Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Μπήκε σε λειτουργία η νέα μηχανή της ΔΕΗ (3 video 8 φωτο) Κύριο

Το εργοστάσιο της ΔΕΗ στο Λαφάσι Καλύμνου έθεσε σε λειτουργία τη νέα μηχανή, που απέκτησε για τις μηχανές του Ν. ΚΑΛΥΜΝΟΣ και έγινε ο χαμός με τους «ειδικούς».

 

Την έναρξη λειτουργίας ευλόγησε με αγιασμό ο μητροπολίτης κ. Παΐσιος και παρόντες ήταν ο δήμαρχος κ. Δ. Διακομιχάλης, ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου κ. Κ. Σταυλάς, η πρώην έπαρχος κ. νυν διοικητής του νοσοκομείου κα. Χρ. Συφουνιού και πολλοί υπάλληλοι μα προπάντων συνταξιούχοι της ΔΕΗ. Μετά τον αγιασμό η επιχείρηση παρέθεσε πλουσιότατο μπουφέ.

Με τη νέα μηχανή η παραγωγή σε ηλεκτρικό ρεύμα αυξάνεται πάνω από 50% και προβλέπεται ότι στο εξής οι διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος θα περιοριστούν στο ελάχιστο. Και λέμε στο ελάχιστο, όχι ότι θα μηδενιστούν, γιατί μπορεί η παραγωγή να είναι υπεραρκετή, αλλά μετά την παραγωγή την ευθύνη αναλαμβάνουν τα δίκτυα μεταφοράς και διανομής του ρεύματος και βέβαια η δ/νση της επιχείρησης που εδρεύει στην Κω  - καθώς εμείς… απαιτήσαμε, προ ετών, να φύγει από την Κάλυμνο και να πάει στην Κω η ΔΕΗ «εδώ και τώρα».

Εκτός από την αύξηση της ισχύος των μηχανών παραγωγής, πολύ πιο σημαντική εξέλιξη αποτελεί και το οικολογικό κέρδος, που σημαίνει κάθετη μείωση του θορύβου και των ρύπων.

Τελευταία τροποποίηση στις

Πολυμέσα

2 σχόλια

 • Σύνδεσμος σχολίου Σακελλάρης Τρικοίλης δημοσιεύθηκε από Σακελλάρης Τρικοίλης

  Δανιήλ, μας ρίχνεις σε πολύ βαθιά νερά, σε δύσκολες θάλασσες. Θα γίνουμε από εκατό χωριά χωριάτες και στο τέλος δε θα βγει και κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα.
  Κι αν κανένας ευαίσθητος κάνει δημόσια την αυτοκριτική του, εγώ και αυτή τη διαδικασία τη βρίσκω πολύ νερόβραστη. Τι πάει να πει αυτοκριτική; "Σε ζημίωσα με την πολιτική μου ή και σε κατέστρεψα, αλλά τώρα το αναγνωρίζω, το παραδέχομαι, συγνώμη", τέτοια αυτοκριτική; Ετσι ξοφλάμε τα βαριά πολιτικά χρέη; Ή με το άλλο εξοργιστικό: "αναλαμβάνω την πολιτική ευθύνη"; Άλλη βλακεία κι αυτή! Η καλύτερη αυτοκριτική και ομολογία λάθους, που συνοδεύεται με πολιτικό ήθος, είναι η σιωπή και απόσυρση...
  Έτσι, Δανιήλ, το να μας πούνε μερικοί "ναι, ήταν λάθος μας", αυτό δεν θα φέρει πίσω τη ΔΕΗ. Το κακό έγινε. Από κει και πέρα, τους "δράστες" τους ξέρουμε και εδώ τελειώνει ο ρόλος του πολίτη. Ο οποίος πρέπει να μάθει να ψηφίζει και να μην κάνει τον "αγανακτισμένο" κάθε φορά μετά τις εκλογές, χωρίς ποτέ να αλλάζει τη στάση του. Πάλι κάνει τα ίδια και τα ίδια με όπλο την εμπορική και ανταλλακτική αξία της ψήφου του. Πολλά είπα...

 • Σύνδεσμος σχολίου Δανιήλ Α. Ζερβός δημοσιεύθηκε από Δανιήλ Α. Ζερβός

  Η ενίσχυση της παραγωγικής ικανότητας του εργοστασίου της ΔΕΗ στο Λαφάσι, αυτονόητα είναι μια θετική και ευνοϊκή για την Κάλυμνο εξέλιξη. Αντίθετα η εγκατάσταση προ ετών στην Κω του Νέου και μεγαλύτερου εργοστασίου, που είχε προβλεφθεί να γίνει στην Κάλυμνο, και η μεταφορά εκεί της Διεύθυνσης της ΔΕΗ, ήταν αρνητική και δυσμενέστατη, για να μην πω καταστροφική, για την οικονομία της Καλύμνου. Και το τραγικό ήταν ότι, όπως γράφετε ‘‘εμείς… απαιτήσαμε, προ ετών, να φύγει από την Κάλυμνο και να πάει στην Κω η ΔΕΗ «εδώ και τώρα»’’.
  Επειδή πιστεύω ότι τα ‘‘παθήματα’’ για να γίνονται ‘‘μαθήματα’’ πρέπει να μη ξεχνιούνται αλλά να διατηρούνται ζωηρά στη συλλογική μνήμη, έχω τη γνώμη ότι η ΑΡΓΩ έχει την υποχρέωση, όπως και κάθε σοβαρό ΜΜΕ της Καλύμνου, να υπενθυμίσει στους παλιότερους και να πληροφορήσει τους νεότερους με μια ιστορική αναδρομή:
  1. Από ποιους και με ποιο τρόπο εμποδίστηκε η επέκταση του εργοστασίου της ΔΕΗ στο Λαφάσι και έγινε νέο εργοστάσιο στην Κω, όπου, ως φυσικό επακόλουθο, μεταφέρθηκε και η Διεύθυνση.
  2. Ποιές ήταν για την Κάλυμνο οι άμεσες και έμμεσες συνέπειες αυτής της μεταφοράς. Δηλαδή πόσες θέσεις εργασίας χάθηκαν από την Κάλυμνο;, πόσοι ήδη τότε εργαζόμενοι στο εργοστάσιο αναγκάστηκαν να μετακομίσουν στην Κω ή να πηγαινοέρχονται κάθε μέρα με τα καΐκια; και γενικά πόσο στοίχισε (αν είναι δυνατή η εκτίμηση) κοινωνικά και οικονομικά στην Κάλυμνο εκείνη η απόφαση.
  3. Να υποδείξει σε όσους από τους πρωταγωνιστές εκείνου του ...αγώνα, που τόσο τραγικά για την Κάλυμνο δικαιώθηκε με την απώλεια μιας σημαντικότατης πηγής πλούτου, δραστηριοποιούνται ακόμη και προτείνουν λύσεις για τα σημερινά προβλήματα της Καλύμνου, ότι αν έχουν ίχνος τσίπας και φιλότιμου οφείλουν, με την ευκαιρία των εγκαινίων της νέας μηχανής, να ζητήσουν δημόσια συγνώμη για εκείνη τους τη δραστηριότητα.
  Αθήνα 2 Ιουνίου 2011
  Δανιήλ Α. Ζερβός

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version