The best bookmaker bet365

Best bookmaker bet365 register

Κράτα και μικρό Καλάθι... Κύριο

Αγγελική Τρικοίλη

Το “καλάθι του νοικοκυριού” έχει γίνει το πιο σύντομο ανέκδοτο, καθώς από την έναρξη της εφαρμογής του έχουμε τρομακτικές ανατιμήσεις σε βασικά προϊόντα κατανάλωσης.

Αν σκεφτεί κανείς ότι ο ετήσιος πληθωρισμός το 2022 έκλεισε στο 9,6%, ενώ ο πληθωρισμός στα τρόφιμα τον Δεκέμβριο ξεπέρασε το 15%,  δεν χρειάζεται να είναι οικονομολόγος για να καταλάβει και να επιβεβαιώσει την παταγώδη αποτυχία του πολυδιαφημισμένου “καλαθιού του νοικοκυριού”.

 Αυτό που συμβαίνει ειδικά τις τελευταίες ημέρες δεν είναι απλά ακρίβεια είναι ληστεία. Το σούπερ μάρκετ έχει γίνει ένας εφιάλτης για κάθε νοικοκυριό, καθώς η τρομακτική αύξηση των τιμών είναι σε εξέλιξη σχεδόν έναν χρόνο τώρα, χωρίς να υπάρχει κάποια προοπτική μείωσης.

 Κάποιοι επιτήδειοι «αξιοποιώντας» μια χαρά την παντελή έλλειψη κυρώσεων, λόγω προφανούς αισχροκέρδειας, προσπαθούν να εξαπατήσουν τους πολίτες μέσα από διάφορα τρικ. Μειώνουν το περιεχόμενο των συσκευασιών για να μην φαίνεται η αύξηση της τιμής στον καταναλωτή, ενώ υπάρχουν και περιπτώσεις όπου και η συσκευασία μειώνεται και η τιμή ανεβαίνει.

Στην αρχή μας έφταιγε η παγκόσμια κρίση στην ενέργεια και ο πόλεμος στην Ουκρανία. Και ασθανόμασταν ανακουφισμένοι που τα "ίδια" συμβαίνουν κι αλλού . Φυσικά αλλού, μειώνονται οι τιμές στον ΦΠΑ στα τρόφιμα, για να διευκολυνθούν οι πολίτες. Η δική μας όμως κυβέρνηση ξέρει "καλύτερα" τα της οικονομίας κι έτσι προτιμάει να γονατίζει τα νοικοκυριά και να διαφημίζει ως  επαναστατικό μέτρο για την αντιμετώπιση της ακρίβειας ένα εικοσάευρο το μήνα για τρόφιμα. Φαντάζομαι πως οι εμπνευστές αυτού του τόσο large ποσού, τόσα ξοδεύον το μήνα για την τροφοδοσία της οικογένειάς τους. Εκτός αν Δεν είμαστε όλοι το ίδιο...

Κι έχω την αφελή απορία: Τώρα που οι τιμές στην ενέργεια φτάνουν σε μια κάποια σταθεροποίηση, ποιό ακριβώς είναι το άλλοθι για αυτή την ανεξέλεγκτη έκρηξη των τιμών στα είδη πρώτης ανάγκης ; Ότι είναι παγκόσμιο το  φαινόμενο ; Τότε γιατί δεν αυξάνονται ανάλογα όπως συμβαίνει σε άλλες χώρες και οι μισθοί των εργαζομένων, όπως θα ήταν και το λογικό;

Μήπως δεν υπάρχει ο περιβόητος  "δημοσιονομικός χώρος", ο οποίος είναι κατά τα άλλα άφθονος μόνο όταν πρόκειται για απευθείας αναθέσεις σε ημέτερους και άλλες ανεξέλεγκτες κρατικές δαπάνες, που μάλλον εξυπηρετούν ειδικούς σκοπούς όσων τις εγκρίνουν ;

Και έρχονται οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι με περρίσεια άνεση να μας πουν τον πόνο των εμπόρων και των μεγαλοκαταστηματαρχών, που δεν "βγαίνουν" για να μειώσουν περισσότερο τις τιμές και μας κάνουν χάρη, που δέχτηκαν το μέτρο του "καλαθιού", το οποίο  άλλωστε γι αυτό και σαμποτάρουν ασύστολα.

Βέβαια κάπως έτσι πάει, ο καθένας εξαρτάται ποιούς έχει ταχθεί να υπηρετεί. Μην θεωρούμε δηλαδή και τόσο δεδομένο ότι όλοι έχουν το καλό του "λαού" ως προτεραιότητά τους, απλώς και μόνο επειδή φλυαρούν όλη μέρα στα τηλεοπτικά πάνελ, περιφέροντας φτηνό λαϊκισμό.

Το μόσο σίγουρο είναι πως η κυβερνητική αυτή τακτική, που αδιαφορεί επιδεικτικά για το κύμα των ανατιμήσεων και μας δουλεύει στα μούτρα πετώντας ένα εικοσάευρο ως ελεημοσύνη  -ακόμα δεν το είδαμε βέβαια κι αυτό- έχει σαν ξεκάθαρο στόχο να διογκώσει τα κέρδη κάποιων πολύ συγκεκριμένων "αφεντικών",  ενώ ταυτόχρονα αδιαφορεί για τη  λεηλασία  στο εισόδημα των πολιτών.

Για τους πολλούς, φτάνει απλά ένα εικοσάευρο ... Άντε και σε καλή μεριά το food pass.

 

Τελευταία τροποποίηση στις
Αγγελική Τρικοίλη

Αγγελική Τρικοίλη

E-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Αργω Market

Prev Next

Σακελλάρης Τρικοίλης - Blog

Τίποτα!

Του Σακελλάρη Τρικοίλη Δεν υπάρχει πιο δυνατό κι αχτύπητο απ’ το Τίποτα. Όλοι ξετρελαίνονται μαζί του.

Αγγελική Τρικοίλη - Blog

Το Ρεπορτάζ από την Πηγή

  Και μια δεύτερη ανάγνωση Από την Αγγελική Σακ. Τρικοίλη

Καλλιόπη Τρικοίλη - Blog

Ο ΑΦΕΝΤΗΣ ΚΙ Ο ΦΟΥΚΑΡΑΣ

από την Καλλιόπη Τρικοίλη Αγχωμένο καθεστώς απολυταρχικό, σερφάρει σε κρίση και πανικό.

Καιρος

Σύνδεση Χρήστη

Από τα Blogs της Αργώ

Ροή Ειδήσεων

Η ΕΝΩΣΗ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΕΛΛ. ΝΗΣΙΩΝ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

18-04-2024, 17:41 | Σπογγαλιεία

   Ε.Ν.Π.Ε.Ν.                         &n...

ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

17-04-2024, 08:38 | Βουλευτές

16/04/2024 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Στις 9 Ιουνίου 2024, δίνετ...

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΚΑΛΥΜΝΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

15-04-2024, 08:00 | Κυβέρνηση

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΚΑΛΥΜΝΟΥ Δελτίο τύπο&u...

Ο ΜΙΘΡΙΔΑΤΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ

10-04-2024, 11:13 | Τέχνες

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΥΜΝΙΩΝ  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Με μ&epsil...

ΕΚΔΟΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΩΝ

08-04-2024, 12:10 | Κυβέρνηση

Με το Π.Δ. 18 /6-4-2024 Καθορίζεται ότι το διάστημα δ&...

Argo Kalymnos