέπει να επισημάνουμε τρία σημεία, που έμμεσα μιλάνε για το αύριο:

1)   Δηλώνει ότι στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές δεν επιθυμεί να είναι υποψήφιος. Δεν λέει ότι εγκαταλείπει την πολιτική. Επομένως, αποσύρεται για ακαδημαϊκή «ανανέωση» και «διάλειμμα» στην πολιτική δράση.

2)  Μένει «πιστός στρατιώτης στη ΝΔ». Συνεπώς, καλή η καθηγητική έδρα στο London School of Economics, αλλά η πολιτική παραμένει ο μεγάλος του έρωτας.

3)  Μας υπόσχεται ότι θα μείνει κοντά στη Δωδεκάνησο, την εκλογική του περιφέρεια.

 

Πολιτικό Γραφείο

Γιάννη Βαληνάκη

τ. Υφυπουργού Εξωτερικών & Βουλευτή Δωδεκανήσου

Καθηγητή Πανεπιστημίου Αθηνών

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα,  9 Ιουνίου 2011

Ο τ. Υφυπoυργός Εξωτερικών και Βουλευτής Δωδεκάνησου κ. Γιάννης Βαληνάκης  ενημέρωσε σήμερα  τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ.  Αντώνη Σαμαρά για την απόφασή του να μην είναι υποψήφιος στις επόμενες βουλευτικές εκλογές.

Επισυνάπτεται η επιστολή του κ Γιάννη Βαληνάκη προς τον κύριο Αντώνη Σαμαρά.

 

ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Πολιτικό Γραφείο Γιάννη Βαληνάκη

τ. Υφυπουργού Εξωτερικών & Βουλευτή Δωδεκανήσου

Kύριον Αντώνη Σαμαρά,

Πρόεδρο Νέας Δημοκρατίας

Αθήνα, 9 Ιουνίου 2011

Αγαπητέ Πρόεδρε,

Θα ήθελα να σε ενημερώσω ότι μετά από πολλή σκέψη αποφάσισα να μην είμαι υποψήφιος στις επόμενες βουλευτικές εκλογές.

Στην απόφασή μου αυτή οδηγήθηκα από τις αυξημένες υποχρεώσεις μου στο εξωτερικό στις οποίες  προστέθηκε πρόσφατα και η τιμητική πρόσκλησή μου ως Καθηγητή και τ. Υφυπουργού Εξωτερικών από το London School of Economics ξεκινώντας από τον προσεχή Σεπτέμβριο. Οι υποχρεώσεις μου αυτές καθιστούν πολύ δύσκολη την φυσική μου παρουσία στα Δωδεκάνησα με τη συχνότητα και στα επίπεδα που θα ήθελα και περιμένουν από μένα οι συμπατριώτες και συμπατριώτισσές μου.   

Εύχομαι κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο που έχεις αναλάβει για την ανάταξη της παράταξής μας και την ανάληψη της διακυβέρνησης του τόπου σε ιδιαίτερα κρίσιμες στιγμές για την πατρίδα μας. Θα μείνω απλός στρατιώτης στις τάξεις της Νέας Δημοκρατίας και στη διάθεσή σου για ό, τι χρειαστείς.

Εξυπακούεται, επίσης, ότι θα είμαι σταθερά στο πλευρό των συμπατριωτών μου στα Δωδεκάνησα που έχουν να αντιμετωπίσουν κρίσιμα προβλήματα, τα οποία συζητήσαμε και κατά την τελευταία μας συνάντηση προ διμήνου.

Με εκτίμηση
                                                                                                       Γιάννης Βαληνάκης

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version