Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Δίνεται η μάχη για την αφαλάτωση. Αναγκαίες κάποιες… διευκρινίσεις

Εγκαταστάσεις χερσαίας αφαλάτωσης Εγκαταστάσεις χερσαίας αφαλάτωσης
Σήμερα, 21/1/11, στις 8μμ και στην αίθουσα συνεδριάσεων στον όροφο του Πνευματικού Κέντρου θα πραγματοποιηθεί ένα από τα πιο κρίσιμα δημ. σ/λια με τα παρακάτω θέματα:

1. Εξουσιοδότηση κ. Κάνη, βουλευτή Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου Καναδά, για τη διερεύνηση και πρόταση στον Δήμο Καλυμνίων, συστημάτων αφαλάτωσης υψηλής τεχνολογίας (εισηγητής ο κ. Δήμαρχος)

2. Παράταση συμβάσεων για την προμήθεια ανταλλακτικών των οχημάτων και μηχανημάτων του Δήμου (εισηγητής ο κ. Χατζημιχάλης)

3. Σύσταση Επιτροπής Συντήρησης και Επισκευής των Οχημάτων του Δήμου Καλυμνίων (εισηγητής ο κ. Χατζημιχάλης) Οπως είναι προφανές και αυτονόητο, το θέμα είναι… ένα: Η αφαλάτωση. Αποτελούσε την πιο βασική προγραμματική δέσμευση του κ. Δ. Διακομιχάλη στις εκλογές πριν 8 χρόνια – μαζί με τα Θέρμα κ.α.

Εχασε τις εκλογές πριν 8 χρόνια και με αυτή την πρόταση επανέρχεται απόψε. Οι αναγκαίες διευκρινίσεις: · Για τι δεν μπαίνει το θέμα ως απόφαση του δημ. σ/λίου για την κατασκευή αφαλάτωσης – αν λέει ναι ή όχι -, παρά προτείνεται αμέσως η εξουσιοδότηση του συμπατριώτη μας βουλευτή στον Καναδά κ. Γιάννη Κάννη;

Να διερευνήσει την αγορά ως προς τι;

 • · Για τι η δημ. Αρχή δεν προτείνει στο δημ. σ/λιο αμέσως το διεθνή διαγωνισμό με προσφορές που θα καταγράφουν (α) προτεινόμενες τεχνολογίες και (β) απαιτήσεις των εταιριών;
 • · Αληθεύει ότι η εταιρία που θα αναλάβει την αφαλάτωση, θα απαγορεύει στη ΔΕΥΑΚ να έχει ανοικτές τις βρύσες, απ’ όπου οι Καλύμνιοι παίρνουν δωρεάν πόσιμο νερό; Πράγματι θα κλείσουν όλες οι βρύσες, όπως ακούγεται;
 • · Θα έχουμε καλό πόσιμο νερό μέσα από το «ύποπτο» δίκτυο ύδρευσης (το πιο πολύ με σωλήνες αμιάντου); Αυτή θα είναι η βελτίωση της ποιότητας του νερού και της ζωής μας; Αν πάει έτσι το πράμα (κλειστές δημοτικές βρύσες + «ύποπτο» δίκτυο ύδρευσης) μήπως ο Καλύμνιος καταφεύγει στο εμφιαλωμένο νερό; Η μόνη σίγουρη αφαλάτωση είναι αυτή των Σκαλιών-Εμπορειού, όπου μηχανήματα και δίκτυο είναι της απόλυτης εγγύησης.
 • · Ολα αυτά ποτέ δε συζητήθηκαν στο δημ. σ/λιο ούτε και σε δημόσιο διάλογο, παρά τρέχουμε σήμερα, με το κεφάλι κάτω, να εξασφαλίσουμε την αφαλάτωση.
Τελευταία τροποποίηση στις
Σακελλάρης Ν. Τρικοίλης  info@argokalymnos.gr

Σακελλάρης Ν. Τρικοίλης [email protected]

E-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πολυμέσα

3 σχόλια

 • Σύνδεσμος σχολίου ΜΙΚΕΣ Β. ΡΗΓΑΣ δημοσιεύθηκε από ΜΙΚΕΣ Β. ΡΗΓΑΣ

  ΕΛΠΙΖΩ ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΣΟΒΑΡΗ ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΑΠΟ ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ "ΞΕΡΟΛΕΣ" ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ.
  ΟΙ ΣΩΛΗΝΕΣ ΑΜΙΑΝΤΟΥ ΕΦ ΟΣΟΝ ΕΧΟΥΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΕΙ, ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΕΚΑΝΑ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΝ.
  ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΧΕΙ, ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΘΕΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑ/ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΛΥΣΗΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ.

 • Σύνδεσμος σχολίου ΦΑΝΗ ΡΕΪΣΗ δημοσιεύθηκε από ΦΑΝΗ ΡΕΪΣΗ

  a)υπαρχει μια μελέτη που να αποδεικνύει πέραν πάσης αμφιβολίας ότι οι σωλήνες αμιάντου ΔΕΝ είναι επικίνδυνοι για τη δημόσια υγεία? Γιατί έχουν απαγορευτεί απο την ΕΕ ? Ούτως ή άλλως η ,δια στόματος υπουργού, υπολογιζόμενη διαρροή απο το πεπαλαιωμένο δικτυο που υπολογίζεται στο 50% τουλάχιστον, δεν συνιστά ΣΟΒΑΡΟ ΛΟΓΟ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ?
  β) Μας ενοχλεί να κλείσουν οι δωρεάν βρύσες γιατί:
  1)ΚΑΝΕΙΣ δεν έχει το δικαίωμα να μας στερεί την πρόσβαση σε φυσικό πόρο του τόπου μας.
  2)Αυτοί που έχουν καταφύγει στα εμφυαλωμένα , θα συνεχίσουν να το κάνουν και μετά την αφαλάτωση. Υπάρχει όμως η συντριπτική πλειοψηφία του νησιού που προμηθεύεται πόσιμο νερό απο τις πηγές ΔΩΡΕΑΝ, και αυτό αποδεικνύεται απο τον συνωστισμό στις βρύσες αλλα και απο τις συνεχείς κατασκευές νέων.
  γ) Η λύση της αφαλάτωσης , σε κάθε τόπο είναι η ύστατη, διότι έχει υψηλό κόστος, είναι ενεργειοβόρα, έχει περιβαλλοντικά προβλήματα (όχι άλυτα βεβαίως). Είμαστε βέβαιοι ότι έχουμε εξαντλήσει κάθε περιθώριο βελτίωσης των άλλων λύσεων?

 • Σύνδεσμος σχολίου ΜΙΚΕΣ ΡΗΓΑΣ δημοσιεύθηκε από ΜΙΚΕΣ ΡΗΓΑΣ

  ΟΙ ΣΩΛΗΝΕΣ ΑΜΙΑΝΤΟΥ ΠΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ; ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΜΕΛΕΤΗ ΑΠΟ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ, ΠΕΡΑΝ ΚΑΘΕ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑΣ, ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ;
  ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΕΝΟΧΛΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΒΡΥΣΕΣ ΘΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΤΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΛΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΝΕΡΟ, ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ. ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΚΑΤΑΦΥΓΕΙ ΠΟΛΛΟΙ ΣΤΟ ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΟ ΝΕΡΟ;
  ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΓΙΑΤΙ ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΣΟ ΑΡΝΗΤΙΚΑ. ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ;
  ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΠΩΣ ΜΑΣ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΜΜΕ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΕΙΜΑΙ.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version