The best bookmaker bet365

Best bookmaker bet365 register

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Στ. Κασσελάκης: Οι εθελοντές στις φωτιές της Ρόδου είναι τα πρόσωπα της χρονιάς, είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι Κύριο

«Ως απόδημος Έλληνας ζητάω από την ομογένεια να λάβει σοβαρά υπόψη ότι η Ρόδος είναι ασφαλής και χρήζει της στήριξης όλων μας», τόνισε από τη Ρόδο ο Στέφανος Κασσελάκης

Με αφορμή τις πρόσφατες καταστροφικές φωτιές στη Ρόδο, ο Στέφανος Κασσελάκης, απόδημος υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, πραγματοποίησε διήμερη επίσκεψη στο νησί, στις 31 Ιουλίου και 1 Αυγούστου.

Στην περιοδεία στις πληγείσες περιοχές αλλά και στις συναντήσεις με εκπροσώπους κοινωνικών και επαγγελματικών φορέων, ο κ. Κασσελάκης - ο οποίος δραστηριοποιείται στο χώρο της ναυτιλίας - συνοδευόταν από την κα. Χρύσα Καραγιάννη, τέωςβουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στα Δωδεκάνησα.

Η περιοδεία στη Ρόδο είχε διττή στόχευση. Αφενός να συζητήσουν με Ροδίτες και Ροδίτισσες που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή και σε όλα τα μέτωπα καθ' όλη τη διάρκεια της πολυήμερης πυρόσβεσης, αλλά και να καταγράψουν τις υπάρχουσες ανάγκες και τα απαραίτητα άμεσα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για τη θωράκιση του νησιού από εδώ και εξής. Αφετέρου να συμβάλλουν στο μεγάλο εγχείρημα τουριστικής προβολής του νησιού σε διεθνές επίπεδο, και ιδιαίτερα στην ομογένεια, αναδεικνύοντας ότι η Ρόδος είναι ασφαλής, φιλόξενη, πανέμορφη και πρέπει να στηριχθεί ως η πρώτη επιλογή για διακοπές.

Στη διάρκεια των συναντήσεων με επαγγελματίες του τουρισμού, εθελοντές και εκπροσώπους σωματείων και φορέων (π.χ. Πανδωδεκανησιακό Σωματείο Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων, Σύνδεσμος ιδιοκτητών φορτηγών αυτοκινήτων δημόσιας χρήσης, Σωματείο Ιδιοκτητών Ε.Ι.Χ. με οδηγό), ιδιοκτήτες μικρομεσαίων επιχειρήσεων και αγρότες των οποίων οι δουλειές επλήγησαν κ.ο.κ., όλοι και όλες τους αναφέρθηκαν στον κρίσιμο και πρωτεύοντα ρόλο που διαδραμάτισαν οι εθελοντές της Ρόδου. Άνθρωποι που άφησαν τις δουλειές τους και βοήθησαν στην πυρόσβεση και τον έλεγχο των αναζωπυρώσεων, στην εκκένωση των μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων, στη μεταφορά των επισκεπτών σε ασφαλή σημεία έως τη διάσωση και σίτιση των ζώων που συνεχίζεται ως σήμερα.

Άπαντες δε, επιβεβαίωσαν τις τεράστιες ελλείψεις σε βασικά υλικοτεχνικά μέσα, την χρονοκαθυστέρηση στην αποστολή επίγειων και εναέριων δυνάμεων, που ήταν ανεπαρκή μπροστά στο μέγεθος της φωτιάς, και την έλλειψη κεντρικού επιχειρησιακού σχεδιασμού και συντονισμού.

Μεταξύ πολλών άλλων, ειπώθηκε ότι :

-          «Πριν ακόμα συντονιστούν ο αρμόδιες Υπηρεσίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εκατοντάδες άνθρωποι ήδη επικοινωνούσαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και άμεσα προσέτρεξαν με αγροτικά οχήματα, εργαλεία, βυτιοφόρα»

-          «Η εύκολη λύση ήταν το 112 και η εντολή «Εκκενώστε» με το φόβο να υπάρξουν θύματα – Σε πολλά χωριά δε χρειαζόταν καν η εκκένωση»

-          «Είχαμε στείλει 16 τουριστικά λεωφορεία στα ξενοδοχεία να παραλάβουν κόσμο, πριν πάρει χαμπάρι ο Δήμος και η Περιφέρεια»

-          «Δεν είδαμε ποτέ ξανά τόση νεολαία στα μέτωπα, το νησί είναι εδώ και έχει μέλλον»

-          «Πρέπει να υπάρξει επιμόρφωση και σεμινάρια μικρής και μεγάλης κλίμακας των νέων εθελοντών για τη δεύτερη γραμμή»

-          «Χωρίς VHF/ασυρμάτους ή GPS τα βυτιοφόρα οχήματα ενώ τα ζητάμε εδώ και χρόνια από τον Δήμο – Όταν χανόταν το σήμα στο κινητό, χανόταν η παρτίδα με τη φωτιά»

-          «Δυστυχώς, η φύση δεν επιστρέφει στην πρότερη κατάσταση, η καταστροφική ζημιά θα αποκατασταθεί μετά από πολλά χρόνια στη Νότια Ρόδο»

-          «Οι αποζημιώσεις δεν πλησιάζουν καθόλου την πραγματική ζημία που είχαμε»

-          «Η καλύτερη θεραπεία είναι η πρόληψη που δεν υπήρξε ποτέ – Φτιάχναμε μόνοι μας αντιπυρικές ζώνες, πήραμε πρωτοβουλίες»

-          «Χάθηκε πολύτιμος χρόνος τις τρεις πρώτες μέρες»
«Ο τοπικός και κρατικός μηχανισμός ξανά απών στη διάσωση και περίθαλψη ζώων – Από την τσέπη μας όλες οι μεταφορές, τα φάρμακα και η σίτισή τους»

-          «Δεν παίρνουμε νέες κρατήσεις – Υπάρχει 40% μείωση αφίξεων, περίπου 75 χιλ. λιγότεροι τουρίστες λόγω ακυρώσεων - Τεράστιο το οικονομικό κόστος για εμπόρους και επαγγελματίες τουρισμού και εστίασης – Περίπου 4 χιλ. οι εποχικοί εργαζόμενοι που μπήκαν σε αναστολή με το πενιχρό επίδομα των 534 ευρώ»

Κοινός τόπος στις προτάσεις για την επόμενη μέρα της Ρόδου, είναι ότι πρέπει να υπάρξει άμεση και ουσιαστική συζήτηση για σωστή διαχείριση της έκτακτης ανάγκης και της πολιτικής προστασίας, καθώς οι ανεπαρκείς διαχρονικές ελλείψεις, δεν απαντώνται μόνο με εκκενώσεις. Η αξιοθαύμαστη ροδίτικη αλληλεγγύη και η εθελοντική προσφορά δεν αρκούν.

Χρειάζεται άμεσος καθαρισμός των δασικών περιοχών και ορθές αποφάσεις διαχείρισης των καμένων περιοχών από έγκριτο επιστημονικό προσωπικό. Χρειάζονται άμεσα αντιπλημμυρικά και αντιδιαβρωτικά μέτρα για τις πλημμύρες που θα υπάρξουν. Χρειάζεται απογραφή της πανίδας που ποτέ δεν έχει γίνει και απογραφή του εξοπλισμού των εθελοντικών ομάδων ώστε να ενισχυθούν επαρκώς.

«Σε ένα νησί το οποίο ο πρωθυπουργός δεν έχει ακόμη επισκεφθεί, έστω σε ένδειξη αλληλεγγύης, εμείς είμαστε εδώ για να ακούσουμε, να μάθουμε, να κατανοήσουμε και να βοηθήσουμε στην ενίσχυση της θετικής εικόνας της Ρόδου και κυρίως, των ανθρώπων της», δήλωσε στη διάρκεια της παρουσίας του στο νησί ο Στέφανος Κασσελάκης.

Και πρόσθεσε: «Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι το πώς από μια τέτοια καταστροφή σε ένα -ιστορικά και τουριστικά- εμβληματικό νησί, μπορεί τελικά να προκύψει ένα αναθεωρημένο σχέδιο πρόληψης και συντονισμού με μόνιμη και επαρκή στελέχωση των επίγειων και εναέριων δυνάμεων που επιχειρούν, με ενίσχυση του υλικοτεχνικού εξοπλισμού των εθελοντικών ομάδων, με την αξιοποίηση και κατάρτιση νέων εθελοντών που προσέτρεξαν κατά εκατοντάδες στις φωτιές, αλλά και με μια άμεση θεραπεία της τουριστικής εικόνας του νησιού».

Μέσα από την οπτική των Ροδιτών η Χρύσα Καραγιάννη συμπλήρωσε: «Ο σεβασμός προς το φυσικό περιβάλλον, παράλληλα με την αναπτυξιακή στόχευση, πρέπει να είναι βασικό κριτήριο στους βραχυπρόθεσμους, καθώς και μακροπρόθεσμους σχεδιασμούς για ένα νησί όπως η Ρόδος. Η διατήρηση του φυσικού πλούτου είναι απόλυτα συνυφασμένη με την ποιότητα ζωής του ανθρώπου και με τις αναπτυξιακές προοπτικές του τόπου στον οποίο ζει. Δεσμευόμαστε ότι θα συμβάλουμε σε αυτή την κατεύθυνση με συγκεκριμένες θέσεις και προτάσεις, όπως οι παραπάνω».

Δείτε αναλυτικά το βίντεο από την περιοδεία στη Ρόδο μαζί με τις σχετικές δηλώσεις των αρμόδιων φορέων στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.youtube.com/watch?v=vjRIOFdH_NQ&ab_channel=StefanosKasselakis





Τελευταία τροποποίηση στις

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Αργω Market

Prev Next

Σακελλάρης Τρικοίλης - Blog

Τίποτα!

Του Σακελλάρη Τρικοίλη Δεν υπάρχει πιο δυνατό κι αχτύπητο απ’ το Τίποτα. Όλοι ξετρελαίνονται μαζί του.

Αγγελική Τρικοίλη - Blog

Το Ρεπορτάζ από την Πηγή

  Και μια δεύτερη ανάγνωση Από την Αγγελική Σακ. Τρικοίλη

Καλλιόπη Τρικοίλη - Blog

Ο ΑΦΕΝΤΗΣ ΚΙ Ο ΦΟΥΚΑΡΑΣ

από την Καλλιόπη Τρικοίλη Αγχωμένο καθεστώς απολυταρχικό, σερφάρει σε κρίση και πανικό.

Καιρος

Σύνδεση Χρήστη

Από τα Blogs της Αργώ

Ροή Ειδήσεων

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ.

25-04-2024, 15:14 | Κυβέρνηση

Στο πλαίσιο της ναυτικής περιοδεία&sigma...

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

22-04-2024, 16:05 | Σπογγαλιεία

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, &...

Η ΕΝΩΣΗ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΕΛΛ. ΝΗΣΙΩΝ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

18-04-2024, 17:41 | Αλιεία

   Ε.Ν.Π.Ε.Ν.                         &n...

ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

17-04-2024, 08:38 | Βουλευτές

16/04/2024 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Στις 9 Ιουνίου 2024, δίνετ...

Argo Kalymnos