Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ο ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ. ΚΑΛΥΜΝΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΚ Κύριο

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΚΑΛΥΜΝΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κάλυμνος 28/3/2023

Η Κυβέρνηση της ΝΔ αποφάσισε, μέσα από τις γνωστές μεθοδεύσεις της, και με πρόσχημα την εξάντληση όλων των πιθανών ελέγχων αξιοπλοΐας και ασφάλειας, να δώσει τη χαριστική βολή στην ναυτιλιακή εταιρεία της Καλύμνου κηρύσσοντάς την έκπτωτη και θέτοντας το πλοίο «Νήσος Κάλυμνος» εκτός δρομολογίων, ενώ πλέον έχει όλα τα απαραίτητα πιστοποιητικά.

Η ΑΝΕ Καλύμνου ιδρύθηκε το 1987 ως εταιρεία λαϊκής βάσης με έδρα την Κάλυμνο και με σκοπό να καλύψει την ανάγκη σύνδεσης των μικρών, ακριτικών μας νησιών.

Μια εταιρεία της οποίας ο Δήμος κατέχει το 70% του μετοχικού κεφαλαίου, βασισμένη σε κεφάλαια από το υστέρημα των Καλυμνίων, που πίστεψαν και θέλησαν να στηρίξουν και στηρίζουν ως σήμερα τις ενδο-νησιωτικές μετακινήσεις , κάτι για το οποίο θα έπρεπε να μεριμνά το επίσημο Ελληνικό κράτος, ιδιαίτερα στην ευαίσθητη από κάθε άποψη περιοχή μας.

Το αναμφισβήτητο κοινωνικό και εθνικό έργο της εταιρείας με τα δρομολόγια που εκτελούσε το πλοίο «Νήσος Κάλυμνος» όλα αυτά τα χρόνια είναι αυταπόδεικτο καθώς από την ίδρυση της ως και σήμερα έχει εξυπηρετήσει τις συγκοινωνίες κι έχει συμβάλει στην ανάπτυξη των μικρών ακριτικών νησιών της περιφέρειάς μας όπως οι Αρκιοί, οι Λειψοί, το Αγαθονήσι .

Άλλη μια απόδειξη ανάλγητης πολιτικής, που κατεδαφίζει εξ ολοκλήρου κάθε πρόσχημα νησιωτικότητας και νησιωτικής πολιτικής από την παρούσα Κυβέρνηση της ΝΔ, η οποία προσπαθεί με κάθε τρόπο να στραγγαλίσει και το ρηξικέλευθο μέτρο του Μεταφορικού ισοδύναμου, που εφάρμοσε μέσα από πολλές δυσκολίες ο συμπατριώτης μας βουλευτής Δωδ/σου Νεκτ, Σαντορινιός, με τις τραγικές και απαράδεκτες καθυστερήσεις στην καταβολή των ποσών προς τους δικαιούχους νησιώτες.

Πολύ απλά γιατί η Κυβέρνηση της ΝΔ πιστεύει δομικά και στηρίζει ανεπιφύλακτα τα μονοπώλια και τους εφοπλιστές και όχι τις μικρές εταιρείες λαϊκής βάσης, των ακριτικών νησιών, που παλεύουν για την επιβίωσή τους. Αυτές τις οδηγεί σταθερά στον αφανισμό.

Η Ο.Μ ΣΥΡΙΖΑ- Π.Σ ΚΑΛΥΜΝΟΥ, στο πολύ σοβαρό πρόβλημα που προέκυψε στο πλοίο Ν. ΚΑΛΥΜΝΟΣ, στους εργαζόμενους και στην εταιρεία, έχει να καταθέσει την αμέριστη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη της.

Δεν είναι η ώρα ίσως να αναζητηθεί το ΠΟΙΟΣ και ΓΙΑΤΙ. Είναι ή ώρα για το ΠΩΣ θα σκύψουμε ΟΛΟΙ σ’ ένα πρόβλημα που η λύση του απαιτεί ΣΥΝΘΕΣΗ απόψεων, επιχειρημάτων και θέσεων και όχι πετροπόλεμο προσώπων και αποφάσεων.

Τα λάθη, οι παραλείψεις και οι αστοχίες έχουν αξία όταν γίνονται εργαλεία μάθησης και μη επανάληψης στο μέλλον.

Οι δυο υποψήφιοι βουλευτές μας, ο Γιώργος Κασσάρας και ο Ηλίας Καματερός έχουν ήδη καταθέσει τις απόψεις τους και τις προτάσεις τους στα τοπικά μέσα ενημέρωσης επί του θέματος και σήμερα 28/3/2023 ο νυν βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Δωδ/σου Δημ. Γάκης πρόκειται να καταθέσει στη Βουλή επίκαιρη ερώτηση, αναζητώντας τις επίσημες απαντήσεις από τον αρμόδιο Υπουργό.

Η Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Καλύμνου βρίσκεται πάντα στην διάθεση των φορέων του νησιού μας και όλων των εμπλεκομένων, προκειμένου να διασφαλίσουμε το μέλλον της εταιρείας, συμβάλλοντας προς την κατεύθυνση αυτή με όλες μας τις δυνάμεις.

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ

Τελευταία τροποποίηση στις

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version