Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

ΜΗΝ ΞΟΔΕΥΕΣΤΕ ! Κύριο

 Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από τηλεοράσεως στο πλαίσιο της προεκλογικής περιόδου. Την ίδια ώρα η ακρίβεια είναι εκρηκτική με τον πληθωρισμό στα τρόφιμα να παραμένει σταθερά στο 15% εξανεμίζοντας τις αυξήσεις «ψίχουλα» της κυβέρνησης .

Προκλητικά υποστήριξε επίσης ότι είναι σαν να πήραν οι εργαζόμενοι τρεις επιπλέον μισθούς επί των ημερών του.

Ο Κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι η αύξηση θα συμπαρασύρει και τα επιδόματα ανεργίας. όπως ανέφερε επίσης από το 2019 είναι η τρίτη αύξηση που κάνει η κυβέρνησή του και υποστήριξε ότι είναι σαν να πήραν οι εργαζόμενοι τρεις επιπλέον μισθούς.

«Δεν έχω αυταπάτες» είπε στις δηλώσεις του ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι «το τελικό ποσό βρίσκεται στο ανώτατο όριο των δυνατοτήτων». «Είναι η ώρα να στηριχθούν οι εργαζόμενοι» ανέφερε. 

Αυτή περίπου είναι η είδηση . Αυτό που Δεν αποτελεί πλέον είδηση είναι ο ασύστολος εμπαιγμός όλων των εργαζομένων δημοσίου και ιδωτικού τομέα, συνταξιούχων και λοιπών φτωχών συγγενών και  ατυχών τάξεων της κοινωνίας μας, οι οποίοι καλούνται να επιβιώσουν αξιοπρεπώς (κατά προτίμηση)  μέσα σε ένα κυκεώνα αυξήσεων, ανατιμήσεων σε όλα τα είδη πρώτης  και κάθε άλλης ανάγκης...και γενικότερης οικονομικής αφαίμαξης από παντού και προς πάσα κατεύθυνση.

Τι και αν το μαρτυρούν όλοι οι δείκτες ...τι και αν στην υπόλοιπη Ευρώπη (όπου θέλουμε ακόμα να πιστεύουμε ότι ανήκουμε) λαμβάνονται ουσιαστικά μέτρα ελάφρυνσης του κόστους ζωής και συμπίεσης ή ακόμα και μείωσης των φόρων στα βασικά είδη, εμείς εδώ τη βγάζουμε μια χαρά και πλουσιοπάροχα με κατώτατο μικτό στα 780. Άρα κανένα πρόβλημα για τους κυβερνώντες.

Φαντάζομαι ότι και οι δικές τους αμοιβές κάπου σε αυτά τα επίπεδα κυμαίνονται. Και των μεγαλοστελεχών που οι ίδιοι διορίζουν σε στρατηγικές θέσεις με βασικό (και κάποιες φορές μόνο) τους προσόν τον προσφιλή ιδεολογικό προσανατολισμό και τις πολύτιμες γνωριμίες τους. Και των παιδιών τους επίσης, που φροντίζουν να τα "εξάγουν" σε καλοπληρωμένες θέσεις του εξωτερικού, όπου οι πόρτες έχουν τη συνήθεια να ανοίγουν διάπλατα και αξιοκρατικά πάντα στους γόνους.

Όλοι οι υπόλοιποι  πληβείοι ιθαγενείς, των οποίων οι γονείς  ματώνουν οικονομικά για να σπουδάσουν και να αποκτήσουν και δεύτερο πτυχίο -πολλές φορές- και όλα τα υπόλοιπα τυπικά και απαραίτητα προσόντα για να ελπίζουν ότι κάποια στιγμή μπορεί και να εξασφαλίσουν μια θέση στον ήλιο, μπορούν και -κυρίως- θα πρέπει να είναι ικανοποιημένοι με 780 μικτά...

Απλά γιατί Δεν είμαστε όλοι οι ίδιοι. Και προφανώς και δεν θα έπρεπε κιόλας... Άλλωστε "μια κοινωνία χωρίς ανισότητες είναι αντίθετη στην ανθρώπινη φύση"! όπως δήλωσε πολύ χαλαρά και εντελώς ανατριχιαστικά ο Πρωθυπουργός μας , από πολύ νωρίς στο πλαίσιο μάλιστα των εξαγγελιών του , στη ΔΕΘ το 2017. Όπου ίσως ελάχιστοι θα κατάλαβαν τι θα επακολουθούσε...

Μια δήλωση που συμπυκνώνει την πεμπτουσία της πολιτικής του όλα αυτά τα χρόνια και αποτελεί  μοναδικό κράμα ακροδεξιάς ρητορικής και νεοφιλελευθερισμού. Οπότε αφού με σιγουριά διασφαλίζουμε την ύπαρξη των κοινωνικών ανισοτήτων, προκειμένου να μην διαταραχθεί ούτε στο ελάχιστο η καθεστηκυία τάξη των πραγμάτων , ας σκύψουμε στωικά το κεφάλι και ας ευχαριστήσουμε τον Πολυχρονεμένο μας άρχοντα για τη γενναιοδωρία του.

 

Τελευταία τροποποίηση στις
Αγγελική Τρικοίλη

Αγγελική Τρικοίλη

E-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version